Site icon RATB

Tarile europene care au cele mai multe companii de succes

Succesul unei companii nu e important doar pentru ea si pentru angajati, e important si pentru tara si economia, societatea in care se afla compania respectiva. Cu cat mai multe companii de succes intr-o tara, cu atat cresc si sansele de investitii si interesul pentru dezvoltarea afacerilor, oamenii au sanse mai mari sa isi gaseasca mai usor de munca si sa lucreze in companii de top. In Europa avem multe tari care au un numar mare de companii de succes si care pot face parte oricand dintr-un top 50 tari in care succesul se traduce si prin succesul la nivel de companie.

Tarile europene care au cele mai multe companii de succes sunt si cele mai dezvoltate. Toate tarile din lista de mai jos sunt printre cei mai importanti actori de pe piata globala si din economia mondiala, au industrii puternice, investitii permanente si sunt dispuse sa faca orice ca sa isi pastreze locul. In afara de topul tarilor care au cele mai de succes companii vei descoperi in articolul nostru si un top 6 companii valoroase si de succes din Europa, pentru a avea o imagine cat mai clara asupra succesului in afaceri.

Marea Britanie. In Marea Britanie vom gasi unele dintre cele mai mari companii din Europa si chiar din lume. 22 de companii din top 100 sunt in Marea Britanie. Shell sau BP sunt giganti care reusesc sa aiba profit per angajat de peste 300.000 lire. Sa nu uitam de GlaxoSmithKline si AstraZeneca, dar si de companii din sistemul bancar, HSBC, Lloyds. Daca te vei uita pe o lista a companiilor mari si importante din Marea Britanie vei vedea ca ele reusesc sa acopere cam toate domeniile importante si industriile.

Franta. Franta se lauda cu 21 de companii in top 100, profitul per angajat este unul foarte mare. Hermes, Dior, LVMH sunt companii iconice franceze, insa pe langa ele avem firme mari producatoare de produse de consum, Danone, Pernod Ricard, ambele ocupand un loc important in top 25 companii europene in functie de profitul per angajat.

Germania. E la egalitate cu Franta in privinta companiilor prezente in top 100, Hapag-Lloyd, o mare companie germana reusea sa aiba profit per angajat de peste 1 milion lire. Pe langa firme specializate in servicii de livrari si transport, Germania are si companii ce activeaza in retail, Adidas de exemplu, dar si companii uriase producatoare de masini, Porsche, Mercedes.

Tarile de Jos. Tarile de Jos au 10 companii in top 100 raportat la profitul per angajat. Poate cea mai cunoscuta companie e Stellantis, care se ocupa de fabricarea de automobile, alaturi de ea fiind si producatorul de bere Heineken sau corporatia din domeniul muzical Universal Music Group, care are reprezentante in 60 de tari.

Irlanda. Are si ea multe companii, 8 din top 100 companii raportate la profitul per angajat sunt din Irlanda. Companii gigant din industria tehnologiei, consultanta, Accenture, Medtronic, lider in tehnologie medicala de top, pe toate le vei gasi in Irlanda. Irlandezii sunt foarte perseverenti si stiu sa se descurce, asa ca profitabilitatea companiilor e din ce in ce mai mare si peste ani s-ar putea sa avem tot mai multe firme irlandeze peste tot in topuri.

Italia. Are cinci dintre cele mai de succes companii din Europa raportat la profitabilitatea per angajat. De la gigantul din domeniul energiei, ENI, a patra cea mai profitabila companie europeana raportat la profitul per angajat, cu peste 325.000 de lire, la producatorul de masini de lux Ferrari, toate companiile italiene lupta pentru suprematie si pentru un loc in top 100 companii de succes.

Danemarca. Danemarca este cunoscuta mai degraba pentru companiile ce opereaza in sectorul logistic, 4 din top 100 companii sunt din aceasta tara. DSV sau Maersk sunt exemple de companii mari care se descurca foarte bine mereu, indiferent de vremuri, profitul per angajat e urias. Daca adaugam si companiile farmaceutice, precum gigantul Novo Nordisk, care are cea mai mare capitalizare de piata, sau alte companii ceva mai mici, dar cu profitabilitate foarte buna, ne vom da seama ca avem in fata un competitor puternic la pozitia de lider in topul celor mai de succes companii din Europa.

