Scapi de mahmureala mai usor daca stii ce sa mananci in dimineata urmatoare noptii de pomina

Ai baut prea mult noaptea trecuta si dimineata te trezesti cu dureri de cap, stare de greata, ameteli si o oboseala uriasa, desi nu ai facut mare lucru cu o zi inainte. Stai linistit, nu ai vreo boala rara, ai doar simptomele tipice mahmurelii. Mahmureala este reactia fireasca a organismului care a primit prea mult alcool deodata.

Durerile de cap, sensibilitatea la lumina sau deshidratarea dispar treptat, dar vei astepta cateva ore bune ca intreaga cantitate de alcool din corp sa fie metabolizata si eliminata. Raspunsul hormonal si imun al organismului duce la aparitia acestor simptome diferite,c are pot fi confundate cu unele de la afectiuni comune. Ca sa scapi mai rapid de mahmureala si de toate simptomele sale ciudate poti sa incluzi in meniul de a doua zi cateva ingrediente importante pentru a ajuta organismul sa scape mai repede de alcool.

Mahmureala este inevitabila daca bei prea mult si mai combini si bauturile intre ele. Cand ciorba de potroace nu prea isi face efectul si vrei sa te simti bine din nou trebuie sa faci niste schimbari in meniul de dupa noaptea de pomina. Nu sunt unele mari, dar sunt esentiale ca sa scapi de alcoolul din organism si sa elimini rapid tot ce a mai ramas in urma procesarii sale. Toate ingredientele de mai jos sunt sanatoase si te ajuta sa ai un organism care poate face fata procesului de „refacere” dupa o noapte in care ai exagerat cu bautura.

Banane. Stii prea bine ca dupa ce ai baut mult te deshidratezi si pierzi electroliti, potasiu, sodiu. Bananele au mult potasiu, iti refac „depozitele” de potasiu din organism si te ajuta sa scapi mai repede de starea de rau de dupa consumul prea mare de alcool.

Oua. Contin cisteina, un aminoacid bun care e folosit pentru producerea unui antioxidant special, glutation. Daca ai baut prea mult vei avea cantitati mici in organism din acest antioxidant important. In lipsa lui organismul nu poate procesa produsii toxici rezultati in urma metabolismului alcoolului. O omleta buna in dimineata urmatoare sau doua oua fierte te vor ajuta sa treci mai usor peste mahmureala.

Pepene. Mahmureala apare si din cauza deshidratarii asociate cu un consum mare de alcool si cu scaderea circulatiei cerebrale. Pepenele e bogat in L-Citrulina, un nutrien care ajuta la accelerarea circulatiei sanguine. Te hidratezi corect daca mananci cateva felii de pepene si scapi si de mahmureala, plus ca iti cureti rinichii foarte bine. E win-win.

Muraturi. Contin mult sodiu, o substanta care se pierde cand bei prea mult. Zeama de muraturi si muraturile mancate in dimineata de dupa noaptea de pomina te vor ajuta sa ai un nivel crescut al sodiului in organism si sa treci foarte usor peste starea de rau data de mahmureala. Nu face exces insa pentru ca vei avea ceva probleme cu… stomacul.

Miere de albine. Contine multa fructoza si amelioreaza simptomatologia asociata mahmurelii. De ce neaparat fructoza la mahmureala? Pentru ca ajuta organismul sa scape mai repede de alcoolul in exces. Rata de eliminare a alcoolului si a produsilor toxici rezultati in urma metabolizarii ajunge si la peste 30% daca vom consuma miere de albine in dimineata de dupa noaptea de pomina.

Nuci. Au mult magneziu si sunt excelente daca suferi de mahmureala. Daca bei prea mult magneziul din celule dispare imediat. Daca ai din nou magneziu suficient la nivel celular nu vei avea probleme prea mari cu mahmureala de a doua zi. Poti manca toate tipurile de nuci preferate, cat de multe doresti mai ales daca ai baut prea mult cu o noapte inainte.

Spanac. Are multi folati, substante care dispar partial din organism cand nu tii cont cate pahare bei. Alcoolul impiedica absorbtia corecta a folatilor, daca bei prea mult apare deficienta de folati. Mananca mult spanac in dimineata urmatoare dupa o noapte cu baietii la bar si nu vei avea asa mari probleme sa iti revii mai repede dupa mahmureala.

Avocado. Are mult potasiu, iti asigura un nivel optim de potasiu in organism. Plus ca iti protejeaza ficatul de efectele secundare ale consumului prea mare de alcool. Il poti manca asa cum este sau il poti include in preparatele pe care le mananci de obicei la micul-dejun.

Ovaz. Contine carbohidrati complecsi, asigura eliminarea treptata a zaharului in sange si asa se reduc si efectele mahmurelii. O portie zdravana de ovaz dimineata te ajuta sa scapi de anxietate, de oboseala si de zaharul prea putin din sange dupa ce ai baut mult prea mult.

Ghimbir. Are un gust deosebit, este foarte sanatos si te ajuta cand ai o stare de greata care nu mai dispare dupa ce ai baut prea mult alcool. Nu iti mai este rau de la stomac daca mananci niste ghimbir sau faci un ceai, un smoothie cu ghimbir mult in dimineata urmatoare dupa noaptea de pomina cu baietii. Ghimbirul regleaza si functionarea sistemului digestiv si te ajuta sa scapi mai repede de alcoolul din organism.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?