Guiness World Records este o publicatie foarte cunoscuta pentru recordurile din paginile sale, care uimesc in fiecare an, cu fiecare editie aparuta. Unele sunt deja cunoscute, altele ramane sa le descoperim in editiile acestei carti speciale care se editeaza an de an. Tarile se intrec de ceva timp intre ele la capitolul recorduri, avem unele care detin mai multe intrari in cartile deja lansate si altele care se pregatesc sa doboare recorduri foarte interesante. Tarile cu recorduri peste medie le veti descoperi in articolul de mai jos.
Sa fii o tara care are recorduri foarte multe deja incluse in Guinness World Records este o mandrie si un motiv de bucurie. La inceput tarile nu erau asa de interesate de aceasta carte editata anual si de aparitia in ea, dar de la o vreme oamenii din multe tari au inceput sa transforme doboratul de recorduri intr-un sport national. Asa s-a ajuns la un numar foarte mare de recorduri inca nedoborate in tarile care au si cel mai mare apetit pentru orice fel de recorduri. Cele mai active tari la capitolul recorduri atinse sunt prezentate in randurile ce urmeaza.
India. India are deja peste 17 recorduri deja prezente in Guinness World Records. Indienii au fost foarte activi si au incercat tot timpul sa isi depaseasca limitele. De exemplu, acolo avem cea mai mica femeie din lume, pe Jyoti Amge, cel mai scump costum, purtat de Prim-Ministrul Narendra Modi, cel mai inalt turban, detinut de catre Avtar Singh Mauni. Recordurile indienilor sunt cu atat mai interesante cu cat tara este una dintre cele mai populate din lume si oamenii incearca mereu sa fie in top prin orice fel de mijloace.
Pakistan. Desi din Pakistan te astepti sa auzi vesti legate de terorism, de analfabetism si de alte lucruri mai neplacute, pakistanezii se pot lauda fara probleme si cu recorduri mondiale. Are foarte multe recorduri aceasta tara, de la cea mai mare ambulanta de voluntari, Abdul Sattar Edhi, cel mai tanar om care are un cerfificat Microsoft, Arfa Abdul Randhawa de 9 ani si cea mai rapida aranjare a pieselor de sah, 45.48 secunde, record ce apartine lui Meher Gul. Dupa cum vezi pakistanezii sunt mereu pusi pe fapte mari si vor sa dovedeasca ca si lucrurile pozitive ajung sa fie cunoscute si sa ii inspire si pe altii.
China. Din China chiar te astepti sa vina zeci de recorduri la cat de multi oameni sunt acolo. Este foarte competitiva aceasta tara, nu e un secret pentru nimeni, si asta se vede clar si in Guinness World Records. Chinezii se mandresc si se lauda cu cel mai rapid tren din lume, in China gasim peste 13 din recordurile mondiale. Totusi recordurile detinute de China sunt si printre cele mai bizare din lume. De exemplu, Wang Weibao are recordul omologat pentru cea mai mare durata de balansare pe patru degete, 19.23 secunde, cele mai multe banci tinute de un individ cu… dintii, record ce apartine lui Huang Changzhun, cele mai multe ace in cap, record detinut de catre Wei Shengchu. In China recordurile sunt deja obisnuit, e deja un hobby si toata lumea incearca sa le depaseasca de fiecare data cand are ocazia.
SUA. Iarasi alta tara la care te astepti sa exceleze chiar si la recorduri mondiale. Aici vorbim de recorduri foarte importante, de la cea mai rapida calatorie in toate natiunile suverane, 177 de zile, record detinut de catre Lexie Alford, pana la cel mai greu grapefruit, record ce apartine sotilor Douglas si Mary Beth Meyer. Peste toate se poate adauga si cel mai mare corn de la bovine, de 323.74 cm, prezent la o bovina vie.
Japonia. Japonia chiar a luat recordurile in serios si a reusit sa aiba mereu cele mai tari recorduri din lume. Acolo a locuit cel mai batran om din lume, Japonia are cele mai multe masini de vandut diverse lucruri, cel mai inalt turn 635 metri, dar si cel mai populat oras din lume, Tokyo, capitala. Mai sunt multe alte recorduri pentru care ne-ar mai trebui cateva ecrane pentru a le aminti, asa ca ne rezumam doar la acestea. Japonia va ramane tara cu oameni gata sa doboare recorduri in orice secunda de neatentie a celorlalte tari implicate in aceasta cursa a recordurilor doborate.
Rusia. Rusia are partile ei bune si partile ai mai putin… bune. Din orice unghi ai privi Rusia vei vedea doar lucruri impresionante, asta e clar. De exemplu, Rusia detine cel mai inalt fotomeodel din lume, Ekaterina Lisina, avocatul cu cei mai multi ani de practica din istorie la 70 de ani, cei mai multi oameni inghesuiti intr-o masina, 41 si cele mai multe invartiri in aer, record ce apartine lui Leonid Kulesh.
Coreea de Sud. Coreea de Sud e o tara care e plina de contraste. Asa ca nu e de mirare ca are si o multime de recorduri deja recunoscute la nivel mondial. De exemplu, are o companie care a vandut cele mai multe torturi si prajituri, 12.49 milioane in decembrie 2019, are un cuplu care a mers la un numar impresionat de maratonuri, are si cea mai mare toba, de 7 tone, cel mai mare taekwondo in aer liber la 10 minute cu 8212 participanti inregistrati. Dar are si cel mai mare baraj maritim, pe mare, 33,8 km.