Site icon RATB

UE trimite o nouă transa de bani spre Ucraina

UE trimite o nouă transa de bani spre Ucraina

După cum citează agenţia Reuters, Uniunea Europeană a acumulat până în luna septembrie a acestui an, un nou ajutor financiar pentru Ucraina, în valoare de aproximativ 8 miliarde de euro, conform unei surse ce aparţine guvernului german.

Prin ce se angajează Uniunea Europeană să ajute Ucraina?

Cea mai mare parte din acest pachet urmează să fie formată din granturi, pe care Ucraina nu va fi niciodată obligată să le restituie, iar diferenţa va consta în împrumuturi.

Cum citim pe ponturifierbinti.com, Ucraina a primit un ajutor din partea Grupului celor Şapte.

Conducătorii Grupului celor Şapte, format din Canada, Franța, Germania, Italia, Japonia, Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord și Statele Unite ale Americii s-au hotărât să acorde şi un alt spor financiar Ucrainei, de data aceasta în valoare de 9,5 miliarde de dolari, bani oferiţi în cea mai mare parte de SUA, dar şi de Germania care a avut o contribuţie de un miliard de euro.

Germania a contribuit şi la cel mai nou pachet de ajutor European, în comparatie cu alte state din Uniunea Europeană cum ar fi Franţa sau Italia care nu şi-au exprimat încă această dorinţă. De asemenea şi Berlinul colaborează cu statele UE şi Comisia Europeană în ceea ce priveşte acest lucru, conform sursei citate.

Banii oferiţi Ucrainei vor fi folosiţi în scopul susţinerii bugetului acesteia care se afla în plin declin. Unul din reprezentaţii guvernului german afirma că ajutorul umanitar,militar şi de reconstrucţie urmează să fie si el finanţat de alte surse.

Care este atitudinea Ucrainei în prezent?

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenki, a declarat că în urma conflictului în plină desfăşurare cu Rusia, carenta bugetară a Ucrainei a atins un prag absolut, de aproximativ 5 miliarde de dolari în fiecare lună. Mai multe informaţii despre evoluţia războiului dintre Ucraina şi Rusia se regăsesc şi pe site-ul Ponturi fierbinti.

De ce Ucraina are nevoie de ajutorul NATO?

Situaţia din Ucraina este una dureroasă, iar în prezent acesta reprezintă unul dintre cele mai dezastruoase momente pentru Europa pornind de la Al Doilea Război Mondial. Fără doar şi poate Rusia nu trebuie să aibă şansa să câştige acest război, conform declaraţiilor secretarului general NATO, Jens Stoltenberg.

Înaltul oficial aliat, afirma că nu există decât o singură soluţie pentru că Rusia să nu izbutească să îşi atingă scopul şi aceea este ca NATO , alături de ţările sale membre să sprijine pe cât posibil Ucraina atât cu arme cât şi alte asistente pentru mult timp de acum încolo.

Conflictul dintre Rusia şi Ucraina a şocat întreaga lume! Nimeni nu se aştepta ca acesta să se întindă pe o perioadă atât de îndelungată şi să marcheze atât de multe pierderi. Cetăţenii Ucrainei au pierdut în doar câteva săptămâni tot ce au agonisit pe parcursul întregii vieţi, purtand in sufletele lor o durere nemăsurabila.

De asemenea războiul s-a soldat şi cu pierderi umane, ale oamenilor atacaţi de bombele ruseşti, ale soldaţilor care au luptat până în ultimul moment pentru patria lor, cât şi ale membrilor din conducere. Ucraina are nevoie de orice ajutor din partea NATO, suferind pierderi materiale de proporţii. Statele membre NATO admira puterea pe care o are preşedintele Volodimir Zelenki care nu a luat în calcul niciodată opţiunea de a capitula în fata Rusiei.

Exit mobile version