Tipurile de calatori pot influenta vacanta pe care ti-o vei alege la anul

Una dintre multele placeri ale vietii noastre, pe care o putem „savura” oricand ne dorim, este calatoria, explorarea unor locuri minunate. Devenim calatori spre si dinspre destinatii importante pentru noi, incercam sa ne gasim propriul sens in acest univers al calatoriei de relaxare. A sti ce fel de calator, turist esti este foarte important din perspectiva alegerii vacantelor ideale pentru tine si intreaga familie.

Calatorului ii sta bine cu drumul, spune o vorba din popor. Insa nu orice calator se va bucura de o vacanta in anumite locuri. Specialistii au pus cap la cap mai multe studii si rezultate si au ajuns la o concluzie clara: calatorii se pot imparti in mai multe categorii. Fiecare categorie este caracterizata de o serie de particularitati care ar putea oferi suficiente indicii pentru o decizie inspirata cand vrei sa planifici o vacanta perfecta.

1. Calatorul relaxat. Nu se streseaza prea tare cu planificare in avans a calatoriilor, nu este atat de disperat sa ajunga intr-un loc. De ce atitudinea asta? Pentru ca stie foarte bine ca odata ajuns acolo singura lui grija e relaxarea si atat. Viseaza sa mearga la spa, sa stea pe plaja, sa comanda room service, doar asa, de distractie. Nu tu planificari in avans, orare si fel de fel de hartii si scenarii facute, nu tu bagaje peste bagaje refacute. Nu, nimic din toate astea. Calatoreste doar pentru relaxare cu singurul scop de a avea o vacanta linistita si de a lasa toate grijile acasa, departe, cat mai departe.

2. Calatorul colectionar. Nu pleaca de nicaieri fara sa ia cu el si un suvenir, orice, numai suvenir sa fie. Roci, scoici, cadouri neinsemnate de prin magazinele de la coltul strazii, vrea sa aiba ceva fizic care sa ii aminteasca de locurile vizitate. Prefera munti, locuri incarcate de istorie pentru calatorii viitoare, nu prea se impaca cu un parc de amuzament sau cu fel de fel de unitati de cazare prea sofisticate. Ii place natura si vrea sa aiba mereu in jurul sau locuri de unde sa ia ceva, sa plece cu ceva, sa poata avea suvenirul perfect. Este, daca vreti, calatorul care se vede mare colectionar si vrea sa isi completeze in permanenta colectia de acasa.

3. Calatorul navigator. Este incantat sa mearga intr-o vacanta pe mare sau pe ocean, sa se afle la bordul unei nave. Viseaza sa poata sa isi permita o croaziera si sa aiba propria barca, nava intr-o zi. Vrea sa intalneasca cat mai multi vizitatori, turisti pe nave si sa se lase inspirati de ei, sa descopere diverse aspecte ale navelor si in acelasi timp sa se descopere pe sine. Calatorul navigator renunta oricand la o vacanta superba pe uscat pentru cateva zile de calatorie pe apa, acolo unde are atat de multe de aflat si de facut.

4. Calatorul introspectiv. De fiecare data cand isi cauta urmatorul loc unde isi va petrece vacanta, calatorul introspectiv priveste experientele ca pe unele care il ajuta sa se dezvolte in plan personal. Din fiecare calatorie vrea sa invete ceva, sa se intoarac acasa si sa poata introduce in viata sa ceva nou, inedit. Daca mai ai si cursuri si diverse workshop-uri in timpul calatoriilor, cu atat mai bine, este un calator introspectiv multumit. Meditatie, gatit, stil de viata cat mai „curat” orice tema te va motiva sa mergi in directia acelei vacante.

5. Calatorul ocazional. Calatorul din aceasta categorie planifica si tot planifica un an intreg, cu doi ani inainte chiar. El face economii masive si vrea sa calatoreasca mult pentru ca stie ca nu va mai avea ocazia sa mearga acolo prea curand. Odata ce porneste cu diverse cheltuieli de vacanta nu se opreste pana nu termina toti banii. Doar hoteluri scumpe, servicii premium, orice ca sa te simti ca acasa si sa ai tot confortul, nu conteaza cat de mult ajungi sa cheltuiesti.

6. Calatorul aventurier. Vrea sa aiba cel putin o experienta in care adrenalina sa ii alerge prin vene ca un tren rapid. Calatorul aventurier vrea mereu locuri in care poate fi surprins, unde poate sa desfasoare diverse activitati inedite, unde poate sa urce pe munte, sa descopere zone noi, neexplorate, sa faca mereu ceva nou. Pentru el conteaza mai mult experientele extreme si mai putin relaxarea. Mergi in vacanta sa traiesti nu sa lenevesti, asta e dictonul sau.

7. Calatorul cu ghiozdan in spate mereu. Calatorul care poarta mereu ghiozdanul in spate cauta natura, vrea liniste, vrea sa se piarda in ea, are incredere in abilitatile sale, vrea sa se deconecteze de la tot ce se afla in jurul sau. Nu cheltuieste mult, are in rucsac tot ce ii trebuie, poate sa viziteze ce locuri isi doreste si merge mult, ii plac drumetiile prin locuri minunate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *