Site icon RATB

Small talk. Beneficii si cum iti imbunatatesti tehnica de initiere a dialogului

Conversatiile tip small talk vor fi utile de fiecare data cand vrei sa porti un dialog cu o persoana cunoscuta sau necunoscuta tie

De multe ori te-ai aflat in situatia de a fi fata in fata cu cineva si de a nu sti cum anume sa incepi conversatia, cum sa faci primul pas spre dialog. O tehnica simpla si eficienta de a aborda o persoana si de a initia conversatia este „small talk”. Conversatiile small talk sunt foarte usor de initializat si de continuat, de dezvoltat, nu ai nevoie de cultura generala vasta sau de prea multe studii legate de un domeniu. Ele sunt naturale si trebuie sa se desfasoare cat mai normal, fara sa te fortezi sa le continui.

Daca ar fi sa traducem termenul ne-am referi la discutii minore, vorbe mici, ceea ce descrie excelent ce se afla in spatele conceptului amintit. E o abordare predominanta din perespectiva psihologica, special folosita in alegerea subiectelor de discutie care vor fi social acceptate.

Conversatia tip small talk, superficiala in aparenta, te ajuta atunci cand te afli in cautarea activa a unui numitor comun cand apare interactiunea cu alti oameni si se doreste dialogul. Distingem de la inceput doua tipuri de conversatie tip small talk, cea comuna, pe care o putem avea cu prieteni, rude, familie, si cea profesionala, pe care o avem doar la intalniri de business, la locul de munca. Asadar, avem prima data un cadru informal in care se va desfasura conversatia small talk, dupa care avem cadrul formal, tipic pentru conversatia tip small talk profesionala.

Daca inveti cum sa stapanesti bine arta conversatiilor small talk mai ales la locul de munca vei putea relationa mai usor cu oameni diferiti, clienti, vei impartasi idei si opinii pe diverse subiecte de interes care nu sunt legate de munca de cele mai multe ori. Ideea e simpla: trebuie sa te intelegi cu omul din fata, sa relationezi, socializezi, sa te simti sigur in preajma celuilalt.

Subiectele de la care se poate porni in conversatia tip small talk sunt multe. De exemplu, poti discuta despre pasiuni, ce s-a mai intamplat intre timp in viata, in realitatea in care traiesc ambii parteneri de dialog, poti face complimente legate de aspectul fizic al persoanei, de haine, de un anumit lucru, obiect.

Insa de departe cel mai comun subiect de discutie cand vine vorba de small talk e vremea. Nu conteaza in ce limba vorbesti, vremea te va scoate din impasul initierii unei conversatii. Mai poti discuta despre mancare, familie, carti, munca, arta, sport, entertainment, gatit, stiri, travel, locuri/localuri favorite etc.

Si pana la urma de ce e conversatia tip small talk asa de importanta? Iata cele mai importante beneficii care vor oferi raspunsul la aceasta intrebare:

Ce poti face pentru a deveni mai bun in conversatiile tip small talk?

Exit mobile version