Site icon RATB

Zile Internationale anuale mai putin obisnuite

Aproape in fiecare zi va fi o Zi Internationala daca ne uitam cu atentie in calendarul potrivit

Daca arunci o privire in calendar toate zilele sunt la fel. Nimic deosebit. Poate doar o sarbatoare cand si cand si cateva zile in care ai niste activitati speciale sau poate ai un eveniment important. Ce simplu ar fi daca am avea atat de multa „liniste”…

O privire aruncata in calendarul zilelor internationale sarbatorite peste tot in lume ne-ar tulbura teribil. Nu e zi in care sa nu gasim o zi internationala si un motiv sa sarbatorim ceva, oricat de neinsemnat sau de important ar fi. Unele zile „internationale” sunt deja cunoscute si respectate, altele sunt cel putin ciudate si inedite prin ceea ce se sarbatoreste.

De cate ori nu ti-ai inceput ziua ascultand radioul preferat si ai auzit in trecerea in revista a evenimentelor care au marcat respectiva data si de vreo zi internationala. Si atunci ai avut o revelatie: zile internationale sunt in fiecare zi, nu? E adevarat in parte. Mai sunt si zile cand nu ai vreun prilej de sarbatoare, dar tot gasesti tu un motiv de… a celebra ceva.

E bine sa avem astfel de zile internationale. Aflam informatii importante despre o multime de lucruri, avem si un motiv in plus sa „dam vina” pe vreo astfel de zi in care s-a sarbatorit, poate, ziua lenei?. Si mai e ceva. Avand atat de multe Zile Internationale pe an ne putem face un adevarat program pentru a sti mereu ce putem sarbatori in lipsa unor alte lucruri de… sarbatorit.

Cele mai interesante si mai originale Zile Internationale sarbatorite an de an le gasiti in lista de mai jos.

Ziua Internationala a Festivalului Somnului. Te simti obosit si simti ca nu te-ai odihnit destul in nicio zi? Si pentru tine s-a inventat o Zi Internationala. Se sarbatoreste pe 3 ianuarie si e singura zi din an cand ai voie sa dormi cat doresti. Ia o pauza, dormi cat poti de mult sau pur si simplu stai in pat si asteapta sa treaca aceasta zi minunata. Dupa Craciun si dupa Anul Nou, sarbatoarea este o „gura de aer” pentru cei care vor sa mai „castige” din somnul pierdut.

Ziua Internationala a Inghetatei la Micul Dejun. Ghicitoare: ce e mai bun decat somnul si poate sa se intample in fiecare zi sau macar o data in an? Inghetata la micul dejun. Si exista si o zi internationala cand poti sa mananci inghetata fix la micul dejun, in prima sambata din februarie?.

In loc de fructe la micul dejun poti savura o inghetata cu fructe sau poti manca orice fel de inghetata doresti. Chiar daca te grabesti nu uita de aceasta zi si incearca sa o incepi in stil mare, cu cateva linguri bune de inghetata.

Ziua Internationala a Durerii de Dinti. La o saptamana dupa Ziua Inghetatei la Micul Dejun este ziua pe care nu si-o doreste nimeni, Ziua Durerii de Dinti. Pe 9 februarie mai exact e acea zi in care poti sa iti amintesti cat de rau este sa ai dureri de dinti si cat de neplacut e.

E o zi in care ne amintim de spalatul pe dinti cu regularitate, de igiena dentara, de tot ce trebuie sa facem pentru a preveni durerea. Si cel mai important: e ziua cand constientizam cat de importanta e vizita la dentist si cat de important este sa ne tratam din timp toate cariile.

Ziua Internationala a unei singure sarcini. 22 februarie e ziua in care poti sa te ocupi de o singura sarcina si sa mai lasi multitasking-ul. Asa poti sa ai o eficienta mai buna macar o zi, iti vei da seama cat de mult ajuta sa faci totul pas cu pas si sa te concentrezi doar pe un singur lucru de facut.

Acuratetea, productivitatea, ambele se imbunatatesc, se reduce stresul si scapi si de eventuale probleme de sanatate pe care le aduce la pachet ceea ce numim adesea multitasking.

Ziua Internationala fara diete. De cand cu social media tot timpul primim comentarii si remarci rautacioase despre felul in care aratam, despre ce manacam. Am ajuns sa fim la dieta si sa tot cautam diete in orice perioada din an.

Pe 6 mai e ziua fara diete, ziua in care ar trebui sa constientizam frumusetea si diversitatea corpurilor noastre. Sa mai lasam dietele si sa ne concentram pe viata, pe un stil de viata echilibrat, sa mancam ce ne place si sa fim atenti mai putin la tot felul de combinatii recomandate de n specialisti.

Ziua Internationala plecatului mai devreme de la job. Pentru cei care ajung sa stea pana spre ora 24 si s-au obisnuit cu orele suplimentare e o zi o data pe an cand ar avea voie sa plece mai devreme de la locul de munca. Acea zi e 2 iunie si e in fiecare an pentru ca… meritam.

Daca esti patron poti sarbatori la tine in firma ziua prin scurtarea programului, chiar si cu 30 minute sau o ora. Angajatii te vor aprecia si vor reusi sa isi faca treaba mai bine, vor fi mai eficienti, iti vor fi recunoscatori pentru gestul facut si te vor aprecia mai mult.

Ziua Internationala a Zambetului Global. Cand fata zambitoare, emoticonul, a fost creat in 1963, zambitul a devenit o limba internationala. In prima vineri din Octombrie, in fiecare an, oamenii din toata lumea sunt incurajati sa faca un act de bunatate si sa raspandeasca bucuria si zambetul celor din jur, oriunde. E foarte simplu sa sarbatoresti aceasta zi: zambeste, zambeste tuturor. Pe langa zambet fa ceva pentru cei din jur, lucruri banale, care le vor aduce si oamenilor de langa tine zambetul pe chip.

Ziua Internationala a noptii cand se observa Luna, in toata splendoarea ei. Cand a fost ultima data cand te-ai uitat la Luna si ai constientizat cat de deosebita si de interesanta este? In  aceasta zi e bine sa te uiti la Luna si sa o admiri cat de mult poti. Ziua se schimba in fiecare an, de exemplu in 2018 a fost in octombrie, pe 20.

Oameni de stiinta, astronomi, profesori, toti sustin continuitatea acestei traditii frumoase. Sponsorizarea activitatilor vine si de la NASA si programele sale dedicate Lunii si explorarii ei. E ziua perfecta pentru a invata mai multe despre satelitul natural al Terrei si despre cat de importanta este ea pentru existenta noastra.

Exit mobile version