Site icon RATB

Site-urile generaliste vs. site-urile de nisa. Care e cea mai buna varianta pentru utilizatorul de internet din 2022?

Site-urile generaliste si cele de nisa raman cele mai bune surse de informare on-line

La o cautare rapida pe Internet vom descoperi o multime de website-uri. Informatia este la un click distanta astazi, la ea ajungi foarte repede si ai sanse foarte mari sa gasesti ce ai nevoie in doar cateva secunde. Website-urile pe care e prezentata informatia se pot imparti in doua mari grupe: site-uri generaliste si site-uri de nisa, nisate, specializate. Care ar fi insa cea mai buna varianta pentru utilizatorul care isi doreste sa aiba acces rapid la informatie?

Cand cauti ceva pe Internet iti doresti un singur lucru: sa ai acces la cat mai multa informatie, sa o gasesti in cateva secunde si sa o folosesti mai apoi cum doresti. Site-urile pe care e prezentata informatia pot fi generaliste, cu informatii din toate domeniile, pentru toate tipurile de utilizatori, si nisate, specializate, care se adreseaza anumitor tipuri de utilizatori si ofera doar informatii din domeniul x.

Diferente exista si la nivel vizual. Cele generaliste au mai multe rubrici, informatii, au o multime de subiecte atinse, mai multi autoril, cele nisate, specializate sunt ceva mai „mici” si au mai putini autori ai materialelor postate. Portalul e un tip de site generalist, iar un site despre pisici si ingrijirea lor este un exemplu de site nisat, specializat.

De unde iti iei informatia odata ce ai folosit motorul de cautare si ai gasit si un site generalist cu informatii la zi sau mai multe si site-uri specializate, nisate?

Avantajele site-urilor generaliste

Avantajele site-urile specializate, nisate

 

Exit mobile version