1. Stabiliți clar ce venituri aveți pe o perioadă determinată de timp (săptămânal, lunar, la 3 luni) – acest pas este poate cel mai important deoarece setează, în primul rând, limitele peste care nu trebuie să treceți dacă doriți ca planul dumneavoastră să fie unul de succes. 
  2. Faceți un bilanț clar al cheltuielilor pe perioada stabilită – cea mai ușoară metodă pentru a face acest lucru este păstrarea tuturor bonurilor fiscale primite în urma diferitelor cheltuieli.
  3. Setați ținte financiare REALISTE – degeaba vă propuneți să strângeți zeci de mii de euro până anul viitor, dacă balanța venituri-cheltuieli nu vă permite acest lucru. Încercați să setați, pentru început, un țel mic, cum ar fi economisirea a 10% din veniturile pe o perioadă de timp (cel mai bine porniți de la 6 luni). Astfel, dacă veți reuși să îndepliniți acest deziderat, veți fi mai motivat să continuați.
  4. Găsiți planul de economii potrivit dumneavoastră și metoda potrivită de implementare – de exemplu, un plan bun de început este strategia 50-30-20. Indiferent dacă alegeți metoda plicurilor sau instalarea unei aplicații de budgeting, important este să stabiliți clar cum porniți pe acest drum.
  5. Creați strategii de îmbunătățire a planului de budgeting prin ajustarea obiceiurilor dăunătoare – de exemplu, renunțați la fumat sau alte vicii pentru a economisi banii respectivi.
  6. Verificați periodic progresul – prin verificare veți reuși nu doar să vă organizați, ci și să vă motivați să continuați în demersurile dumneavoastră.

Există și situația ca decizia de a implementa un plan de budgeting să vină într-un moment în care dumneavoastră vă găsiți într-un impas financiar, motiv pentru care nu puteți să îl puneți în aplicare imediat. În astfel de perioade este bine să apelați la un ajutor de încredere, cum ar fi un împrumut rapid de pe site-ul imprumut online. În acest fel vă veți asigura o perioadă de liniște pentru a pregăti cum se cuvine revenirea pe plan financiar. 

Perioadele dificile din viața noastră pot fi traversate mai ușor cu un plan bine pus la punct. Din fericire, trăim vremuri în care informația de calitate este disponibilă gratuit în online și poate fi accesată cu un singur click, de către oricine, chiar de pe smartphone-ul personal. Acest lucru se aplică și în domeniul budgeting-ului, deci dacă vă doriți să creați un plan imbatabil cel mai bine este să profitați și de resursele puse la dispoziția noastră de profesioniști din domeniul finanțelor personale. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *