O bucatarie profesionala acasa este tot ce si-ar putea dori o gospodina

Visul oricarei gospodine moderne este sa aiba propria bucataria profesionala. O bucatarie profesionala va insemna si un spatiu in care poti fi mai creativ, un spatiu in care poti face mai multe lucruri, mai bine si mai repede. In restaurante sau in hoteluri, bucatariile profesionale sunt construite inca de la inceput, mai ales ca se va lucra cu un numar mare de preparate si de oameni.

Dar acasa nu ai nevoie de foarte multe interventii facute asupra bucatariei ca sa ajungi la o bucatarie profesionista. Cheia transformarilor este eficienta si randamentul crescut. Daca le ai pe acestea dupa ce ai facut toate modificarile pe care ti le-ai dorit esti deja foarte aproape de a avea propria bucatarie profesionista.

De cate ori nu ai privit cu invidie si cu resemnare la emisiuni de cooking, acolo unde vezi mereu cele mai interesante ustensile si metode de gatit, electrocasnice moderne si modalitati inedite de a aduce la „viata” orice fel de preparat din cartile de bucate. A venit momentul sa treci peste aceste frustrari si sa obtii bucataria pe care ti-ai dorit-o dintotdeauna.

Si nici macar nu e greu. Bucataria profesionala nu inseamna doar ustensile de mii de euro si mult lux, inseamna si ambitie sau investitii inteligente, modificari facute in primul rand pentru confortul tau. Intr-o bucatarie profesionala nu ai nevoie in general de foarte multe ustensile, electrocasnice, unelte, ai nevoie mai degraba de o buna organizare a ceea ce ai deja si o investitie minima in cate lucruri de care ai nevoie in mod real.

In 2020, bucataria profesionala nu mai este de multa vreme un unicorn pe care gospodinele il tot cauta. Cu putina imaginatie si un buget redus poti sa iti transformi vechea bucatarie intr-una profesioanala, in care sa poti gati tot ce vrei si sa te simti bine, in largul tau. Asta e tot ce conteaza: sa fii eficient cand gatesti si sa te simti bine acolo, sa iti placa sa fii in bucataria ta.

Ce schimbari ai putea sa faci ca sa ajungi la o bucatarie profesionala acasa?

Ai nevoie de spatiu. O bucatarie profesionala are mult spatiu. Spatiu pentru tot ce ai nevoie, spatiu pentru pregatirea ingredientelor, spatiu pentru stocare, spatiu pentru gatit. Nu incerca sa stochezi tot felul de ustensile peste tot, incearca sa le organizezi, cumpara dulapuri, rafturi si lasa spatiul unde gatesti cat mai gol, ca sa fii eficient.

Conteaza mult si designul spatiului de gatit, o insula pentru gatit si pentru prepararea celor mai gustoase si mai rafinate mese este de dorit. In jurul ei poti avea dulapioare si tot ce ai nevoie ca sa ajungi rapid la orice fel de ustensile si de ingrediente.

Asigura un ritm de gatit constant. Stii prea bine cat de mult timp pierzi daca nu gasesti ceva prin bucatarie si tot cauti minute bune pana cand gasesti ce ai nevoie. Intr-o bucatarie profesionala nu se va intampla asa ceva.

Trebuie sa ai totul la indemana, cat mai aproape de tine, sa tii cont de regula triunghiului, adica sa ai un spatiu unde te poti misca rapid si poti gasi orice cuprins intre frigider si zona de pregatire a mancarii, zona de gatire efectiva a mancarurilor. Asa termini si mai rapid, te descurci mai bine si totul e mai simplu si mai usor cand esti in bucataria ta.

Organizarea chiar e importanta. Bucatarii profesionisti isi vor spune un singur lucru la inceput: fii organizat daca vrei bucataria profesionala la tine acasa. Incearca sa ai spatii ample unde sa stochezi diverse ustensile, obiecte de care ai nevoie, investeste in sisteme de agatare pentru tot ce folosesti zi de zi.

Cele mai utilizate ustensile, tigai, oale trebuie puse cat mai aproape de tine si nu trebuie sa le schimbi locul. Nu uita nici de dulapioare si compartimentare, de rafturi si de orice fel de accesorii te-ar putea ajuta sa fii mult mai organizat.

Electrocasnicele potrivite pentru bucataria profesionala. Vrei bucatarie profesionala, utilizezi electrocasnice profesionale. Pe langa faptul ca vor fi foarte utile, electrocasnicele pentru bucataria profesionala arata si foarte bine, sunt usor de folosit si rezistente. Un aragaz cu un cuptor cu aer cald, cu ventilatie, pentru coacere uniforma, cu grill sau ochiuri speciale pentru diverse preparate, iata de ce ai nevoie ca sa devii chef la tine acasa.

Mai adaugi un frigider de ultima generatie, cu suficient spatiu in interior ca sa poti fi bine organizat mereu. Si mai ai nevoie de ceva. O masina de spalat vase, mai ales daca ai familie numeroasa si lucrezi mereu cu multe vase. Asa igienizezi foarte bine vasele si eviti orice probleme viitoare. Nu strica si un cuptor cu microunde sau un robot de bucatarie puternic.

Alte lucruri pe care trebuie sa le ai in bucataria profesionala. Pe langa toate de mai sus, in bucataria profesionala vei avea nevoie si de un parchet sau o suprafata care nu aluneca deloc, de ventilatie cat mai buna, de filtre care sa retina grasime si orice fel de mirosuri neplacute. Ia in considerare si prezenta unui sistem de luminat inteligent, cu lumina in toate zonele si dulapurile, ca sa poti lucra cat mai usor si sa gasesti imediat ce ai nevoie, sa vezi pe loc orice fel de ingredient sau de ustensila de gatit.

Nu uita ca ai nevoie de spatiu pentru gatit, bucataria nu e spatiu de depozitare pentru orice, asa ca incearca sa gasesti alt loc pentru vechile ustensile pe care si asa nu le mai folosesti asa de des.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?