Recordurile mondiale vin de unde te astepti mai putin si sunt incredibile

Fiinta umana este capabila de o multime de lucruri. Cu putina ambitie si mult curaj, rabdare si ceva intuitie poti sa obtii tot ce iti doresti. Nu de putine ori oamenii au reusit sa dovedeasca tuturor ca, odata ce ti-ai propus ceva, poti sa reusesti, indiferent cat de greu ar fi.

Guinness World Records si Guinness Book of World Records contin un numar impresionat de recorduri pe care oameni obisnuiti sau profesionisti le-au obtinut de-a lungul anilor. Aceste intrari sunt exemplele cele mai bune ca oamenii pot face absolut orice, oricand. Numai ca unele sunt mai ciudate si, in acelasi timp, mai interesante. Pe ele le veti descoperi in randurile ce urmeaza.

Recorduri vedem si auzim in fiecare zi, daca ne gandim bine la acest subiect. Nu toate insa sunt demne de Cartea Recordurilor si nu toate atrag atentia. Un record presupune respectarea si atingerea unor criterii foarte stricte stabilite de Guinness World Records. E destul de dificil sa treci de toate cerintele celor de acolo, dar odata ce ai reusit sa ajungi in Cartea Recordurilor te va sti o lume intreaga.

Aceste criterii au fost stabilite inca de la inceput si au fost completate pe masura ce au trecut anii si numarul de intrari din Guinness Book of World Records a devenit tot mai mare. In Cartea Recordurilor intalnim si recorduri la care te astepti, cel mai inalt, cel mai mic om, dar si recorduri la care nu s-ar fi asteptat nimeni. Ele sunt si cele mai „vanate” si cele mai cautate, cele mai apreciate. Cateva dintre cele mai ciudate sunt prezentate in continuare.

Nick Stoeberl si un record altfel: cea mai lunga… limba. Nick este din Monterey, California si a ajuns in Cartea Recordurilor foarte usor. El detine recordul mondial la capitolul cel mai lung organ uman. In cazul sau limba a fost cea jurizata. Ea masoara 10.10 cm si recordul sau a fost recunoscut in 2012. Desi nu pare ceva atat de deosebit, limba umana are o lungime medie de 8.5 cm la barbati si 7.9 cm la femei. Deci avem o diferenta de aproape doi centimetri, ceea ce e foarte mult.

Garry Turner si pielea sa fenomenala. Recordul dateaza din 1999. Garry are si o boala rara care il ajuta sa aiba pielea cea mai intinsa din lume, cu o flexibilitate exceptionala. Are Sindromul Ehlers-Danlos si poate sa isi intinda pielea din zona stomacului pana la 16.5 cm. Sindromul amintit determina un nivel anormal de colagen, articulatii foarte mobile si o piele care poate fi „intinsa” foarte mult. Interesant este ca atunci cand isi intinde pielea nu simte niciun fel de durere. Recordul sau nu a fost egalat pana in ziua de astazi.

Lee Redmond si unghiile sale prea lungi. Lee detine recordul din 2008 pentru cele mai lungi unghii din lume. I-a luat vreo 30 de ani ca sa aiba unghii foarte lungi si sa intre in Cartea Recordurilor, dar a meritat efortul. Unghiile au inceput sa ii creasca si a renuntat la taiat din 1979. Lungimea totala a ajuns la 8 metri si 53 cm plus inca 10 cm. Doamnele s-ar putea sa isi doreasca sa stie cum anume se intretin aceste unghii. In afara de spalat si de avut grija sa nu le rupa nu prea s-a putut face nimic…

Ram Singh si mustata de aur. Ram detine recordul mondial pentru cea mai lunga mustata. Este indian, vine din Jaipur si are o mustata de 4 metri 26 cm. Parul facial a fost masurat cu atentie la Roma intr-o emisiune, in 2010. A ajuns la lungimea aceasta dupa 37 de ani in care nu a „umblat” deloc la ea.

Familia Ramos Gomez, o familie cu… mult par. Familia detine recordul mondial pentru cea mai paroasa familie, stabilit si recunoscut in 2000. Cei patru membri ai familiei mai au inca 15 frati si sufera de o afectiune rara, care le da par foarte mult pe fata si pe bust. Plus ca mai au si recordul mondial pentru cea mai numeroasa familie care are atat de mult… par. Desi arata ciudat, oamenii se simt bine in… parul lor si nu au vreo problema legata de atat de mult par. Il ingrijesc ca pe orice fel de par corporal, chiar daca e extrem de mult fata de ce vedem la un om obisnuit.

Maci Currin si niste picioare prea lungi. Maci detine recordul mondial petnru cele mai lungi picioare. E adolescenta, e din SUA, avea 17 ani si a stabilit un record incredibil in 2020. Are cele mai lungi picioare din lume la capitolul femei si cele mai lungi picioare la capitolul tineri.  Piciorul stang are 135.267 cm, dreptul are 134.3. Are o inaltime totala de 1.83 m, deci picioarele sunt cam 60% din inaltimea sa.

Odilon Ozare si o palarie care iti ramane in…minte. Odilon detine recordul mondial pentru cea mai inalta… palarie. In 2018 americanul a inventat o palarie care are 4 m 57 cm plus 22 cm inaltime. Ca sa isi vada recordul in Cartea Recordurilor barbatul a trebuit sa mearga cu ea pe cap 10 metri. Si a reusit acest lucru fara ca palaria sa pateasca ceva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *