Site icon RATB

Surse de venit pasiv pe care te poti baza chiar si in perioadele de criza

Faci bani foarte usor daca stii sa iti alegi cele mai bune surse de venit pasiv

Venitul pasiv este o sursa de venit preferata de multa lume. Efortul este redus, sursa de castiguri se mentine in timp, nu ai nevoie de activitati desfasurate zi de zi ca sa il ai. La inceput muncesti ceva mai mult ca sa iti asiguri veniturile pasive, poate investesti, dar dupa vei avea din ce in ce mai putine de facut si banii iti vor veni constant. Important este sa iti gasesti de la inceput cele mai bune surse de venit pasiv.

Nu e foarte greu sa te decizi asupra surselor de venit pasiv. Te gandesti ce buget ai, cat vrei sa investesti, ce vrei sa faci si ce iti place sa faci si le vei descoperi rand pe rand. Cand ai deja cateva nu iti ramane decat sa te decizi asupra uneia singure sau asupra unor surse de venit multiple. Iata care ar fi cele mai interesante surse de venit pasiv.

Cumpararea de imobile si oferirea lor spre inchiriere. E cea mai simpla metoda de a avea un venit constant si relativ sigur, in crestere. Poti sa cumperi apartamente, garsoniere, chiar si case din veniturile proprii sau le poti cumpara prin creditare, iar rata sa o platesti din ce incasezi din chirii si sa iti ramana si bani peste suma care o vei da la banci. Daca nu vrei sa te complici cu bancile poti investi in imobiliare in orasele mari, unde si chiriile sunt mari, de exemplu in Cluj-Napoca, un oras cu o crestere economica uriasa in ultimele decade. Asa ai si chirii mai mari, investitia e una sigura, orasul e cautat si ai mereu o sursa de venit pasiv garantata.

Realizarea unui blog/site cu articole interesante si castigarea din reclame. E mai greu de pus pe picioare un blog cu trafic destul de mare ca sa atragi si publicitate, dar odata ce ai gasit deja reteta in 1-2 ani iti amortizezi investitiile. E alta sursa de venit pasiv si e foarte simplu sa il realizezi, iar daca ai si talent la scris, ai langa tine si un copywriter bun si stii sa iti construiesti un continut care sa fie citit cu placere si interes ai reteta sigura spre venituri foarte bune pe termen lung. Pe internet ai multe site-uri cu informatii de interes de unde te poti inspira si unde poti vedea ce inseamna un articol bine scris si modul in care se promoveaza articolele, site-urile.

Investirea in actiuni pe bursa si dividende. Alegi mai intai companiile in care investesti, dupa care vezi ce randament ai la bursa si dintr-odata ai alta sursa de venit pasiv. Companiile ofera mereu dividende, investesti in cele mai profitabile si cele care au o crestere cat mai constanta si o stabilitate cat mai mare pe bursa. Pe termen lung, daca te gandesti la bursa, vei avea poate cea mai buna sursa de venit pasiv.

Venituri din dobanzi. Alta sursa de venit pasiv interesanta este venitul din dobanzi. Poti investi in dobanzi, in titluri de stat sau in obligatiuni. Toate vor genera o dobanda, castigurile nu sunt la fel de mari ca la bursa, dar ai siguranta si stabilitate in timp. Titlurile de stat si depozitele sunt cele mai bune surse de venit pasiv momentan. Aici va fi nevoie si de capitalizarea dobanzii pe termen lung.

Veniturile din afilieri. E foarte simplu sa ai un venit constant din afilieri. Castigi usor bani si daca te ocupi de promovarea pe Facebook, printre prieteni, recomanzi diverse lucruri de la companii si castigi foarte bine din social media, din link-uri de afiliere. Nu e o sursa de venit pasiv care sa iti aduca venituri foarte mari, dar poti avea foarte usor bani de un gadget nou, de o vacanta, daca ai mai multe afilieri si oameni care cumpara dupa ce au vazut recomandarile tale.

Exit mobile version