Site icon RATB

Tari unde gasesti cele mai bune bucatarii din lume si cele mai interesante preparate culinare

Cele mai bune bucatarii din lume le gasesti in cele mai populare tari

Fiecare tara are propria bucatarie si feluri de mancare unice, cu ingrediente de calitate si arome deosebite. In toata lumea sunt zeci de bucatarii traditonale, nationale. Dintre acestea doar cateva sunt foarte apreciate si cunoscute in toata lumea, nu atat pentru diversitatea preparatelor pe care le gasim in meniuri, cat pentru modul in care sunt pregatite.

Cand ajungi intr-o tara straina iti doresti sa gusti cat mai multe preparate locale si sa descoperi cate putin din bucataria tarii respective. Unele bucatarii nu te impresioneaza cu nimic, dar altele reusesc sa iti ofere experiente unice, peste asteptari. Bucatariile traditionale din tarile de mai jos sunt un reper pentru tot ce inseamna inovatie in bucatarie si gatit cu gust, indiferent de ingredientele pe care le ai la dispozitie.

China. Bucataria chinezeasca este una dintre cele mai bune si mai interesante bucatarii din lume. Fiecare regiune din tara are aromele sale specifice, taiteii si orezul sunt de baza in bucataria chinezeasca, dar se consuma si carne de toate felurile, de porc, de vita, de oaie, de pui, de rata sau de porumbel. Pe langa o carne delicioasa preparata cu doar chinezii stiu vei putea manca legume de toate tipurile, specialitati pe care le gasesti doar in China. Ca sa iti faci o idee despre ce inseamna bucataria chinezeasca e suficient sa te gandesti a fiecare regiune in parte. China de Nord are mai putine legume in preparate, dar se bazeaza pe minimalism, pe multa sare in mancare, pe grau. Taiteii si galustele sunt cele mai consumate in partea nordica a Chinei. In Vest se consuma mult miel, felurile de mancare sunt mai grase si ceva mai greu de digerat. Compenseaza insa Estul cu mancare dulce si ceva mai light, mai usor de digerat. In centrul Chinei se pune accent pe condimente multe si pe gustul picant, pe condimentare cat incape.

India. Istoria bucatariei indiene traditionale are deja peste 8.000 de ani. Este printre cele mai populare bucatarii din lume, are multe condimente deosebite, legume multe si construieste in jurul sau o cultura vegetariana. Nu se consuma deloc carne in India, in afara de cateva regiuni. Kerala si Nord-Estul Indiei sunt singurele regiuni unde e permis sa mananci carne de vita. Orezul e intalnit si el in bucataria indiana, alaturi de condimente pentru a avea un gust autentic si foarte bun. Carnea de pui e preferata in zonele unde se poate manca macar un fel de carne, e preparata in foarte multe feluri si e foarte gustoasa in orice combinatie ar fi servita la un restaurant indian autentic. Bucataria indiana cucereste de fiecare data si iti da suficiente motive sa revii la preparate si la meniurile indiene.

Italia. Prima data cand auzi de Italia te gandesti la pizza, paste, inghetata. Dincolo de aceste trei iconuri ale Italiei bucataria italiana este geniala. Cu legume, cu aluat din belsug sau cu o carne frageda, preparata cu multe ierburi aromatice si putin ulei de masline, bucataria italiana este pe gustul oricui. Nu ai cum sa nu indragesti si sa mananci lasagna cu de toate, panzanella, o paine cu o salata de rosii proaspete absolut delicioasa sau o o focaccia, o caponata, un fel de salata calda. Italienii stiu sa isi puna mancarea in valoare si adauga mereu si niste branza, niste vin bun italian pentru o masa perfecta. Bucataria italiana ramane printre cele mai bune si mai interesante bucatarii moderne din lumea intreaga.

Coreea. Bucataria coreeana este un pic diferita de cele anterioare. Se bazeaza pe orez, legume, carne, destul de multa fata de alte bucatarii. Varza fermentata sau kimichi, servita alaturi de tot felul de legume delicioase, bulgogi, un fel de carne marinata, cu ceapa, piper sunt doar doua exemple de feluri de mancare excelente din bucataria coreeana. Aromele unice si condimentele speciale, pe care le intalnesti doar acolo, clatitele pe care nu ai voie sa le ratezi niciodata daca vrei un desert absolut genial, pe toate le vei putea gasi in bucataria coreeana. Bucataria coreeana surprinde de fiecare data si nu se poate compara cu nicio alta bucatarie din jurul sau. Exotismul tarii si ingredientele nu atat de comune transforma bucataria coreeana intr-una care merita explorata si descoperita pas cu pas.

Turcia. Bucataria turceasca este de-a dreptul fascinanta. Se bazeaza pe radacini otomane, pe retete vechi, pe condimente si combinatii de condimente pe care nu ai cum sa le intalnesti decat acolo. Sunt peste 1500-2000 de variante de mancare turceasca pe care le poti gasi peste tot in Turcia. Kebab, mancare la farfurie, deserturi si produse de patiserie, carne si preparate ceva mai light. Pe toate le ai intr-o bucatarie unica in lume. Legumele proaspete sunt de baza, bucataria traditionala turceasca poate fi si foarte sanatoasa, daca stii ce preparate sa alegi. Celebra baclava, cafeaua turceasca cu un gust aparte si fripturile, carnea preparata cu multe condimente si legume combinate in cele mai interesante moduri. Iata ce te asteapta in cea mai tare bucatarie din toate timpurile.

Exit mobile version