Ciocolata este cel mai bun desert posibil si un ingredient pe care il gasim atat in deserturi sofisticate, cat si in feluri de mancare principale. Este versatil, este foarte usor de gasit, de folosit in bucatariile moderne si are un gust exceptional si o aroma deosebita, in functie de ingredientele sale. Pe langa aromele si gusturile pe care le cunoastem deja au aparut o multime de alte gusturi sau arome la care nimeni nu s-ar fi gandit, dar care sunt geniale…
Pizza, sushi sau vin rosu. Iata doar trei arome de ciocolata si gusturile aferente pe care nu te-ai fi asteptat sa le auzi sau sa le vezi. Si cu toate astea ele exista si sunt comercializate, le poti cumpara si le poti incerca fara probleme. De ce arome ciudate la ciocolata? Pentru experiente inedite si mai multi clienti interesati de ciocolata, dar si pentru un viitor al ciocolatei care nu mai e atat de monoton si de lipsit de… culoare. Iata in continuare cateva exemple interesante de arome de ciocolata si gusturi care te vor uimi cu siguranta.
Levantica. Da, prima data te gandesti la saculetii de levantica de prin dulapuri sau poate la dispozitivele cu parfum pentru camere. Dar exista mai de ceva vreme si ciocolata cu aroma de levantica si miros imbietor. Notele florale si gustul autentic, original de ciocolata de calitate superioara se completeaza perfect cu un miros atipic, pe care il vei recunoaste dintr-o mie. Ciocolata neagra cu levantica e o combinatie mortala, notele de cacao destul de pronuntate vor tempera gustul si mirosul de levantica uneori prea puternice. E un cadou perfect de fiecare data si o combinatie pe care merita sa o incerci daca o gasesti pe rafturile magazinelor de specialitate.
Pizza. Daca iti place pizza ai sa fii incantat cand vei auzi ca exista si ciocolata…cu pizza. Aroma de pizza e deosebita, ciocolata arata si miroase fix ca o bucata de branza si de pizza care a fost scoasa din cuptor de curand. Ciocolata cu pizza este apreciata si cautata de catre cunoscatorii de ciocolata, dar si de catre amatorii care isi doresc si alteva decat aromele la care te astepti cand gusti niste ciocolata de calitate.
Wasabi. Cu un gust foarte bun si poate un pic prea picant, ciocolata cu wasabi va fi la mare cautare mai ales daca te-ai obisnuit cu wasabi. In combinatie cu ciocolata neagra wasabi incepe sa fie foarte bun si gustul sau aroma te vor cuceri de la prima bucatica gustata. Nu vei gasi peste tot acest sortiment de ciocolata, asa ca ar trebui sa te grabesti daca vrei sa ai o experienta inedita si sa incerci ciocolata care nu seamana deloc cu tot ce stiai despre ea.
Sushi. Daca nu ai mai mancat de multa vreme sushi si vrei neaparat sa ai macar aroma de sushi si mirosul specific poti sa gusti o ciocolata cu sushi. KitKat a lansat deja ciocolata inspirata de sushi, cu aroma perfecta, care nu e atat de puternica, dar care se combina cu un gust excelent si iti ofera cele mai bune experiente pe care le poti avea vreodata. Si ca sa nu se simta prea puternic gustul de peste toate ciocolatele lor au fost aromate cu pepene, mascarpone, dovleac, insa cromatica este foarte apropiata de ceea ce vezi la un sushi de calitate.
Ceai verde. Te-ai fi asteptat sa vezi ciocolata care are cafea, poate lapte. Dar o ciocolata cu ceai verde nu prea ai intalnit atat de des. Foarte popular in Asia, ceaiul verde este folosit si in industria ciocolatei, ofera produselor o aroma deosebita si un gust pe care nu il vei gasi la alte sortimente de ciocolata. Plus ca ceaiul verde e sanatos, are un gust destul de bun si te ajuta sa ai un desert perfect, cu o nota puternica de ciocolata neagra, o completare ideala la ceaiul verde.
Sandvis cu branza. Cand ti-e foame si nu ai la indemana un sendvis bun poti sa te bucuri de ciocolata cu sendvis. Gustul e unul autentic, trebuie sa recunosti, ai si aroma specifica si chiar forma unui mic sendvis pe care nu il vei uita prea curand. Ciocolata nu are o aroma foarte puternica si contine cacao foarte multa ca sa se evite un gust prea puternic de branza si de… paine.
Vin rosu. In combinatie cu niste cacao de calitate in procentaj mare ciocolata cu vin rosu este desertul preferat al celor care vor sa bea un vin bun la masa, dar nu il au. Se foloseste doar vin de foarte buna calitate, concentratiile de vin sunt suficiente ca sa il „simti” in ciocolata, mirosul e imbietor, iar aroma este din alta lume. Trebuie neaparat sa incerci asa ceva cu prima ocazie cand ajungi intr-un magazin care comercializeaza ciocolata cu aroma de vin.