Genul S.F. este unul dintre cele mai apreciate genuri literare la ora actuala si asa a fost dintotdeauna

Cartile S.F. au fost mereu pe gustul publicului tanar sau mai in varsta. Si asta pentru ca permit descoperirea unor lumi unice, unui univers in care personaje inedite sunt puse in situatii exceptionale, unor actiuni la care nu te astepti. E atractia pentru necunoscut, pentru cartile care iti prezinta cu totul altceva decat o poveste simpla cu niste personaje si cateva rasturnari de situatie. Un top al celor mai apreciate carti S.F. din toate timpurile ar fi cea mai buna dovada a calitatii unor astfel de scrieri S.F.

Genul literar stiintifico-fantastic se concentreaza pe o tema principala foarte simpla, impactul stiintei asi tehnologiei asupra societatii si asupra persoanelor. De acolo doar imaginatia este limita, fiecare isi poate inchipui ce doreste si cum doreste pornind de la povestile si universul creat in cartile S.F. Tot ce inseamna literatura S.F. va fi intotdeauna foarte interesant si captivant si va avea priza la public. Cele mai interesante si mai apreciate carti S.F. pe care merita sa le cititi in timpul liber le veti gasi mai jos.

Dune de Frank Herbert. Este un clasic, o carte S.F. pe care ai putea sa o citesti la nesfarsit si tot nu te mai saturi de ea. Merita locul pe aceasta lista si asta pentru ca e un roman exceptional, cu actiune uimitoare si personaje foarte bine conturate. Actiunea are loc acum 20.000 de ani inainte, cu Dune Leto ca personaj principal. Cu fiecare intorsatura de situatie din roman cititorii vor ramane mereu in suspans, cartea te va captiva si te va tine cu sufletul la gura pana la final. Sfarsitul e neasteptat, asa ca tot ce iti ramane de facut este sa descoperi sau sa redescoperi romanul S.F. care te va cuceri de la prima fila intoarsa. Ai si ecranizari care iti vor trezi apetitul pentru lectura si il vor alimenta, asa ca ar fi minunat sa „plonjezi” si tu in universul „Dune”.

Neuromantul de William Gibson. Este unul dintre cele mai bune romane S.F. cyberpunk, primul roman din celebra trilogie Sprawl. Cu romanul acesta pornit si miscarea literara cyberpunk, asa ca e un volum de citit oricand ai ceva timp la dispozitie. Actiunea cartii este proiectata undeva in viitor. Un cowboy devine cyberpunk si se trezeste facand parte dintr-o organizatie cam ciudata formata din cyberteroristi. Autorul reuseste sa puna in evidenta tot ce tine de cybertehnologie, invaluie totul in mister si te tine cu sufletul la gura pana la final. Daca esti pasionat de IT si de evolutia acestuia, de viitor si de tot ce tine de tehnologie ar trebui neaparat sa ajungi sa citesti cartea lui Gibson.

Masina timpului de H.G. Wells. Un volum fascinant de la un autor pe care nu ai cum sa nu il iubesti de la primele randuri citite. Insasi ideea de masina a timpului, pe care o putem folosi oriacnd sa ne miscam in voie pe axa timpului iti trezeste imediat un sentiment destul de ciudat si te face sa iti doresti sa citesti cartea din scoarta in scoarta. Cartea este, asa cum ti-ai dat seama deja, despre o masina a timpului creata de un calator in timp. Calatoriile cu masina timpului au loc in diverse perioade pana cand calatorul nostru ajunge in viitor cu 30 de milioane de ani. Impreuna cu personajul cartii calatoresti prin diverse epoci si iei parte la aventuri unice, pe care doar un calator in timp ti le poate oferi.

Frankenstein de Mary Shelley. Da, au fost atatea povesti si romane despre acest personaj ciudat, Frankenstein incat ai putea sa spune ca si aceasta carte S.F. este una pe care o poti trece cu vederea. Romanul iti ofera o alta latura a povestii tragice din jurul lui Frankenstein. Povestea lui Victor este spusa la persoana a treia de catre Robert Walton, care nareaza unui public toate detaliile despre viata lui Victor. Victor era un geniu inca din copilarie, dar a ajuns sa creeze din greseala un monstru. Monstrul vrea sa se razbune pentru ca e respins de omenire, de insusi creatorul sau si de familia sa. E o carte fascinanta prin prisma detaliilor si a relatarilor interesante despre unul dintre cele mai cunoscute personaje din istoria S.F.-ului.

Trilogia Fundatia de Isaac Asimov. Trilogia a fost o sursa de inspiratie pentru multi iubitori ai genului science fiction. Romanul te poarta intr-o calatorie in timp dincolo de tot ce iti poti imagina. E un timp atat de indepartat in viitor incat oamenii s-au stabilit deja intr-o galaxie si exploreaza universul. Romanul este si despre lumea fanteziei, o lume stranie care nu are limite si totul poate fi pus si inteles prin prisma ecuatiilor matematice. Citind tot ce a scris Asimov in aceasta carte S.F. exceptionala iti vei folosi imaginatia ca in niciun alt context din viata reala si iti vei pune mintea la contributie mai mult decat in orice situatie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *