Automatizarea proceselor este o prioritate în multe domenii de activitate, care pun preț pe performanță, eficiență, vor să se alinieze celor mai noi tendințe și să fie, întotdeauna cu un pas înaintea concurenței. Acest lucru face că utilizarea coboților să fie la o scară tot mai largă, inclusiv în țară noastră.

Compania Universal Robots este un pionier în producția de coboți, roboți colaborativi capabili de cea mai bună colaborare cu oamenii. Automatizarea cu coboți este una dintre cele mai bune modalități de a da un impuls mai mare afacerii și chiar de a genera profit.

Datorită programării simple, setărilor rapide, flexibilității și modului sigur prin care colaborează cu factorul uman, coboții sunt căutați în toate industriile din țară noastră. Există deja multe companii din România care au implementat acest mod de lucru, iar rezultatele excelente nu s-au lăsat așteptate.

Care sunt modelele de roboți industriali disponibili în România

Familia e-Series de la Universal Robots oferă patru tipuri diferite de automatizare. Acestea diferă în funcție de sarcina de manipulare (3, 5, 10 și 16 kg), de aria de acțiune, de mărime și alte caracteristici importante. Companiile aleg acest tip de automatizare în funcție de necesitățile lor, soluțiile automatizate putând fi adaptate pe parcurs, în funcție de cerințe.

Modelele de roboți industriali disponibili în România sunt:

Robotul colaborativ UR3e

Cu brațul robotului industrial UR3e se pot automatiza procesele și sarcinile care cântăresc până la 3 kg. Pentru UR3e, procesele de colaborare mai grele, cum sunt ambalarea, paletizarea, asamblarea și preluarea şi plasarea nu reprezintă niciun impediment. Robotul industrial colaborativ UR3e este foarte ușor de programat, oferă configurare rapidă, este colaborativ și sigur, iar recuperarea investiției se va face rapid.

Robotul colaborativ UR5e

Cu brațul robotului industrial UR5e se pot automatiză procesele și sarcinile care cântăresc până la 5 kg. UR5e împuternicește agenții de schimbare pregătiți pentru viitor cu inovații colaborative, un Human Centric UX(design centrat pe persoană), și un ecosistem pentru fiecare aplicație.

Robotul colaborativ UR10e

Cu brațul robotului industrial UR10e se pot automatiză procesele și sarcinile care cântăresc până la 10 kg. Și UR10e este o soluție colaborativă pregătită pentru viitor, fiind de asemenea Human Centric UX (design centrat pe persoană), și având un ecosistem pentru fiecare aplicație.

Robotul colaborativ UR16e

Cu brațul robotului industrial UR16e puteți automatiză procesele și sarcinile care cântăresc până la 16 kg. Prevăzut cu Human Centric UX (design centrat pe persoană) și ecosistem pentru fiecare aplicație, ajută fiecare afacere mică și mijlocie să își atingă obiectivele, schimbând modul în care sunt făcute lucrurile cu cea mai flexibilă platformă de automatizare.

Creșterea productivității la nivel global impune găsirea de soluții eficiente pe plan local. În România, progresul în această direcție se realizează prin creșterea gradului de automatizare și robotizare în unele sectoare importante din domeniul industrial. Compania Universal Robots vine cu soluții optime de eficientizare a costurilor, creșterea productivității, diminuarea pierderilor, creșterea preciziei în producție și a calității produselor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *