Prezenta on-line e foarte importanta indiferent de tipul de business pe care il conduci

Intr-o era in care cam toate lucrurile importante se intampla in on-line, prezenta in mediul virtual este un must pentru orice fel de business. Mai mic sau mai mare, fiecare business ar trebui sa aiba o prezenta on-line solida, cat mai bine „articulata” si adaptata nevoilor clientilor sau potentialilor clienti. Cu alte cuvinte, daca vrei sa ai succes in afaceri in 2021 este obligatoriu sa ai de la inceput o prezenta on-line puternica, sa fii acolo cand clientul are nevoie de tine.

Dar cat de importanta este pana la urma aceasta prezenta on-line? Se poate si fara ea?

Pandemia ne-a invatat ca on-line-ul este viitorul din orice fel de unghi am privi lucrurile. Ne-am adaptat la on-line, afacerile au trecut majoritatea, cel putin pentru o perioada, doar in on-line. Cine nu a avut prezenta on-line puternica a pierdut, cine avea deja una buna si-a imbunatatit-o ca sa poate oferi clientilor tot ce aveau nevoie in perioadele starii de urgenta si de alerta.

O prezenta on-line nu se reduce doar la crearea unui site si la o optimizare pe repede inainte ca sa te gaseasca lumea cat mai repede cand are nevoie de tine. E nevoie de munca, de investitii foarte multe, de rabdare si de implicare. Pe langa site ai nevoie de retele de socializare si de conturi intretinute, de postari cat mai multe adaptate nevoilor clientului, de bloguri, de vloging, de cat mai multe articole interesante distribuite si construite. Se mai adauga campanii exclusiv on-line, concursuri, premii in on-line, dar si promovarea unor servicii si produse exclusive de gasit doar in mediul virtual. E foarte important si feedback-ul oferit, la fel cum e foarte important sa intretii aceasta prezenta si sa fii acolo ori de cate ori e nevoie de tine.

Se poate si fara prezenta on-line? Categoric da. Dar asta inseamna sa pierzi multe oportunitati de dezvoltare si sa te chinui si mai mult sa ajungi la publicul tau. Oamenii petrec foarte mult timp in on-line, asa ca ai sanse mai mari sa ii gasesti acolo si sa obtii o targetare mult mai buna si mai eficienta pornind de la mediul virtual.

De ce e asa de important sa fii prezent in on-line pana la urma?

  1. E mai simplu sa ajunga clientii la tine. Un client din 2021 va cauta toate informatiile de care are nevoie despre o companie si despre serviciile si produsele sale in on-line. Clientul ajunge imediat pe site, daca ai un site oficial, vede produse si servicii, oferte, vede si lista de preturi si te contacteaza daca doreste sa incheie un contract, sa cumpere ceva. E foarte simplu sa ai clienti noi in acest fel, nu ii cauti tu, te cauta ei, si relatia dintre voi se stabileste mai rapid. Clientul comunica mai usor in on-line si e dispus sa faca mai multe achizitii in mediul virtual.
  2. Iti expui mai usor si iti prezinti mai rapid serviciile si produsele. Prezenta on-line e o extensie a brandului afacerii asa ca te poti baza pe ea oricand. Ai spatiu nelimitat practic de postare, iti organizezi cum vrei prezentarile, poti sa concepi un design deosebit pentru site in asa fel incat toate produsele tale sa fie puse in valoare cat mai bine. Clientii dau cateva click-uri descopera toate ofertele, interactioneaza excelent cu site-ul si sunt convinsi ca vor sa aiba o relatie contractuala cu tine. Site-urile trebuie sa fie atractive, sa fie interesante, sa fie placute vizual si cat mai bine gandite in asa fel incat sa reflecte viziunea brandului afacerii.
  3. Este mai simplu sa te ocupi de marketingul unui brand. Un site sau platformele de social media unde vei fi prezent oricum vor fi instrumente perfecte pentru marketing. Poti trimite imediat informatii la mii de oameni, fara costuri suplimentare, instant si controlat. Daca o companie nu are prezenta on-line deja clientii isi schimba parerea despre ea. Poti sa gandesti strategii si campanii de marketing on-line creative si mai interesante cand ai prezenta puternica in on-line.
  4. Esti la dispozitia clientilor 24/24. Nu mai depinzi de program, clientii pot sa acceseze ofertele tot timpul, pot sa aiba cele mai bune oferte si produse, servicii la orice ora doresc. In plus, cu ajutorul internetului si al unui site bine gandit, conturi de pe retele de socializare gestionate eficient ai toate sansele sa te dezvolti rapid odata ce bariera celor opt ore de program va fi fost eliminata.
  5. Prezenta puternica in on-line aduce doar beneficii brandului. Brandul afacerii devine mai credibil, clientii au incredere mai mare in tine, compania care vinde produse si servicii. Pe de alta parte, cu o prezenta buna in on-line brandul poate deveni mai puternic, investesti mai putin in construirea imaginii tale si in campanii de branding daca pornesti de la o prezenta foarte bine construita si orientata spre on-line din primele clipe. Esti recunoscut mai usor, tot ce tine de branding va ajunge mai rapid la publicul tinta, elementele de branding vor fi mai importante odata ce au fost prezente mai mereu si in on-line, valoarea brandului cunoaste si ea imbunatatiri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *