Iubirea este un sentiment prea frumos ca sa nu fie sarbatorit asa cum se cuvine

Iubirea este cel mai frumos sentiment pe care il poti trai de-a lungul vietii. E un sentiment pe care il poti trai la orice varsta, e un sentiment care uneste, care iti ofera toate motivele sa te bucuri de viata.

Si pentru ca e atat de important pentru noi il sarbatorim asa cum stim mai bine, cu multe cadouri, cu mult romantism. In orice tara ai ajunge vei descoperi diverse modalitati de a celebra iubirea, fiecare cultura are traditii si obiceiuri unice legate de iubire si de tot ce presupune ea. Unele iti sunt cunoscute, de altele poate nu ai auzit. Insa ele exista si e bine sa le cunosti.

Suntem intr-o luna speciala, luna iubirii, avem si o zi speciala, Valentine’s Day sau Ziua Indragostitilor, pe 14 februarie, asa ca e firesc sa ne gandim mai mult ca oricand la dragoste, la relatie, la iubirea impartasita. Iubirea este un sentiment universal, ea e traita la fel in orice parte a lumii. In functie de zona in care ajungi vei observa ca exista si anumite traditii legate de iubire si de celebrarea ei. Desi unele sunt mai ciudate, toate au in centrul lor iubirea si cuplurile.

Festivalul felinarelor din Hong Kong. In ultima zi a anului chinezesc, cuplurile petrec timp impreuna intr-o zi cunoscuta informal drept Ziua Indragostitilor, varianta chinezeasca. Ziua Indragostitilor in China e sarbatorita in a 15-a zi a calendarului lunar, iar ideea din spatele sau este legata de gasirea perechii perfecte. Astazi Festivalul Felinarelor este o modalitate unica de a marca Ziua Indragostitilor. Cuplurile aprind felinare rosii si le dau drumul spre cer, punandu-si, in acelasi timp, o dorinta.

Ziua Indragostitilor sau Dia dos Namorados din Brazilia. Seamana mult cu Valentine’s Day, doar ca e sarbatorita la o alta data. Pe 12 iunie brazilienii sarbatoresc ziua indragostitilor, in acelasi timp cu celebrul carnaval si cu Ziua Sf. Anton. De la cine romantice, declaratii de dragoste si melodii, cadouri si multe clipe romantice petrecute intr-un cadru deosebit, cam asa arata Valentine’s Day in Brazilia. Cuplurile care se plictisesc prin restaurante sau pe acasa merg la plaja, isi petrec ziua cum stiu mai bine, departe de aglomeratia oraselor.

Inele pentru toti si o zi a indragostitilor atipica in Suedia. Cuplurile suedeze cumpara lanturi din aur si inele pentru femei si pentru barbati. Doar miresele primesc un inel cu diamant in ziua nuntii. O traditie interesanta legata de nunta suedeza a atras atentia de-a lungul timpului: daca mireasa pleaca din sala de petrecere pentru cateva momente, toate femeile se aliniaza si asteapta sa sarute mirele. Si situatia inversa e valabila. Ideea este ca nimeni sa nu fie singur in ziua nuntii.

Ziua prietenilor din Finlanda. Unele cupluri se indragostesc la prima vedere, altele incepe de la o relatie de prietenie si continua sa stea impreuna pana cand se indragostesc. La finlandezi, 14 februarie e despre Ziua Prietenilor. Prin anii 1980 tara a decis sa schimbe un pic sarbatoarea ca sa fie mai inclusiva si asa s-a nascut Ziua Prietenilor. Si in ziua de astazi se ofera felicitari, bomboane, flori pe 14 februarie, dar nimeni nu prea se gandeste la Ziua Indragostitilor.

Lacatele iubirii din Paris. Podul Pont des Arts din Paris este cunoscut in lumea intreaga pentru lacatele care sunt agatate ca simbol al iubirii. Desi nu prea mai este permis acest lucru pentru ca lacatele ar fi fost prea grele si prea multe ca sa le poata suporta podul, plus ca ii stricau aspectul, lacatele au inceput sa apara in 2008. Dupa ce lacatele erau inchise cheile se aruncau in Sena pentru a „sigila” dragostea si a garanta faptul ca respectivele cupluri nu se vor desparti. Acelasi obicei legat de iubire continua insa in Italia, Londra, Berlind, Praga, Budapesta.

Lingurile iubirii din Wales. Este un obicei dragut intalnit in Wales. Mirele ii prezinta viitoarei sotii o lingura de lemn frumos sculptata, ca simbol al faptului ca ii va asigura tot ce are nevoie si va incerca sa ii ofere mereu orice. Daca sentimentele nu sunt mutuale, ea ii da inapoi lingura mirelui, insa daca ambii parteneri se inteleg, lingura e purtata la gat cateva zile. Aceleasi linguri apar si de Valentine’s Day, pot fi niste cadouri originale si interesante, mai ales daca locuiesti in Wales.

Dansul iubirii din India. Sa fii indragostit e extraordinar. In New Delhi inseamna ca poti sa te uiti la prietenii care danseaza la propria nunta. Daca participi la nunti trebuie sa inveti niste dansuri destul de complicate, asta pentru ca traditia spune ca prietenii cuplului trebuie sa danseze neaparat la nunti. Dansul iubirii este un gest de respect si de recunoastere a iubirii dintre doi oameni care isi vor uni destinele pentru totdeauna.

Reinnoirea juramintelor, Italia. Foarte populara in SUA inca din anii 1950, reinnoirea juramintelor este o traditie interesanta in care cuplurile isi reinnoiesc juramintele facute la nunta. Unele cupluri celebreaza nunta pe care nu au reusit sa o aiba, altele isi reinnoiesc juramintele dupa ce au depasit o perioda grea din viata de cuplu. Se organizeaza petreceri mari, la care sunt invitati membri ai familiei si prieteni, se schimba noi inele si toata lumea se distreaza pana dimineata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *