Site icon RATB

Sporturi nu foarte populare, dar bune oricand pentru miscare sau relaxare

Sporturile mai putin populare sunt cele ceva mai dificile si uneori mai periculoase

Sporturile pe care le urmareste toata lumea si le cunoaste, poate le joaca la nivel amator sau profesionist sunt si cele mai populare. Insa in afara de aceste sporturi sunt multe altele mai putin populare care pot fi oricand un sport potrivit pentru o anumita categorie de oameni si pentru miscare sau relaxare.

De ce nu sunt atat de populare? Poate pentru ca nu sunt pentru toata lumea, poate pentru ca sunt mai dificile, au reguli mai stricte, implica si niste riscuri pe care nu si le asuma foarte multi…

Daca este sa alegi un sport pe care il vei practica acela va fi cu siguranta unul popular. Sporturile populare sunt cunoscute, sunt urmarite, sunt apreciate. Dar pe langa ele avem o multime de alte sporturi mai putin populare care merita mai multa atentie din partea noastra.

Sporturile cu o popularitate scazuta pot deveni oricand foarte populare daca sunt aduse mai des in atentia publicului si ar avea parte si de o popularizare mai mare in toata lumea. In lista de mai jos veti descoperi cateva dintre sporturile nu atat de populare pe care le-ati putea practica la un moment dat.

Bowling. Bowlingul nu este un sport agreat de multa lume, asa ca se afla pe aceasta lista a sporturilor mai putin populare. Nu este foarte dificil de jucat, fiecare jucator incearca sa obtina cat mai multe puncte rostogolind o bila foarte grea pe o suprafata plana in asa fel incat sa loveasca un numar cat mai mare de popice.

De regula se joaca varianta cu 10 popice, sunt Sali de bowling, dar nu toata lumea vrea sa isi incerce puterile cu bilele care nu vor de multe ori sa loveasca popicele. Acest sport e foarte vechi, dovezi ale prezentei sale in viata oamenilor sunt inca din anul 300 d.Hr., bowlingul fiind jucat in Germania, sau Finlanda.

Darts. La fel de nepopular este si Darts. E un joc foarte simplu, cu niste sageti sau proiectile daca vreti ceva mai micute, care se arunca la tinta. Jocul e foarte vechi, a aparut in urma cu multe secole in Insulele Britanice. De obicei il vedem jucat in pub-uri. E important ca din trei aruncari sa obtii un scor cat mai apropiat de 180 de puncte. Darts a ajuns pe aceasta lista pentru ca nu toata lumea il prefera, este enervant de multe ori si iti trebuie precizie buna ca sa nimeresti macar tinta.

Ridicarea de greutati. Haltere este iarasi un sport mai putin popular. In esenta ai niste sportivi care ridica greutati si cam atat. Sunt diferite discuri cu greutati mai mari sau mai mici la capatul unei bare. Deja vorbim despre un sport olimpic, care poate sa fie practicat oricand si de catre amatori, dar lumea nu se inghesuieste. Stilurile smuls si aruncat par sa nu atraga prea multi curiosi, asa ca halterele nu sunt pentru toata lumea si de aici si lipsa de popularitate.

Navigatia. E foarte greu sa controlezi o ambarcatiune, indiferent cat de mare sau de mica este. Doar daca esti pasionat poti sa practici navigatia profesionista, altfel nu prea esti atras de navigatie. Pana prin secolul al XIX-lea, navigatia era doar pentru explorari marine, pentru comert, pentru armata. Cu timpul si oamenii obisnuiti au ajuns sa aiba iahturi, ambarcatiuni diverse si sa practice navigatia la nivel amator sau profesionist. Pericolele pe care le poti intalni pe apa, nesiguranta permanenta si indemanarea excelenta pe care trebuie sa o ai, toate fac din acest tip de sport unul foarte nepopular.

Polo. Este un sport ecvestru in esenta, de echipa. Jucatorii sunt calare, au un ciocan cu un maner foarte lung si incearca sa introduca mingea in poarta adversarului. Se joaca in echipe de cate patru, sunt sase reprize a cate sapte minute. Terenul e foarte mare, seamana cu unul de fotbal, de multe ori vedem un astfel de sport practicat in Marea Britanie, de exemplu. Polo este foarte vechi, se practica in urma cu peste 2500 de ani, in Persia, unde purta numele de chaugan. Astazi il intalnim practicat in 77 de tari, iar in 16 tari este practicat la nivel profesionist.

Curse de motociclete off-road. Este un sport mai putin popular, este doar pentru profesionisti si pasionati de motociclete si de curse. Iti trebuie putina nebunie sa te aventurezi in asa ceva, poti fi implicat in accidente teribile oricand, ai nevoie si de investitii consistente in motociclete si in siguranta ta. Nu e un sport pentru toata lumea, e spectaculos cand il vezi, dar de practicat e foarte dificil. Plus ca vei avea nevoie de multa pregatire, cursele sunt grele, ai si competitii foarte grele in care te poti implica, dar de multe ori aproape nimeni nu isi asuma un risc in plus.

Exit mobile version