Trecerea de la telefoanele cu Android la iPhone este un pas important pe care va trebui sa il “cantaresti” foarte bine

Cand te-ai saturat de toate erorile si personalizarile, meniurile stufoase ale Android OS te gandesti la iOS si iPhone. Trecerea de la Android la iOS nu e simpla, s-ar putea sa te obisnuiesti foarte greu, dar la un moment dat e necesara daca vrei performante de top si fotografii foarte bune, dar si un ecosistem perfect.

Nu sunt multi cei care au curajul si bugetul sa treaca la iPhone, dar cei care o fac nu se mai intorc niciodata la Android OS si la telefoane smart cu acest sistem. Odata ce ai pus mana pe iPhone si ai inceput sa il utilizezi vei descoperi ca e mult mai usor si mai intuitiv decat tot ce ti-a putut oferi Android OS. Care ar fi insa motivele principale pentru care merita sa treci la iPhone?

Pastrarea valorii de piata in timp. Da, ajungi sa platesti cu pana la 10% mai mult decat pe un telefon smart cu Android OS, dar valoare de piata va fi aceeasi pe o perioada mai lunga de timp. Dupa un an sau doi un telefon cu Android nu va mai avea aceeasi valoare de piata, ea va scadea dramatic. Produsele Apple isi pastreaza mereu valoarea de piata si vei putea vinde mai departe vechiul iPhone cu un pret apropiat de cel dat pe telefonul nou-nout. Valoarea de piata pentru telefoanele cu Android poate sa scada si cu 50% in doar doi ani sau mai putin. Asadar, trecerea la iPhone iti garanteaza si venituri mai bune din vanzari ulterioare, cand vrei sa iti cumperi alt model de iPhone nou aparut pe piata.

Mai putine riscuri de securitate. Ecosistemul celor de la Apple e unul inchis, siguranta utilizatorului e excelenta, actualizarile sunt permanente si e foarte greu sa gasesti brese importante de securitate in iOS. E foarte greu sa te virusezi daca ai un iPhone, la Android OS te poti trezi oricand cu date furate si telefon compromis din cauza unui virus. Plus ca un telefon cu Android OS poate fi personalizat, sunt multe sisteme de operare Android care ofera siguranta zero fata de cele originale, dar asta nu conteaza, sunt folosite ori de cate ori e posibil.

Interfata user-friendly cu adevarat. La telefoanele cu Android ai interfete personalizate, ai modificari facute de utilizator, de producatorul telefonului, ai foarte multe meniuri, setari, e greu de lucrat cu un Android OS de generatie noua daca nu ai ceva experienta in domeniu. iOS e simplu, ai deschis prima data un iPhone si ai tot ce iti trebuie intr-un loc, fara zeci de meniuri, fata personalizari ale interfetelor. Ai toate aplicatiile de baza instalate si functionale cand ai luat un iPhone in mana, nu mai pierzi timp tot cautand prin setari sa activezi anumite functii. Te obisnuiesti imediat cu iOS si esti preocupat doar de productivitate si de folosirea telefonului zi de zi. Atat.

Reparatii rapide si service de calitate. Da costa mai mult sa repari un iPhone, dar stii ca va functiona perfect, ca ai tehnicieni autorizati, care stiu foarte bine ce au de facut. Gasesti in multe tari service autorizat si agreat Apple, ai piese de schimb permanent si oameni care pot depista orice probleme de functionare. Plus ca ai asigurari mai bune ca la Android OS si reparatii profesioniste mereu. Si conteaza mult sa ai astfel de servicii daca vrei sa te bazezi pe telefon indiferent cat timp a trecut de cand il ai si cate probleme ai.

Ecosistem integrat. Si Google a reusit sa faca progrese importante in aceasta directie, dar ceea ce a gandit si a facut in practica Apple nu reuseste nimeni. Apple are ecosistem interconectat, daca ai doar dispozitive marca Apple toate pot comunica usor intre ele fara niciun fel de probleme. La Android OS e nevoie mereu de programe, aplicatii, poate alte dispozitive ca sa ai sisteme integrate si ecosisteme functionale. Orice vei folosi pe calculator ai si pe telefon, tableta, pe orice dispozitiv de la Apple. Doar le conectezi rapid si ai deja ecosistemul creat. Google mai are de facut pasi importanti pana sa ajunga la un astfel de nivel.

Recunoasterea „clonelor” fake e mai simpla. Ar trebui sa ai multa experienta si sa fii foarte vigilent daca iti doresti sa nu fii pacalit si sa cumperi o copie ieftina si de slaba calitate a unui telefon cu Android OS. Multi reusesc sa reproduca in detaliu produse de top si nu ai cum sa iti dai seama daca sunt fake. Cu iPhone lucrurile stau total diferit. Interfata iOS e unica, asa ca iti dai usor seama cand nu vezi aplicatii si servicii tipice, iCloud, App Store, Siri. Fiecare dispozitiv are numar de serie unic pe care il poti verifica on-line direct pe site-ul oficial Apple. Afli pe loc daca ai telefon original, cand iti expira asistenta tehnica, data cumpararii si acoperirea serviciilor pentru produsul respectiv.

Functionarea camerei si fotografii foarte apropiate de realitate. Da, e adevarat, si noile telefoane cu Android OS au performante excelente in privinta modulelor de camera. Dar la iPhone ai fotografii de calitate superioara, clare, iti dai seama ca folosesti iPhone imediat. Camerele iPhone pot avea mai putini pixeli decat telefoanele de top cu Android OS, dar cu ele poti face fotografii realistice, functionalitatea e superioara si ea, realitatea e redata perfect, nimic nu pare artificial.

Actualizari prompte si rapide si procesor puternic. Daca ai dispozitive nu mai vechi de opt ani ai actualizari rapide indiferent de ce dispozitiv detii. La Android OS trebuie sa astepti saptamani si luni sa primesti actualizari, astepti si dupa producatorii de telefoane sa isi faca propria versiune personalizata de sistem. Fiecare actualizare are nevoie de timp pentru optimizari in cazul Android OS. Doar Google ofera actualizari directe imediate la dispozitivele pe care le produce, telefoanele Pixel.

Cat despre procesor, deja iPhone are cel mai bun procesor de pe piata, cu performante peste ce ofera Samsung sau Huawei, alti competitori directi. Asta inseamna ca orice iPhone va avea performante foarte bune indiferent ce vrei sa faci cu el, se va misca bine chiar daca nu are peste 100 Hz rata reimprospatare ecran.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *