Site icon RATB

Sporturi recomandate pentru fete si femei

Sporturile pentru fete sunt la fel de interesante precum cele pentru baieti

In lumea sportului exista doua tipuri de activitati sportive: cele pentru barbati si cele pentru femei. Sporturile pentru fete si femei sunt la fel de populare precum cele pentru barbati, avem o multime de variante ale sporturilor in care se pot implica femeile.

Spre deosebire de cele pentru barbati, sporturile pentru femei sunt ceva mai elegante si mai interesante doar prin simplul fapt ca in locul barbatilor vedem doamne si domnisoare. Unele sporturi sunt mai potrivite pentru femei si le pot aduce o multime de avantaje odata ce exista implicare din partea lor si placere in timpul jocului.

Sportul are multiple avantaje pentru doamne si domnisoare. S-a constatat ca tinerele care sunt implicate in activitati sportive au rezultate mai bune la scoala, se concentreaza mai bine, sunt mai creative. Increderea in sine este la un nivel excelent la sportive, stresul scade si el. Prin implicarea in activitati sportive organizate incepi sa inveti ce inseamna munca in echipa, iti atingi mai usor scopurile si inveti sa le intelegi mai bine.

Si tot prin intermediul sportului poti sa iti gasesti mai usor prietene, sa relationezi mai usor, sa fii obisnuita cu situatii neprevazute si sa le rezolvi rapid. Activitatile sportive sunt bune pentru sanatatea musculaturii si a scheletului, pentru o stare de spirit cat mai buna mereu si pentru un tonus de invidiat.

Nu toate sporturile sunt potrivite pentru fete. De aceea trebuie sa stii de la inceput ce activitati sportive ar trebui sa practici. Mai jos gasesti o lista scurta in care vei descoperi toate sporturile potrivite pentru fete si femei.

1. Volei. E simplu de jucat, e elegant, aduce doar beneficii pentru fete si femei si este printre cele mai bune sporturi din lume. Ai competitii si turnee de volei, nu depui prea mult efort in timpul jocului, nu trebuie sa fii foarte bine pregatita fizic pentru a incepe sa te joci. Inveti regulile, ai o echipa si un singur scop: sa arunci mingea peste un fileu suspendat la o anumita inaltime, in terenul adversar. E multa adrenalina la mijloc, poti avea succes daca te implici si poti sa castigi bine din acest sport, daca faci volei de performanta.

2. Baschet. Desi nu te-ai fi asteptat sa il vezi pe aceasta lista, baschetul e un sport pe care il pot practica si doamnele si domnisoarele. Ai nevoie de o buna coordonare, trebuie sa alergi binisor ca sa poti inscrie puncte, sa ai un corp cat mai bine „lucrat”. Baschetul te invata sa fii atenta la toate miscarile membrilor echipei si sa gasesti pe loc modalitati prin care sa ii ajuti sa ajunga aproape de cosul adversarilor.

Te obliga de multe ori sa iti asumi rolul de lider si sa motivezi cumva echipa pentru performante cat mai bune. Regulile se invata usor si e un sport pe care orice fata il poate practica, daca isi doreste acest lucru, desigur.

3. Tenis. De cand a aparut Simona Halep sau celelalte tenismene din tara noastra, care continua sa faca performanta si sa obtina rezultate uimitoare, mai toate fetele isi doresc sa joace tenis si sa calce pe urmele Simonei. Tenisul te ajuta sa te dezvolti psihic si fizic, te ajuta sa fii populara, sa ai un control mai bun asupra ta si asupra emotiilor tale. Tot tenisul este sportul in care nu alergi atat de mult, dar trebuie sa iti dezvolti strategii, sa analizezi cu atentie orice miscare a adversarei ca sa poti castiga meciul.

E adevarat ca implica niste costuri cam mari la inceput, mai ales cand nu ai sponsori sau cand nu ai echipament adecvat, e povestea tuturor tenismenelor care au ajuns pe tabloul principal al WTA. Dar cu putina ambitie si cu determinare poti ajunge unde iti doresti intr-un sport elegant si perfect pentru doamne si domnisoare. Plus ca poti castiga sume mari de bani daca ajungi in turnee, in circuit.

Inot. Inotul este un sport pe care il practica din ce in ce mai multe fete. Are multe avantaje terapeutice, te ajuta sa iti pastrezi musculatura si scheletul in forma perfecta, ai si multe modalitati in care ai putea practica acest sport. Costurile sunt reduse, ai nevoie de un costum de baie si de un bazin unde sa incepi sa inveti sa inoti la nivel profesionist, daca esti buna poti participa si la concursuri. Nu depui efort prea mare, esti mereu in apa, daca iti place acest lucru e bine, daca nu te inveti cu timpul.

Gimnastica. E unul dintre putinele sporturi pentru feme de o eleganta desavarsita. Ca sa ajungi sa faci performanta in gimnastica trebuie sa fii dispusa sa renunti la multe, sa ai ore intregi de antrenamente, sa te implici foarte mult pana ajungi sa fii cunoscuta si sa castigi medalii. La inceput poate fi vorba doar de un joc, dupa care se poate transforma intr-un program zilnic dedicat gimnasticii.

Ce te invata gimnastica? Sa fii independenta, sa iei mereu deciziile corecte, gimnastica va contura mai usor un caracter frumos si va incuraja cooperarea sociala. In plus, inveti sa fii ambitioasa, sa nu te lasi chiar si atunci cand iti e greu si sa reactionezi foarte bine in orice situatie, sa te controlezi mai usor.

Exit mobile version