Daca prima zi de Paste este pentru masa in familie, a doua zi este dedicata prietenilor, rudelor mai indepartate. O gazda buna si primitoare se va pregati din timp pentru a avea o masa plina de bunatati de sezon, cu arome imbietoare si o aranjare cat mai deosebita a meselor pentru prietenii sau rudele care vor veni in vizita in a doua zi de Paste.
Pe langa bunatatile pe care le-ai pregatit inainte de Paste poti sa le faci o surpriza prietenilor si rudelor care vin la masa si sa le gatesti ceva proaspat si delicios cu cateva ore inainte de sosirea lor.
Meniurile de Paste se gandesc, de obicei, cu o saptamana sau doua inainte de sarbatori, sunt adunate toate ingredientele, se pregatesc in tihna, timp de mai multe zile. Insa pentru invitatii care vin in a doua zi de Paste meniurile trebuie sa fie diferite, cat mai interesante pentru a impresiona si a oferi amintiri unice celor care vor sta la masa.
Idei sunt foarte multe si pot fi puse in practica destul de repede cu putina rabdare, ingrediente de calitate si o experienta suficienta. Totul este sa le combini in mod corect si armonios si sa le pregatesti cat mai bine chiar inainte de a sosi invitatii, pentru a le putea savura cat sunt proaspat scoase din cuptor sau luate de pe foc. In continuare vei descoperi doua exemple de meniuri excelente pentru a impresiona invitatii de la masa din a doua zi de Paste.
Meniul 1:
Aperitiv: aici pot sa fii cat de creativ doresti si sa servesti rosii cherry umplute cu diverse creme cu branza si legume, usturoi. Foarte bine poti sa ai cascaval si mozzarela invelite in zucchini la gril. Sau poti sa ai rosii taiate marunt, niste ulei de masline si usturoi, sare, putin oregano, toate puse pe paine proaspat prajita.
Un platou cu diverse sortimente de cascaval, doua sau trei tipuri si fructe uscate vor completa perfect aperitivul pentru masa din a doua zi de Paste.
Salatele: pentru ca vei avea si carne in meniu trebuie sa ai si o salata de calitate alaturi. Frunze de salata, niste piept de pui taiat bucatale micute, rosii multe si avocado, ardei gras, legume cat mai multe de sezon si niste ulei de masline, ceapa verde, toate pot sa se regaseasca in salatele servite. Cateva masline printre legumele proaspete si colorate si ai salata perfecta.
Felul 1: O ciorba proaspata de pasare sau de vita, cu taitei de casa si verdeata din abundenta, alaturi de o paine de casa si niste ceapa de apa si ai un fel I extraordinar. Adaugi si niste ardei iute sau diverse condimente pe placul invitatilor si vei avea o oala goala la final.
Felul principal: Friptura de iepure sau de pasare vor fi vedetele mesei din a doua zi de Paste. La cuptor se va rumeni frumos, poti adauga vin, legume din abundenta, condimente pregatite in casa pentru un plus de savoare. Ai grija sa ai o carne proaspata si cat mai bine marinata ca sa iti iasa o aroma extraordinara. Alaturi de friptura poti avea o salata sau o garnitura formata din orez sau din piure cu unt si ceva condimente usoare.
Desert: Oua rosii si cozonac obligatoriu, alaturi de tort cu fructe si clatite cu branza, cu fructe de padure, ceva fresh si usor de digerat dupa o masa cu de toate.
Meniu 2:
Aperitiv: niste tartine vegetale, cu tofu, ardei copti si ceapa vor fi aperitivul perfect daca vrei sa ai un inceput excelent pentru masa din a doua zi de Paste. Icrele vegetale de soia cu ceapa, paste tartinabile de soia si kale sau celebra pasta de tofu cu ardei, toate se vor potrivi foarte bine pentru un aperitiv gustos si usor.
Salate: o salata simpla, cu ardei, castraveti, rosii, putin piept de pui si multa verdeata, ceapa verde din belsug si ceva marar, peste care se adauga o maioneza de casa, iata o salata care va impresiona cu siguranta.
Un platou de legume proaspete va completa salata, rosiile, ridichile, castravetii, ceapa verde nu trebuie sa lipseasca, alaturi de branza de oi.
Felul 1: Supa de legume cu multa verdeata va fi o alegere excelenta daca avem o masa ceva mai grea si vrem sa oferim o alternativa sanatoasa la un bors cu multa carne si smantana sau ou. Ardeiul iute nelipsit, ceapa si putin piper si sare si supa e gata de servit.
Felul principal: piftia de curcan e vedeta acestui meniu. Se pregateste simplu, daca ai toate ingredientele la indemana. Cu un platou de legume la gratar sau coapte in rola, ardei gras, vinete sau morcov, dovlecei, totul va merge excelent.
Desert: fructe sau prajituri care nu au multe calorii, rapide, din legume si fructe, cu putina dulceata si gem, un suc natural de fructe si ai si un desert de zile mari pentru invitatii tai.