Site icon RATB

Tari unde oamenii pot sa isi “cumpere” cetatenia sau rezidenta

Daca vrei sa fii cetatean al unei tari ai posibilitatea sa o cumperi ca pe oricare alt lucru in anumite tari

Ti-ai dorit vreodata sa fii cetatean al unei tari, dar te-ai lovit de testele de cetatenie, de examenele destul de dure si conditiile complicate prin care puteai sa o obtii? Astazi este mai simplu ca niciodata sa iei cetatenie in anumite tari si chiar sa ai rezidenta acolo. Cum anume? O cumperi ca pe oricare alt bun de care ai nevoie…

Cand iti doresti mult un lucru faci orice ca sa il ai. Dar ce faci cand vrei cetatenie si rezidenta intr-o tara si nu vrei sa mai treci prin tot procesul complicat de obtinere a lor? Te reorientezi spre tarile unde, daca ai suficienti bani poti cumpara aproape orice, inclusiv cetatenia si rezidenta.

Desigur, doar cei care au un buget suficient de mare pentru orice fel de cumparaturi pot sa solicite asa ceva. E bine de stiut ca se poate si ca e perfect legal in anumite state. Atentie insa si la conditiile impuse odata ce cumperi asa ceva si la ce presupune de fapt tranzactia, pentru ca nu e o tranzactie ca oricare alta. Nu cumperi o masina sau un lant de aur, cumperi cetatenia si rezidenta, doua notiuni aparent abracte, pe care nu le vezi, nu sunt palpabile.

In ce tari poti sa iti cumperi cetatenie si rezidenta cand doresti?

Australia. E o destinatie populara daca vrei sa pleci la munca. Siguranta, educatia, sistemul de sanatate, toate sunt pe lista de motive care te pot aduce in indepartata Australie. Sistemul de imigratie australian ii favorizeaza pe oamenii de afaceri sau pe cei care au calificare profesionala inalta.

In Australia avem o viza speciala, Provisional Business Innovation and Investement, ce le ofera antreprenorilor o cale sa obtina rapid rezidenta, asta daca investesc si au un business stabil si dezvoltat pe teritoriul Australiei. Investesti in economia australiana ai si cetatenie si rezidental, pe care le poti „cumpara” cu tot ce faci pentru aceasta tara din punct de vedere economic.

Statele Unite ale Americii. In America sunt cei mai multi emigranti internationali. Cei bogati vin si ei in SUA pentru ca e cea mai dezvoltata tara in toate domeniile cheie. Puterea dolarului american, oportunitatile de business, libertatile personale si accesul la resurse imense in toate domeniile fac din SUA una dintre cele mai atragatoare tari. Viza EB-5 este o cale foarte simpla spre rezidenta permanenta. Si e cea mai rapida metoda spre un green card ce iti permite sa faci ce doresti si sa lucrezi pe teritoriul american.

Elvetia. Elvetia si-a mentinut mereu neutralitatea politica, asa ca e foarte stabila economic si social. Cultura bogata si mostenirea profund liberala au ajutat Elvetia sa devina, in timp, cea mai bine organizata societate din lume si una cu un grad de independenta de invidiat.

Cu standarde de viata excelente, un management social impecabil, Elvetia atrage anual mii de oameni care isi doresc sa isi faca un viitor aici. Si in aceasta tara poti sa investesti si sa ai acces la rezidenta daca ai deja o afacere prospera pe teritoriul sau ori ai idei pentru afaceri ce ar ajuta economia.

Singapore. Este tara care are cea mai mare rezerva de moneda straina per capita din lume. Sistemul de taxe prietenos ii incurajeaza pe indivizi sa economiseasca banii din investitii si din dividende. Si daca mai vrei sa iti faci si afaceri sau aduci afaceri din strainatate in Singapore ai din start rezidenta asigurata si poate si o cetatenie mai usor de obtinut. Vremea placuta de acolo, oamenii primitori si resursele practic infinite de dezvoltare si de invatare tipice zonei transforma Singapore in tara perfecta.

Emiratele Arabe Unite. In Orientul Mijlociu spui centru financiar de top, spui Dubai. Cu legaturi internationale excelente si un comert care merge din ce in ce mai bine, EAU isi primeste cetatenii straini care vor sa investeasca cu bratele deschise si ii incurajeaza sa ramana aici, sa se stabileasca impreuna cu familiile.

Odata ce ti-ai facut afacere in EAU si te tii de treaba rezidenta e a ta cu siguranta si cetatenia e mai aproape decat ti-ai putea inchipui. Statul apreciaza investitia si seriozitatea si cauta sa te recompenseze la fiecare pas de dragul unei economii solide si in dezvoltare continua.

Portugalia. Cu o cultura aparte si o economie stabila in ultimii ani, Portugalia continua sa atraga emigranti. Poate si pentru ca exista o viza speciala pentru investitorii care isi vor dezvolta o afacere pe teritoriu portughez. Si imobiliarele de aici sunt mai usor de abordat decat in tarile vestice, investitiile in ele sau in oricare domenii sunt incurajate mereu.

Alta atractie care pune Portugalia pe harta investitorilor straini este programul NHR (Non-Habitual Residence), in care strainii cu bani pot sa isi relocheze rezidenta taxelor si sa beneficieze de pe urma a 10 ani de neplata a taxelor pentru majoritatea veniturilor din strainatate, din afara Portugaliei.

Malta. Este o poveste de succes a ultimilor ani. Cele doua programe speciale pentru investitori permit obtinere cetateniei prin programe de investitii. Asa a reusit Malta, o tara micuta, sa se dezvolte masiv in sectoare cheie, inclusiv in IT, imobiliare, servicii financiare.

Programele malteze permit investitorilor sa se mute in Malta si sa aiba rezidenta si cetatenie, daca isi doresc lucrul asta. Capitalul de care e nevoie ca sa intri in programele respective e ceva mai mic decat in alte tari, poate fi partial finantata o afacere. Rezidenta se ofera pe termen nelimitat investitorilor si familiilor lor, doar sa te tii de treaba si sa contribui, prin afacerea ta, la dezvoltarea si la stabilitatea economiei.

Exit mobile version