Site icon RATB

Tipuri de masaj inedite, dar eficiente

Masajul nu consta intotdeauna in presiune pusa de catre un terapeut in zonele cu probleme…

Masajul este una dintre cele mai eficiente si mai simple modalitati de relaxare, te ajuta sa scapi de dureri, de stres. Terapeutii sunt cei mai in masura sa realizeze un masaj corect si cat mai eficient, ei stapanesc tehnicile si metodele de masaj si stiu cum sa le combine pentru un masaj cat mai corect si cu rezultate foarte bune.

De-a lungul anilor, tipurile de masaj s-au diversificat, avem foarte multe metode de masaj practicate in saloane, putem opta pentru diverse combinatii de tipuri de masaj. Pe langa masajul pe care il cunoastem cu totii, realizat de catre terapeuti, avem si alte tipuri de masaj populare si cu eficienta ridicata, dar ceva mai ciudate si neasteptate.

La final de saptamana, dupa o zi intreaga petrecuta doar pe scaun sau in sedinte interminabile, in picioare, un masaj chiar poate face minuni. Prin presiunea aplicata in diverse parti ale corpului, musculatura se relaxeaza, scapi de dureri insuportabile, se elibereaza si endorfine care te ajuta sa nu mai resimti atat de puternic efectele stresului.

Daca te-ai obisnuit sa mergi la masaj si sa ai un terapeut care va incepe sa actioneze asupra unor zone cu probleme s-ar putea sa ramai socat cand vei parcurge lista de tipuri de masaj deosebite de mai jos. Masajul poate fi facut de… animale, dar si cu alte metode decat cele ce implica folosirea mainilor, degetelor.

Masajul sarpelui. Ai vazut vreodata un piton urias? Daca iti ingheata sangele in vene doar cand auzi de piton si de serpi s-ar putea sa nu beneficiezi de un masaj de calitate. Cum ar fi ca un piton sa te maseze si sa inloicuiasca terapetul? In Asia de Sud-Est oamenii cauta acest tip de masaj, se lasa masati de serpi uriasi si puternici. Nu e nimic periculos, masajul dureaza 15 minute, toate miscarile sarpelui sunt controlate si senzatia e una unica. Experienta e doar pentru cei care nu se tem de serpi si pentru cei care au nevoie de un masaj „profund”, asta pentru ca un piton are o musculatura care pune o presiune uriasa asupra corpului uman…

Masaj cu satarul. E foarte popular in Taiwan si presupune folosirea unui satar, unui cutit mare care loveste fata si corpul clientului pentru a asigura un masaj terapeutic. Se face o detoxifiere a corpului si circulatia sangelui e mai buna dupa ce ai fost lovit usurel de lama unui astfel de cutit urias. O greseala din partea terapeutului si se lasa cu spitalizare sigur, sigur. Cei care practica acest tip de masaj sunt oameni bine antrenati, satarul e ascutit si e real, e folosit in mod obisnuit la transat carnea, totul e „pe bune”. Clientii care au apelat la un astfel de masaj au marturisit ca nu se compara cu alte tipuri de masaj. Ii credem pe cuvant…

Masajul elefantului. De elefant nu ne e teama, pachidermele sunt pasnice si ajuta oamenii in cate feluri pot. Chiar si la masaj. Si unde gasesti masaj cu elefanti? In Thailanda, acolo unde elefantii sunt extrem de multi. Elefantii pentru masaj isi plaseaza picioarele pe client, cu grija si are loc un masaj excelent. Presiunea pusa asupra corpului uman e controlata, insa s-ar putea ca de multe ori elefantul sa cedeze, sa se enerveze si sa se ajunga rapid la o tragedie.

Masajul prin palmuire. In Thailanda se credea ca fata umana are diverse linii energetice care pot fi „deschise” prin palmuire serioasa. Palmuirea ajuta la relaxarea musculaturii fetei. Palmele usoare alterneaza cu palmele serioase, puternice, pentru a stimula productia de colagen de la nivelul fetei si a avea o piele care arata foarte bine, ca de bebelus. Circulatia sangelui e mai buna in zonele palmuite. Dar, doare destul de mult, insa rezultatele sunt peste asteptari de fiecare data.

Masaj cu melci. Este un tratament de infrumusetare si de relaxare excelent si foarte cautat astazi. Masajul cu melci regenereaza pielea, mucusul lor reduce ridurile pronuntate, ajuta pielea sa se refaca, sa arate mai bine. Terapia cu melci e simpla: trei sau patru melci se pun pe fata sau pe zonele unde se doreste masajul si sunt lasati sa se deplaseze in ce directii doresc, in sus si in jos. Multi aparatori ai drepturilor animalelor salbatice condamna insa acest tip de masaj si exista si multi care nu sunt de acord deloc cu el.

Masajul prin gadilare. Ti s-a intamplat si tie sa mergi la masaj si sa incepi sa razi si sa nu te poti opri pentru ca te gadili cand terapeutul isi face treaba. In Spania insa, tehnica masajului prin gadilare este la moda si e cautata, asta pentru ca te ajuta sa scapi rapid de stres. Penele ating usor corpul, atingerile sunt foarte fine si aum ca scop provocarea senzatiei de gadilare. Se adauga masajului si terapia cu arome diverse, lumina e slaba ca sa avem o atmosfera speciala, auzim si muzica pe fundal. Asa ca daca vrei sa razi pana cand nu mai poti si sa beneficiezi si de un masaj foarte bun mergi in Spania si cauta terapeutii care pot sa iti ofere masaj prin gadilare.

Exit mobile version