Site icon RATB

Unde iti poti tine economiile in conditii excelente? Tari si zone in care banii tai sunt in siguranta

In lume sunt tari unde banii tai chiar sunt in siguranta si unde te bazezi pe sectorul bancar si pe legislatia in vigoare

Multa lume are deja economii, firmele si oamenii de afaceri au economii si bani pe care vor sa ii tina in siguranta intr-un sistem bancar sanatos si in tari in care au taxe mai mici sau de loc ca sa se bucure si de un mic profit de pe urma acestei miscari. Nu toate tarile sunt atat de incantate sa te ajute sa ai conturi in banci si bani pastrati in siguranta, dar avem si exceptii, unde banii tai vor sta chiar foarte bine si unde poti face si investitii, asta daca doresti…

Te-ai gandit vreodata ca ai putea sa ai o sansa in plus sa ai si dobanzi bune si taxe foarte mici sau deloc in asa fel incat sa economisesti mai usor? In tara nu prea ai sanse sa faci nimic, asta e clar, dar ai atat de multe variante in strainatate incat e pacat sa nu le testezi. Nu stii in ce tara ai putea incerca sa testezi sistemul bancar si sectorul bancar? Iti oferim mai jos cateva idei interesante.

Panama. Este un jucator vechi si sigur din industria bancara internationala, un lider pe pietele financiare incontestabil. Acolo gasesti peste 80 de banci internationale, are unul dintre cele mai mari si mai puternice sectoare bancare din lume. Tara se lupta sa previna spalarea banilor, sa ofere siguranta si un mediu perfect pentru economisire si pentru banii detinuti in banci. Taxele sunt bine gandite si reglementate, nu exista dubla taxare pentru venituri din afara tarii. Poti investi in imobiliare, in turism, ai avantaje la capitolul taxe platite daca le arati celor de acolo ca investesti la ei in tara.

Seychelles. Tara insulara sta foarte bine la tot ce tine de secretele bancare si de protejarea datelor bancare. Are diverse tratate legate de taxe cu multe tari, isi protejeaza clientii din banci si banii sunt mereu in siguranta in conturile deschise acolo. Interesant este un lucru: populatia de acolo nu prea are acces la servicii bancare, multe afaceri nu prea au cum sa imprumute capital. Seychelles a reusit totusi sa isi dezvolte sectorul bancar si are una dintre cele mai rapide cresteri economice din lume. E simplu sa iti deschizi conturi de la distanta acolo, ai si multe facilitati daca investesti sau traiesti acolo, asa ca e o alegere excelenta ca sa nu te temi de taxe si de bani pierduti odata ce ajung in sectorul bancar.

Hong Kong. Este aproape de China, sunt foarte multi clienti care prefera zona pentru ca e ceva mai sigura si are un sector bancar foarte bine pus la punct, taxe nu atat de multe si de stricte ca in alte tari. Conturile de economii pot fi si in aur, se pot tranzactiona orice fel de monede, ratele dobanzilor sunt cu adevarat impresionante, legile pentru taxarea celor care au bani sunt favorabile strainilor. Nu sunt taxe pe mosteniri, dividente, dobanda la depozite, castiguri de capital. Doar castigul, venitul local e supus taxelor. Profitul de peste mari si tari care se plateste in Hong Kong, in conturi de acolo este scutit si el de taxe.

Singapore. Are o reputatie destul de „patata” din cauza activitatilor ilegale straine, dar poate sa fie un concurent puternic pentru Elvetia oricand. Este un hub pentru Sud-Estul Asiei si are avantaje multe fata de Hong Kong-ul influentat de China. Taxele din Singapore sunt printre cele mai mici din Asia. Sectorul bancar pune presiune mereu pe guvernare, asa ca opozitia politica vizavi de practicile legate de viata privata si se siguranta datelor celor care au conturi in banci este aproape inexistenta.

Elvetia. Daca vrei sa ii tii banii in siguranta intr-o tara alegi neaparat Elvetia. Oferta cea mai stricta politica de confidentialitate din lume, tara este stabila, neutra din punct de vedere politic, serviciile financiare si industria din jurul lor sunt protejate de un consens puternic impotriva oricaror schimbari politice care ar afecta sectoarul bancar. Tot timpul bancile elvetiene sunt sigure si permit tranzactii complexe sau mai simple la un nivel nemaintalnit in alta tara din jurul Elvetiei. Plus ca Elvetia este lider in tehnologie, are criptare sigura, internet banking de calitate, transferuri rapide de fonduri de orice tip si semnaturi electronice foarte simplu de folosit oricand.

Emiratele Arabe Unite. Spui EAU, spui Dubai in primul rand. Dubai nu prea avea atat de multe rezerve de petrol si de gaze la inceput, asa ca s-a gandit sa permita circularea unor sume uriase de bani intre vecinii sai mai bogati. Este o optiune foarte buna daca ai bani, sectorul bancar e bine pus la punct, taxele sunt mici, ai zone fara taxe si toate datele tale sunt protejate si nimeni nu are acces la ele fara voia ta. Industria din jurul sectorului bancar opereaza cu fonduri in forma banilor cash si in aur.

Liban. Este un fel de Evletie a Orientului Mijlociu. Bancile stiu sa pastreze secretul si sa nu divulge date despre clientii lor, toate datele sunt pastrate cu strictete si e o lege care garanteaza acest lucru. Strainii nu platesc taxe locale pe dobanda si veniturile castigate cu ajutorul bancilor din Liban. Sistemul bancar e stabil, spalarea banilor nu exista, autoritatile au grija sa monitorizeze permanent orice fel de activitate bancara suspecta si sa o descurajeze prin sanctionare drastica.

Luxemburg. Si aici avem neutralitate politica, sistem bancar stabil. Ai legi care protejeaza datele private, datele personale legate de toate tranzactiile tale si de relatia cu banca. Acolo poti tine si picturi valoroase, aur, fara sa te temi ca vei fi raportat si taxat de autoritatile din tarile de provenienta ale clientilor. Taxele nu sunt foarte mari, ai cum sa economisesti prin intermediul conturilor de la banci si statul incurajeaza investitiile aplicand o taxare cat mai blanda celor care vor sa ajute tara sa se dezvolte prin investitii in domenii cheie.

Exit mobile version