Suedia. 3 companii in top 100 sunt suedeze. Din Suedia vin companii de succes precum Volvo, Atlas Copco, Investor AB. Toate au profitul per angajat foarte mare, sunt companii care se descurca si au si o infrastructura perfecta, plus suport din partea tarii in care se afla. Suedezii sunt foarte buni in foarte multe domenii, asa ca e firesc sa vedem pe aceasta lista si tara care rivalizeaza cu Danemarca.

Belgia. Cel putin o companie belgiana este in top 100 raportat la profitul per angajat. Cunoscuta global pentru bere si fabrici de bere exceptionale, Belgia se poate lauda cu Anheuser-Busch InBev, cu multe branduri de bere, cererea din toata lumea fiind onorata rapid de fiecare data.

Care sunt cele mai valoroase si mai de succes companii europene?

Volkswagen AG. Veniturile companiei depasesc 263 miliarde de dolari, este un gigant din industria producatoare de masini din Germania, cele mai cunoscute branduri ale companiei fiind Volkswagen, Audi, Bentley, Porsche, Lamborghini. Ca sa se descurce si mai bine pe piata si sa „atace” si mai multe nise, Volkswagen AG a permis un parteneriat intre divizia de camioane TRATON si Navistar International.

SAP SE. Chiar daca poate nu ai auzit de aceasta companie, peste hotare este foarte cunoscuta pentru software, avand venituri de peste 32 miliarde de dolari. Se afla tot in Germania, la Waldorf, are o retea de business exceptionala, cea mai mare din lume, avand operatiuni Cloud-Based si diverse retele inteligente. Clientii companiei sunt Unilever, IKEA, BMW, AstraZeneca, Toshiba, Nippon Express, ca sa ii notam pe cei mai importanti si mai influenti de pe piata. SAP SE ofera companilor sisteme ERP, entreprise resource planning, software de calitate pentru companii si firme de toate marimile

AstraZeneca PLC. De AstraZeneca ai auzit din 2020, din pandemie si vei tot auzi cat timp virusul SARS-CoV-2 va continua sa existe. Are venituri de peste 26 miliarde de dolari, vaccinurile sale au fost distribuite si vandute in toata lumea pentru a ajuta populatia sa treaca peste valurile de infectari care parca nu se mai terminau. Doar din vaccinul sau compania a avut vanzari de 275 milioane de dolari in primul trimestru din 2021, vanzarile totale ajungand si la 7.32 de miliarde de dolari.

AstraZeneca PLC a primit unda verde pentru achizitia Alexion Pharmaceuticals, deci dezvoltarea sa si veniturile vor fi si mai mari pe viitor.

Novartis AG. Cu venituri de peste 49.9 miliarde de dolari, Novartis AG este alta companie farmaceutica, cu sediul in Basel, Elvetia. Ea se ocupa de dezvoltarea si producerea de produse de ingrijire a sanatatii individuale. A castigat si ea mult in pandemie cu vaccinul sau si cu medicamente orale pentru a proteja populatia de COVID-19. Aceeasi companie doreste sa intre si pe nisa tehnologiei mRNA pentru a dezvolta si mai mult portofoliul sau.

Nestle S.A. Are venituri de peste 92 miliarde de dolari, este o companie uriasa care distribuie bauturi si mancare si fabrica diverse produse. Este tot din Elvetia, de data asta din Vevey, compania a ajuns sa fie prezenta in peste 180 de tari din toata lumea, fiind cea mai valoroasa si mai de succes companie europeana. Gasesti ce vrei de la Nestle, cafea, mancarica pentru bebe, ciocolate, cereale, bauturi, produse inghetate-Nestle se lauda cu peste 2000 de branduri detinute in industrii multiple. Nestle si-a anuntat la un moment planurile de a achizitiona alta companie producatoare de suplimente si de produse legate de nutritie in general, The Bountiful Company, asta ca sa se accelereze cresterea organica.

Exit mobile version