In 2021 am invatat, dupa ce ne-am uitat cu atentie la 2020, cat de important este sa fim atenti la ce facem si la ce avem in farfurie, la ce manacam. In 2022 ne-am propus inca din primele zile sa avem cat mai multe ingrediente “curate” care sa ne fereasca si ele asa cum pot de infectarea cu SARS-CoV-2. Si tot in 2022 vom putea manca tot ce dorim de la restaurant, pentru ca va fi livrat acasa in conditii excelente si vom avea de unde ne inspira, pentru ca va fi la moda cartea de bucate “on-line”.
Anul 2022 a inceput de cateva zile, asa ca in mai toate domeniile se fac planuri, se stabilesc trenduri. Asa cum era de asteptat, nici domeniul culinar nu “scapa” de aceasta traditie a trasarii trendurilor. In 2022, in domeniul culinar vom asista la cateva schimbari de asteptat si vom avea si cateva surprize care se impune treptat ca un trend de care se va tine cont. Haideti sa vedem in continuare despre ce e vorba intr-un 2022 altfel pentru domeniul culinar si industria din jurul sau.
Mancaruri care ne ajuta sa avem un sistem imunitar mai puternic, la mare cautare in 2022. Daca inainte de pandemie si de momentul 2020 nu prea acordam atat de mare atentie mancarurilor si incredientelor care ne pot ajuta sa avem un sistem imunitar puternic, odata cu pandemia de COVID-19 si cu numarul prea mare de infectari am inteles cat de important este sa ne hranim sanatos. In 2022 trendul mancarurilor care ajuta sistemul nostru imunitar sa lupte mai bine cu noile variante si tulpin de SARS-CoV-2, cele care contin probiotice, legumele fara amidon, va fi unul ascendent.
Vom continua sa fim foarte atenti la ce punem in farfurie si la ce cumparam din supermarket in incercarea de a ne proteja cum putem mai bine de virusuri si de toate efectele negative ale unor infectari. Dintre cele mai cautate tipuri de ingrediente cele eco, bio, din agricultura sustenabila vor fi mereu pe primele locuri pe listele noastre si vom incerca sa le cumparam si mai des decat inainte de pandemie pentru a nu ajunge pe un pat de spital…
Bunatati de la restaurant, livrate acasa. In 2021 ne-am reintors la obiceiul nostru de a lua masa in oras, insa nu toata lumea e dispusa sa imparta acelasi spatiu cu alte cateva persoane, chiar daca toate regulile impuse de autoritati se respecta… Multe restaurante vor lansa in 2022 propriile preparate speciale pentru livrarile acasa si vor incerca sa acopere lipsa unor oferte foarte bune in aceasta zona greu incercata de pandemie. Nu se va mai pierde nimic, risipa nu mai poate exista daca vrei sa mai supravietuiesti, asa ca mancarea va fi de calitate mai buna si se va livra in conditii si mai bune decat inainte.
Reducetarianism, noua moda printre cei care prefera plantele si inlocuitorii de carne. E vorba de o dieta cam ciudata, dar foarte interesanta, care isi propune sa reduca impactul nostru asupra planetei fiind mai constienti in privinta mancarurilor pe care le avem pe masa. Limitezi consumul de carne, produse lactate, oua, fara a le restrictiona definitiv, preferand tot ce a fost crescut pe pasune si a fost hranit cu iarba de calitate, fara tratamente. Drumul spre veganism trece sigur prin reducetarianism in 2022, daca te-ai hotarat ca vrei sa nu mai ai in farfurie carne de niciun fel…
Cartea de bucate moderna, retelele de socializare. In 2022 vom gati si mai mult ghidandu-ne dupa retete gasite pe retele de socializare sau vom posta retete interesante pe social media in incercarea de a inspira si pe altii. In loc sa tot pierzi timpul pe retele de socializare mai bine cauti cele mai tari retete si le pui in aplicare, iti faci propriile carti de bucate on-line din toate retetele adunate de la profesionisti si amatori cu experienta in bucatarie. Ce loc mai bun sa iti strangi cele mai tari retete proprii sau luate de la altii decat pagina de favorite de la reteaua de socializare preferata. Si daca esti pasionat atat de tare poti sa iti impartasesti pe retele de socializare si propriul site cu retete, de ce nu.
2022, anul bauturilor fara alcool. Si cum orice masa buna se termina si cu cateva pahare de bautura, in 2022 se pare ca bauturile fara alcool vor fi la moda si vor fi de gasit pe mesele tot mai multor consumatori care au renuntat la alcool. Volumul de bauturi fara alcool va creste cu cel putin 31 de procente pana in 2024, potrivit studiilor si statisticilor din prezent. Si e bine ca e asa mai ales ca s-au inmultit bolile generate de consumul prea mare de alcool si problemele pe care le-a tot facut alcoolul in viata noastra privata.