Cartile de dezvoltare personala pot fi primul pas spre o cariera de succes si o viata personala mai interesanta

Daca vrei sa iti imbunatatesti calitatea vietii si sa iti dezvolti talente si abilitati activitatile care tin de dezvoltarea personala iti vor fi de ajutor. Dezvoltarea personala reprogrameaza practic mintea umana, fiind un proces continuu si usor de realizat cu putina rabdare si ambitie. Se imbunatateste stare de clarificare mentala, descoperi noi abilitati personale si le dezvolti usor in directia dorita, stabilesti directii clare in zona profesionala sau personala.

Cartile de dezvoltare personala sunt instrumente eficiente daca ai pornit pe acest drum. Insa nu orice carte de dezvoltare personala iti va oferi cele mai bune idei legate de acest domeniu. Trebuie sa le alegi cu grija si cu atentie pentru a avea la dispozitie cele mai interesante idei legate de dezvoltare personala.

Dezvoltarea personala este un domeniu din ce in ce mai popular astazi. Daca stii cum anume sa abordezi acest domeniu si ai si informatiile necesare corecte si eficiente inca de la inceput, daca il intelegi, vei reusi sa obtii rezultate excelente atat in plan personal, cat si in plan profesional.

Prin dezvoltare personala reusesti sa ajungi unde ti-ai propus mai usor, iti dai seama de capacitatile tale, de dorintele tale, stii cum sa abordezi orice problema apare si ai mereu o perspectiva fresh asupra realitatii in care traiesti.

Calea cea mai simpla spre descoperirea avantajelor oferite de dezvoltarea personala este prin lectura. Cartile de dezvoltare personala sunt suficient de multe si de diverse ca sa gasesti cateva care te-ar putea ajuta sa intelegi mai bine ce ai de facut si cum iti poti imbunatati modul in care abordezi orice fel de problema iti iese in cale.

Trei dintre cele mai bune carti de dezvoltare personala pe care le poti citi in 2021 le vei gasi mai jos. E important sa le alegi de fiecare data pe cele de la autori consacrati si pe cele care se potrivesc cel mai bine nevoilor tale in directia dezvoltarii personale.

Saptamana de lucru de 4 ore, Tim Ferriss. In volumul sau, Tim Ferriss constata faptul ca multa lume se ghideaza dupa reguli si nu poate sa renunte la ele. Muncim pe rupte pana la 65+, iesim la pensie si in anii care ne-au mai ramas, de regula foarte putini, incercam sa traim o „viata buna”, acea „viata buna” la care am tot visat cat eram la munca.

Ca sa nu regrete mai tarziu alegerile facute in viata, Ferriss si-a propus sa ii invete pe cei care au urechi sa asculte cum sa munceasca mai putin, sa castige mai mult si sa isi creeze o viata ideala. Multe dintre aplicatiile software la care se face referire in carte sunt deja depasite, dar principiile pot fi aplicate oricand. Si ce e mai important, autorul ne invata cum sa avem un business scalabil, automatizat, care ne permite sa castigam bani si sa nu treaca viata pe langa noi. E o carte care iti va deschide ochii si te va ajuta sa vezi si dincolo de viata de corporatist pe care ajungeai sa o indragesti mai mult decat ar fi trebuit…

Un copac creste in Brooklyn, Betty Smith. In cartea sa, Betty Smith prezinta o poveste emotionanta. O familie saraca din anii 1900 incearca sa isi faca o viata in Brooklyn. Tanara Francie Nolan creste si invata pas cu pas despre ea insasi si despre lumea in care traieste. E o poveste despre umanitate, despre micile bucurii ale vietii si despre o incercare poate prea grea pentru o persoana tanara. E o lectie de viata despre supravietuire indiferent de vremuri si o raza de speranta pentru toti cei care se confrunta cu probleme.

Desi nu e o carte tipica de dezvoltare personala, volumul reuseste sa fie poate cea mai valoroasa lucrare de dezvoltare personala. Iti schimba total perspectiva asupra vietii, te ajuta sa treci mai usor peste momentele dificile din viata si iti deschide ochii in privinta unor realitati la care nu te-ai fi gandit.

Cum sa duci lucrurile la bun sfarsit, Davin Allen. In lucrarea sa, Allen impartaseste un sistem care chiar functioneaza daca ti-ai propus sa termini cu bine orice ai de facut. Nu discuta in termeni vagi, generali, totul e aplicat, ti se spune pas cu pas ce ai de facut. Se discuta despre productivitate, despre crearea unui sistem propriu ca sa termini toate lucrurile pe care le ai de facut. Inveti cum sa fii mai productiv si cum sa eviti sa ai o sarcina care sa iti „acapereze” intreaga minte.

Ideea sa e simpla: scoti toate gandurile, ideile, tot ce se afla in minte si le inregistrezi, le scrii poate pe o hartie, intr-o aplicatie, incercand sa le faci pe rand, in functie de posibilitati si de timp.

Stii cum poti fi mai organizat, ce ai de facut ca sa scapi rapid de stres, unul dintre factorii care iti pot sabota orice incercare de a termina tot ce ai de facut cat mai rapid. E una dintre putinele carti de dezvoltare personala care iti va fi utila daca ai vrut dintotdeauna sa fii productiv si sa fii cat mai eficient la locul de munca sau in viata personala si toate ideile din ea se pot aplica oricand, la orice nivel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *