Soarele stralucitor nu dispare atat de repede de pe cer in anumite parti ale lumii

Cum ar fi sa ai o vara care dureaza mai mult de trei luni? Si cum ar fi sa te bucuri de lumina soarelui si de caldura lui mai mult decat oricine de pe Pamant? Nu, nu sunt scenarii desprinse din filmele S.F. si nu sunt niste idealuri pe care nu vei avea niciodata cum sa le atingi, cum sa le vezi in realitate.

Pe Terra sunt foarte multe zone unde numarul de ore de prezenta a soarelui este mult mai mare decat in orice alte parti din lume. Este un fenomen obisnuit avand in vedere pozitionarea tarii sau regiunii respective sau miscarea permanenta a Pamantului in jurul Soarelui.

Tot timpul ajungem sa ne gandim ca vara e prea scurta si nu avem suficient timp sa ne bucuram din plin de caldura si de zile insorite, de cat mai multe ore de soare stralucitor. Am vrea, daca s-ar putea, ca vara sa tina tot anul si sa nu mai vina frigul si ninsoarea, zilele mohorate de vara.

Asa ceva nu e posibil, cel putin nu la noi in tara. Dar sunt unele regiuni din lume unde zilele de vara par sa se prelungeasca la nesfarsit si soarele tine cu locuitorii de acolo si ramane la dispozitia lor enorm de mult timp.

Multe zone unde avem un numar mare de ore in care soarele este la dispozitia noastra sunt cunoscute si pot fi setate ca destinatie de vacanta. Altele sunt exotice, e mai greu sa ajungi acolo, dar cu putina ambitie pot sa ai niste zile superbe chiar si cand la tine in tara e foarte frig si soarele nu se mai arata de zile bune.

Cei care locuiesc acolo sunt deja obisnuiti, nu e nimic anormal. Dar pentru turisti sau pentru cei care se muta acolo s-ar putea sa fie nevoie de o acomodare atunci cand treci de la o regiune unde ai mai putin soare la o regiune unde soarele pare ca vrea sa nu mai plece niciodata de pe cer. Cateva exemple de astfel de zone le veti descoperi in randurile ce urmeaza. Daca vreti sa aveti o vacanta perfecta si insorita ele ar trebui sa fie mereu pe lista destinatiilor de vacanta.

1. Phuket, Thailanda. Cu 2.069 de ore de soare si temperaturi medii de 28 de grade Celsius, Phuket este locul perfect pentru vacanta de vis pe care o tot astepti. Inchiriezi un scooter, te deplasezi de pe o plaja pe alta-sunt foarte multe si sunt bine intretinute, faci plimbari nesfarsite prin imprejurimi si vizitezi pietele de weekend uriase, de unde iti poti cumpara tot ce vrei. Soarele va fi acolo sa te incalzeasca si sa iti ofere cea mai tare vacanta mai ales pe timp de iarna.

2. Havana, Cuba. 2.140 de ore de prezenta a Soarelui, niciodata mai putin de 7 ore de soare stralucitor pe zi si temperaturi medii de 22-27 grade Celsius tot anul. Iata cu ce te intampina exotica Havana. Pe langa soarele stralucitor si temperaturile placute, Havana iti mai poate oferi o cultura locala unica in lume, cladiri colorate, deosebite, circuite culinare impresionante si oameni gata sa iti impartaseasca din tot ce inseamna viata in Havana.

3. Rio de Janeiro, Brazilia. Te-ai fi asteptat ca Rio de Janeiro sa fie pe lista aceasta, dar stiai ca sunt peste 2.181 ore de soare stralucitor si ca temperaturile scad rar sub 23 de grade pe tot parcursul anului? Plimbari pe munti, un bronz de toata frumusetea pe una dintre plajele din Rio de Janeiro, carnavul celebru, dar si niste meniuri traditionale si bauturi locale, cam asta iti ofera „la prima mana” Rio de Janeiro. Daca mai adaugi si clima placuta si temperaturile care te imbie la timp petrecut in aer liber cat mai mult vei descoperi o destinatie de vacanta ideala mai ales daca te-ai saturat de ploi si de viscol.

4. Costa Del Sol, Spania. Are 2.420 de ore de soare stralucitor si e cel mai insorit loc din Spania. Costa Del Sol are temperaturi placute mereu, chiar si iarna, vremea e buna pentru plimbari si pentru experiente unice traite in aer liber. Si ai tot timpul sa faci ce doresti pentru ca ai cel putin 5-7 ore de soare stralucitor gata sa iti deschida calea catre locuri impresionante din Costa Del Sol. Iti faci timp de plaja, ai destule plaje ca sa te poti bronza si sa faci si o baie dupa cateva ore petrecute prin soare. Poti vizita si pueblos blancos, niste case care par varuite ce se intind pe dealuri, ascunse bine de privirile indiscrete ale vizitatorilor.

5. Punta Cana, Republica Dominicana. Punta Cana are 3.030 de ore de soare stralucitor, temperaturi medii de 34 de grade. E o zona cu multe plaje, unde poti face windsurfing, te poti da si cu tiroliana. Zona portuara este perfecta pentru relaxare si pentru un cocktail special, facut din cele mai bune ingrediente. Nu exista sezon ploios in Punta Cana, ploi mai multe sunt in timpul verii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *