O perspectiva noua in afaceri poate valora mai mult decat orice investitie…

De foarte multe ori succesul sau esecul in afaceri se reduce doar la perspectiva. Esecul pe termen scurt poate ascunde succesul pe termen lung, castigurile de moment, rapide pot duce la viitoare pierderi. Dar o perspectiva fresh poate transforma un esec rasunator intr-un succes important pentru afacere. Perspectiva este cruciala pentru succesul in afaceri si ar trebui sa fii preocupat mereu de gasirea unei perspective noi care sa te ajute sa progresezi, daca iti doresti succesul cu adevarat.

Antreprenorii si patronii de afaceri mici sufera de aceeasi problema: vor sa controleze tot, sa ia doar ei cele mai bune decizii. Perspectiva lor e limitata si asta e adevarata problema pana la urma. E bine sa iei in considerare si alte perspective fresh ca sa nu ratezi idei foarte importante si solutii excelente la toate problemele afacerii tale. De aceea e nevoie mereu de o perspectiva noua in afaceri.

Dar de unde poate veni aceasta perspectiva fresh? Prietenii si rudele, dar doar ca punct de pornire pentru o perspectiva noua, cand esti cu afacerea la inceput. Noi angajati si angajari cat mai multe de personal care vine mereu cu idei noi si cu perspective cat mai bine adaptate nevoilor tale de moment.

Din externatizarea serviciilor, gasesti mereu perspective noi si nici nu ai costuri foarte mari cu serviciile de externalizare. Alte modalitati de a avea o perspectiva noua in afaceri: participarea la cursuri de afaceri, seminarii tinute de „antrenori de afaceri”, cercetari de piata, sondaje de opinie facute cu diversi clienti.

Ce avantaje iti ofera o perspectiva noua in afaceri?

Devii mai obiectiv. E poate cel mai important avantaj al unei perspective fresh in afaceri. Esti mai aproape de obiectivitate, nu mai esti nevoit sa stai in bula ta creata de partenerii de afaceri, de echipa, ai si o alta viziune asupra afacerii tale, iei deciziile mai usor. Pe termen lung o perspectiva noua asupra afacerii te va ajuta sa supravietuiesti si sa eviti orice riscuri, fara sa depui prea mare efort. Obiectivitatea in afaceri e de dorit mai ales atunci cand ai ajuns intr-un punct in care lucrurile par ca nu mai functioneaza atat de bine.

Reevaluezi punctul tau de vedere, perspectiva ta. Poti sa iei de bune multe idei, lucruri, care de fapt tin de propriile opinii. Daca ai pe cineva care vine in afacere cu o noua perspectiva iti va deschide ochii si iti va da acces la posibitati infinite. Primesti o idee noua legata de desfasurarea unor anumite operatiuni din business, iti dai seama ca puteai face mai usor o etapa a procesului de productie. La inceput nu te vei simti prea confortabil, dar pe masura ce trece timpul vei deveni mult mai eficient si vei avea tot ce iti trebuie ca sa reusesti in afaceri.

Scapi de vechile obiceiuri. Daca ai o echipa de angajati care sunt cu tine de la inceputul afacerii s-ar putea sa aveti diverse obiceiuri pe care nu le veti schimba niciodata. Dar multe s-ar putea sa fie nocive pentru business. O perspectiva fresh in afaceri nu va face decat sa te forteze sa scapi de vechile obiceiuri si sa iti depasesti limitele impuse de acestea. Unele idei si perspective s-ar putea sa nu fie atat de bune, dar in cele mai multe cazuri te vor ajuta sa te descurci ceva mai simplu in viitor si sa ai o afacere care se mentine mereu pe linia de plutire.

Profiti de experienta altora. Chiar daca ai multi ani in domeniul in care e afacerea nu vei avea atat de multa experienta pe cat ai nevoie. O perspectiva fresh si experienta care vine la pachet cu ea te va ajuta sa mergi mai departe si sa iti dezvolti afacerea, vei profita de pe urma experientei altor specialisti care sunt dispusi sa te ajute. Asa vei progresa si vei avea cele mai bune si mai apreciate idei. Cu cat mai multa experienta, cu atat mai bine, deci nu te feri sa accepti o noua perspectiva asupra afacerii si ideilor tale.

Ai mai multa flexibilitate si o accepti mai usor. De multe ori te poti bloca in afaceri, vei avea o rigiditate de care nu ai cum sa scapi, va fi mai dificil sa raspunzi la provocari si sa te bucuri de oportunitati. Daca te fortezi sa incerci ceva nou, sa accepti idei noi si perspective fresh devii dintr-odata mai flexibil si inveti sa accepti aceasta flexibilitate in gandire si in aplicarea ideilor. Si ai nevoie de flexibilitate in afaceri mai ales daca iti doresti sa evoluezi si sa nu ramai la acelasi nivel mereu, sa aduci o schimbare in business si in domeniul tau de activitate.

Te concentrezi pe ce conteaza cu adevarat pentru afacerea ta. Din momentul in care ai o afacere e foarte usor sa te pierzi in detalii si in activitatile de zi cu zi si sa uiti de tot ceea ce conteaza cu adevarat pentru tine. Cu o perspectiva fresh asupra afacerii iti dai seama rapid ce conteaza cu adevarat pentru business, pentru tine, iti dai seama ce aspecte vor trebui lasate in plan secund pentru a ajunge mai rapid la obiectivele tale.

Ajungi mai usor la noi categorii de public. Nu e niciodata prea tarziu sa te adresezi unor clienti noi, sa aduci si alt tip de public tinta catre afacerea ta. O perspectiva noua iti da sansa sa devii constient de nevoile tale reale si iti ofera si modalitatea de a face anumite schimbari ca sa atragi mai multi clienti, sa te adresezi unui public mult mai larg. Si cu cat investesti mai mult in aceasta directie, cu atat vei avea si venituri mai bune si un profit mai mare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *