jocuri de societate

In ciuda faptului ca in prezent exista o atractie generala catre activitatea de gaming, in care pasionatii au posibilitatea de a se juca in acelasi timp cu prietenii lor in mediul virtual, multi inca prefera jocurile de societate datorita calitatii lor de a apropia oamenii unii de altii. Nivelul de distractie resimtit in cadrul activitatilor jocurilor de societate este mai mare in comparatie cu cel manifestat in cadrul jocurilor virtuale, mai ales prin simpla prezenta fizica a tuturor participantilor.

Persoanele care sunt in cautarea unor jocuri de societate pentru adulti care sa corespunda punctelor de interes a tuturor jucatorilor implicati, se pot consulta cu topul 4 al celor mai frecvente si interesante jocuri, mentionat in randurile de mai jos.

  1. Colonistii din Catan

Colonistii din Catan intra in categoria de jocuri pentru adulti, care starnesc imediat interesul, datorita activitatii complexe, captivante si emotionante pe alocuri. In anul 1995, Catan a castigat premiul pentru cel mai bun joc din Germania, avand o reputatie buna chiar si in prezent.

Scopul principal al jocului este de a cuceri toata insula Catan, in care participantii trebuie sa aplice diverse strategii pentru a procura un numar cat mai mare de teritorii. Astfel, nu exista niciodata riscul ca jucatorii sa se plictiseasca. Numarul minim de participanti este de 3 persoane, iar numarul maxim de 4 persoane, avand capacitatea de a imbunatati semnificativ gandirea creativa.  Jucatorii au posibilitatea de a construi drumuri, orase si diverse asezari, evidentiindu-se si activitatea de comert.

  1. Activity Original

Cei care sunt in cautarea unor board games pentru adulti, care sa le puna la incercare abilitatile creative si comunicative, isi pot indrepta atentia catre jocul Activity Original, care imbina multe elemente de descriere, de desen, de mima. Acestea sunt folosite ca indicii pentru ceilalti participanti la joc pentru a ghici anumite expresii sau cuvinte.

Nu exista sub nicio forma riscul ca partenerii de joc sa se plictiseasca. Fie ca sunt jucatori individuali, fie ca jocul se desfasoara in echipe, ghicirea cuvintelor sau a expresiilor se poate realiza printr-un desen, printr-o descriere sau chiar printr-un joc actoricesc, imbunatatind semnificativ abilitatile de relationare cu ceilalti jucatori.

  1. Monopoly Ultimate Banking Edition

Persoanele care sunt pasionate de jocurile de societate care implica utilizarea diverselor strategii de castig, pot lua in considerare Monopoly Ultimate Banking Edition, care contine un dispozitiv electronic captivant. Acesta contribuie semnificativ la imbunatatirea experientei de joc, tinand evidenta banilor   fiecarui jucator in parte. De asemenea, chiar si cartile de proprietati pot fi scanate, iar cartile de „Sansa”  au fost inlocuite cu carduri de „Evenimente si Locatie”.

  1. Azul

Cei care sunt incepatori in ceea ce priveste jocurile de societate si care vor opteze pentru unele care au un nivel optim de dificultate, isi pot orienta atentia catre Azul, in care participantii sunt artizani din Portugalia, iar actiunea se petrece in secolul al XVI-lea. Este potrivit pentru un numar de 2-4 jucatori, iar timpul unui singur joc este de aproximativ 30-45 de minute.

Expertii in board game de la jocuridesocietate.ro le recomanda tuturor persoanelor care sunt in cautarea unui joc de societate sa ia in considerare topul celor 4 variante mentionate anterior, potrivite pentru adulti. Astfel, in cadrul niciunei petreceri nu va exista riscul ca unul dintre invitati sa se plictiseasca, datorita activitatii antrenante si captivante a jocurilor.

In concluzie, jocurile de societate ofera tuturor participantilor posibilitatea de a se apropia unii de ceilalti, de a se bucura de momente distractive si de clipe de neuitat, fiind o metoda eficienta de a petrece timpul alaturi de familie sau prieteni.

By marcel