Site icon RATB

Tara Faraonilor – destinația de vacanță perfectă pentru 2021

Încărcat cu o cultură și o civilizație unice în lume, Egiptul poate foarte ușor să se transforme în destinația perfectă de vacanță pentru iubitorii de aventură și de senzații noi, rupte parcă din poveștile Șeherazadei. Pentru o atmosferă magică, de vis trebuie să alegi un sejur în Egipt, care să te ducă pe culmile îndepărtate ale unei istorii străvechi.

Piramidele din Giza și Sfinxul

Este imposibil să ajungi în Egipt și să nu faci o vizită completă la Piramidele din Giza, care sunt poate cele mai cunoscute piramide din întreaga lume. Țara faraonilor, așa cum este cunoscut aceasta în lume este casa a peste 120 de piramide, însă cele din jurul necropolei din Giza sunt de departe cele mai mari și mai vechi pe care le-ai putea vizita. Fiecare element de acolo este perfect pentru o vacanță plină de misticism egiptean, iar o vizită acolo nu se poate încheia fără celebrul Sfinx, care deși aparține de același complex se află puțin mai la vale de acesta. Cu siguranță o experiență demnă de memorat și repovestit, vizita la piramide este exact ceea ce îți trebuie pentru a te bucura de liniștea de care acestea sunt înconjurate.

Valea Regilor

Desigur, ceea ce face din Egipt destinația perfectă pentru o vacanță este chiar cultura și civilizația care cu siguranță sunt deosebite. Astfel, pe lângă climatul egiptean uscat, specific zonei, vei avea parte și de o interacțiune cu ritualuri specifice și cu povești despre practicile de înmormântare ale faraonilor. Astfel, pentru o experiență cât mai autentică și pentru a simți o atmosferă cu adevărat impresionantă, vei putea să vizitezi Valea Regilor, acolo unde nume mari ale faraonilor, precum Tutankhamun sau Ramses al II-lea își au locul de veci. Atmosfera de acolo este încărcată cu o energie fascinantă, iar picturile murale, ce datează de peste 4.500 de ani sunt potrivite pentru cei care doresc să facă o scurtă călătorie și în trecut.

Templul din Philae

Cunoscut ca fiind cel mai intact templu din întregul Egipt, Templul din Philae este locul în care au fost scrise ultimele hieroglife. Acesta a fost dedicat zeiței lui Isis, numită Philae și se află pe o mică insulă aflată la doar câțiva kilometri în față marelui Dam Aswan. Interesant de menționat în cazul acestui templu este faptul că acesta are o colonadă în interior care a fost mutată la tocmai în încercarea de a o salva de inundații. Ea se află acum, pe o insulă situată la aproximativ 300 de metri în apropiere. Dacă totuși vă doriți să aveți parte de o experiență cu totul și cu totul aparte, este bine de știut că pe templu se dă seară de seară un spectacol de lumini fascinant și absolut unic.

Exit mobile version