Site icon RATB

Tarile in care poti deveni mamica si te bucuri si de avantaje

Femeile care isi doresc un copil pot alege tari din Europa unde sunt ajutate si respectate

Daca te gandesti sa intemeiezi o familie si sa ai un copil sau mai multi ai luat in calcul si problema locului in care te vei stabili. Ai nevoie de o tara care sa iti ofere tot ce ai nevoie cat esti insarcinata si cat mai multe facilitati si beneficii dupa ce nasti. Plus ca vrei o tara unde sa ai educatie de calitate pentru copil si un sistem de sanatate excelent pentru situatiile in care ai nevoie de el.

In Europa sunt destule optiuni cand vine vorba de tari unde ai putea sa nasti si unde mamicile sunt tratate foarte bine si statul se implica activ in timpul perioadei de graviditate si dupa ce mamica a nascut.

Venirea pe lume a unui copil este un eveniment foarte important pentru orice familie. Copilul are nevoie de un mediu cat mai bine adaptat la nevoile sale, de acces la educatie de calitate sau la servicii de ingrijire de top oricand are nevoie. Mamicile isi doresc sa fie ingrijire si sa fie in siguranta atat pe timpul sarcinii, cat si dupa nastere.

Multe tari reusesc sa ajute foarte mult mamicile si nou-nascutii si au creat deja un mediu perfect pentru orice femeie care isi doreste un copil sau mai multi. Care sunt acestea?

Norvegia. Este cea mai buna tara in care poti deveni mamica. Are un sistem de sanatate foarte bine pus la punct si un sistem educational adaptat nevoilor copiilor. Perioada in care mamicile pot sa stea acasa cu nou-nascutii este destul de mare, legislatia este favorabila mamicilor. Norvegia ofera scheme flexibile si ingrijire zilnica la preturi bune, asa ca mamicile pot reveni la lucru in timp ce sunt in concediu de maternitate si iau si bani de la stat. Tara are o speranta de viata foarte mare si are cele mai bune conditii de trai pentru mamici. Asa ca daca te-ai hotarat sa ai un copil in Norvegia vei avea tot ce iti trebuie sa il poti creste in cele mai bune conditii posibile.

Danemarca. Este tara in care poti avea linistita un copil sau mai multi, e o tara perfecta pentru reprezentantele sexului feminin. Guvernul are grija sa ofere un sistem de ingrijire si concedii parentale adaptate nevoilor mamicilor, dar si tatilor. Barbatii si femeile au locuri de munca foarte bune, salarii mari, femeile pot reveni la munca rapid, la cateva saptamani de la nastere, daca doresc. Cand se fac mari copiii vor primi una dintre cele mai bune educatii din Europa si vor avea acces la institutii de invatamant de prestigiu. Pe langa toate acestea tara se poate lauda cu… bebelusi care plang mai putin?.

Tarile de Jos. Tarile de Jos au o politica interesanta in privinta mamicilor care au nascut. Nu ai de ales intre a stat acasa si a fi mamica full time sau a fi o mama care lucreaza full time. In aceasta tara poti opta pentru joburi part-time si pentru un program de lucru flexibil cand devii mamica. Ingrijirea postnatala este excelenta, o asistenta medicala specializata in ingrijirea nou-nascutilor va avea grija de mamica si de copil in prima saptamana dupa nastere, si va veni acasa. Femeile de acolo aleg de multe ori sa nasca acasa, cam 20% din toate nasterile au loc in propria locuinta. Este si tara cea mai sigura in care poti avea un copil. Scolile gratuite, bursele trimestriale, de la guvern, pentru cresterea copiilor, iata doar cateva avantaje de care te bucuri daca devii mamica in Tarile de Jos.

Suedia. Femeile insarcinate din Suedia au acces la cursuri despre nastere si despre tot ce inseamna perioada de graviditate. Suportul oferit de autoritati, pentru familiile cu venituri mici si reformele aplicate deja au dus la o rata a mortalitatii in randul nou-nascutilor foarte mica in ultimii ani, asta in conditiile in care Suedia avea o rata foarte mare in trecut. Concediul maternal e de 480 de zile platite in Suedia, fiecare parinte are 90 de zile pe care si le poate lua. Femeile care au locuri de munca dificile, obositoare, se pot bucura si de alte avantaje cand sunt insarcinate si pot sa aiba 60 de zile platite in plus pe langa toate avantajele oferite deja de stat. Toti parintii care au copii sub 16 ani primesc alocatii de la stat destul de mari, pentru o ingrijire cat mai buna. Daca au carucior mamicile primesc si transport gratuit in permanenta, cat au copiii in carucior.

Exit mobile version