Site icon RATB

Top cele mai apreciate laptopuri din 2021

In 2021 am avut mai multe “vedete” la capitolul laptopuri

Dupa un 2020 in care au crescut vanzarile de laptopuri foarte mult si lumea a cumparat pe repede inainte ce a gasit, a venit si 2021, un an in care am invatat sa ne alegem mai bine laptopurile si sa le folosim cu eficienta cat mai mare pentru tot felul de lucruri, la job sau acasa. Am avut cateva modele preferate in 2021, am avut multe laptopuri cautate si apreciate, asa ca e dificil sa alegem doar cateva. Dar nu e imposibil. Pe cele mai populare le veti descoperi in lista de mai jos.

In 2021 laptopul a fost la mare cautare, mai ales ca un PC bun a fost tot mai greu de gasit si de configurat din cauza crizei de componente din domeniu. Asa ca laptopul a devenit baza pentru aproape orice si am avut intr-un final o multime de posibilitati de folosire si variante din care sa alegem. Care au fost insa cele mai cautate si mai populare laptopuri de anul acesta si ce specificatii au avut?

Un laptop pentru pentru toti utilizatorii: Dell XPS 13. Este cel mai bun ultrabook, cu un design deosebit, adaptat pentru 2021 si greutate redusa, baterie care tine foarte mult si o tastatura care nu pune probleme indiferent ce faci cu acest laptop. Procesor Intel Core i5-1135G7, ecran de 13.4 inch, rezolutie 1920×1200, 8GB de memorie si 256 GB stocare, 12.5 ore de utilizare fara incarcare, ce ti-ai mai putea dori? Are Windows, e pentru toata lumea, studenti, angajati din companii sau navetisti, pentru scriitori, creativi. Pretul e foarte bun, intre 900 dolari si 1.300 dolari, plus un trackpad pe care chiar te poti baza. Are si doua porturi Thunderbolt 4/USB-C transfer de date, se poate conecta la un display extern.

Apple MacBook Air 2020, M1, cel mai bun Mac. Are tastatura confortabila, performante bune, stocare suficienta, deci ai cam tot ce ai nevoie pentru a desfasura fara probleme orice fel de activitati. Te bazezi pe procesorul Apple M1, octacore, pe ecranul de 13.3 inch si rezolutie uriasa 2560×1600, ai IPS, 8GB RAM, stocare 256GB SSD, baterie care te tine peste 14 ore fara sa aiba nevoie de incarcare. E ideal pentru elevi, studenti, pentru navetisti, pentru office si pentru munca de acasa. Pretul e de numai 1.000 dolari, la capitolul porturi sta bine, are doua Thunderbolt 3/USB-C, procesorul te ajuta sa nu ai probleme in niciun soft mai complex si gasesti mereu cele mai bune programe in ecosistemul Apple. Plus ca daca ai iPhone e foarte simplu sa transferi poze, fisiere intre dispozitive, ai si performante de top chiar si in jocuri. E cu siguranta un produs Apple care isi merita locul pe lista celor mai apreciate laptopuri din 2021.

Hp 14t-dq200, laptop de buget popular, cu Windows. Costa putin sub 500 de dolari, in jur de 430, este rapid, are display foarte bun de 1080p, sta ceva mai slabut la tastatura si la trackpad, dar si acestea isi fac treaba foarte bine in sarcini obisnuite de la job sau de acasa. Cu Intel Core i3-1115G4, ecran de 14 inch, rezolutie 1920×1080, 8GB RAM si stocare 256GB SSD rapid, baterie care tine peste 7 ore, acest laptop de buget de la HP este o alegere excelenta daca nu ai suficienti bani pentru laptopuri foarte scumpe. E un laptop pentru elevi, studenti, pentru cei care il folosesc mai mult seara poate, pentru filme, muzica, ceva browsing, rezolvare de sarcini de la birou. Ecranul IPS ajuta mult chiar si in cazul unei editari simple, dar procesorul si placa grafica nu vor face fata la folosirea de programe „stufoase”, care cer multa memorie si procesare peste medie. Laptopul celor de la HP te salveaza daca nu vrei neaparat ceva foarte sofisticat si nici nu ai bani suficienti ca sa cumperi un device mai puternic si cu functionalitati mai bune…

Un laptop ideal pentru editare foto si video, cu Windows: Dell XPS 15 9500. Este un laptop pentru creativi si pentru industrii creative. Ai un display care reda foarte bine culorile, lucrezi de placere cu el, bateria tine mult, tastatura si trackpadul isi fac treaba de minune. Pretul e in jur de 1.500 de dolari, dar ai Intel Core i7-10750H cu sase nuclee, ecran IPS cu rezolutie 3840×2400, placa grafica de la Nvidia, Nvidia GeForce GTX 1650 Ti, 16GB RAm si baterie care rezista peste 8 ore la o utilizare normala spre intensa. SSD-ul e foarte rapid, are 512GB si e suficient pentru tot ce ai de facut de-a lungul anului.

Se editeaza bine pe el, se poate lucra si cu modelare 3D, procesorul „duce” foarte bine orice task. Laptopul celor de la Dell are un ecran 4K excelent inalt, performante de invidiat indiferent ce ai edita, este special gandit pentru creativi si pentru cei care lucreaza in mod curent cu softuri de editare de toate tipurile, cele mai moderne de pe piata. Are porturi Thunderbolt 3, SD card reader, USB-C. Se poate opta pentru o varianta cu opt nuclee adca e nevoie de exportare mai rapida dupa finalizarea editarilor. Se poate face upgrade usor cu 32GB RAM si 1TB SSD pentru stocare.

Laptop de buget pentru gaming: Asus TUF Gaming A15 TUF506IU-ES74. Ai performante bune la pret decent, in jur de 1.300 de euro sau chiar 1.000 de euro la reducere. Tastarura are iluminat RGB, ecranul e cu o rata de refresh mare, ai procesor AMD Ryzen 7 4800H, display 15.6-inch, rezolutie 1920×1080, rata de refresh 144 Hz, Nvidia GTX 1660 Ti placa grafica cu 6GB VRAM, stocare 16GB, 512 GB SSD, baterie care tine bine fara incarcare, peste 7 ore la utilizare medie. E un laptop pentru scoala, facultate, dar si pentru gameri care nu au insa foarte multe pretentii. Are rezolutie QHD sau 4K, nu se supraincalzeste cand te joci, are cooler cam galagios, dar te obinsuiesti cu sistemul de racire, trackpadul e bun, mai are mici probleme, dar nu ai de ce sa iti faci griji, nu le vei „simti” in jocuri.

Exit mobile version