Evenimentele sportive uriase sunt si cele mai spectaculoase

Sportul a fost dintotdeauna un adevarat magnet pentru multimi. Spectatori si telespectatori asteapta toate competitiile de pest an si asteptarea lor merita de fiecare data. Cele mai mari evenimente sportive sunt in general cele care dau si cele mai mari emotii si care aduc spectacolul pe teren. De la NBA la Cupa Mondiala, toate evenimentele sportive uriase fac parte din istoria sportului si se vor desfasura in continuare in cele mai bune conditii, spre bucuria fanilor.

Daca urmaresti un eveniment sportiv te astepti sa fie unul interesant, care sa te atraga, sa fie spectacol pe teren, indiferent ce se joaca si cine joaca. Evenimentele sportive mici nu atrag atat de tare pentru ca nici miza nu e una prea mare, echipele nu sunt asa de cunoscute. Dar cand ai evenimente uriase cum e Cupa Mondiala sau Turneul de Tenis de la Wimbledon nu ai cum sa ramai indiferent. Mii de privitori si telespectatori urmaresc cele mai importante evenimente sportive din lume, ai de unde alege cu siguranta, mai ales ca unele au o frecventa mai mare, anuala de exemplu. Care ar fi evenimentele sportive importante pe care nu ar trebui sa le ratezi daca vrei spectacol si ceva adrenalina?

NBA. National Basketball Association sau NBA este cel mai important eveniment sportiv dedicat bascketului pentru barbati din lume. Este parte din USA Basketball sau USAB, evenimentul sportiv este dedicat profesionistilor. Jucatorii NBA sunt cei mai bine platiti sportivi din lume, asta daca ne gandim la salariul anual per jucator. Liga a fost fondata in New York, in iunie 1946 si purta numele de BAA, Basketball Association of America. Cei mai importanti jucatori ai lumii au putut fi vazuti in aceasta liga de care a auzit toata lumea, meciurile sunt un adevarat spectacol si au fost urmarite de zeci de mii de fani de-a lungul timpului.

Cursele de Formula 1. Este un sport global, poti sa vezi celebrele masini, bolizi de Formula 1 in mai toate statele importante, de la Monaco la Singapore. Sigur ai auzit de Grand Prix, evenimentele tin trei zile, de vineri pana duminica, au loc sesiuni de calificare inaintea cursei finale de duminica. Unul dintre cele mai memorabile evenimente este Granx Prix Brazilia, asta pentru ca au fost o multime de curse foarte stranse acolo de-a lungul timpului. Desi pare plictisitor sa te uiti la niste masini puternice care ruleaza pe diverse trasee si incearca sa cucereasca un trofeu, Formula 1 e printre putine sporturi care „prinde” orice fel de spectator si telespectator, de la cei mici pana la cei in varsta.

Cupa Mondiala de Rugby. Este o competitie internationala, organziata de catre Federatia Internationala de Rugby. Are loc la fiecare patru ani din 1987 incoace, sunt peste 20 de natiuni care se lupta in meciurile organizate pentru a obtine trofeul. Turneul tine o luna si toate natiunile joaca in tara gazda aleasa inainte de inceperea evenimentelor. Sunt doua faze, grupe si „knock-out”. Castigatorii primesc Cupa William Webb Ellis. Intensitatea meciurilor si publicul numeros prezent mereu la competitie transforma acest eveniment in cel mai asteptat de peste an pentru fanii rugbyului.

Tour de France. Turul Frantei pe bicicleta este o cursa de ciclism anuala, care se desfasoara pe teritoriul Frantei. Prima data a avut loc in 1903 pentru a creste vanzarile ziarului L’Auto. In prezent este coordonat de Organizatia Sportiva Amaury. La inceput turul se desfasura doar de-a lungul perimetrului Frantei. Pe vremuri ciclismul era sport de anduranta si organizatorii au vrut totusi sa aiba vanzari mai bune din acest eveniment. Asa s-a ajuns la un Tur al Frantei modern, care se intinde pe 21 de zile si are 3.500 km. Cel mai scurt Tur a avut 2.428 km si cel mai lung a avut 5.745 km, primul s-a desfasurat in 1904, al doilea in 1926.

Turneul de Tenis de la Wimbledon. Este cel mai vechi turneu de tenis din lume. Se tine la Wimbledon, in All England Club, inca din 1877. Se afla alaturi de Australian Open, French Open si US Open printre cele mai urmarite turnee de tenis din lume. Se joaca inca pe iarba, o suprafata originala, este evenimentul cu o incarcatura istorica si culturala uriasa. La acest turneu putem vedea anual cei mai buni jucatori din istoria tenisului, publicul, cand aveam voie sa participam in numar foarte mare, umplea arenele si privitorii din fata televizoarelor nu rateaza niciun meci.

Jocurile Olimpice. Sunt un eveniment sportiv international urias. Pot fi organizate vara si iarna, aduna mii de sportivi care participa la zeci de competitii. Peste 200 de natiuni participa la Jocuri, au loc la patru ani, 33 sporturi pot fi vazute in desfasurare, 400 de evenimente sportive au loc la Jocurile Olimpice. Castigatorii care ocupa podiumul pot lua medalii, de aur, argint bronz. Se vad la tv din 1960, cand Jocurile au avut loc in Roma. Audientele sunt uriase de fiecare data, la fel si implicarea celor care se ocupa de organizare.

Cupa Mondiala FIFA. Cupa Mondiala de Fotbal este un eveniment sportiv cu adevarat urias. Se joaca fotbal de calitate, sunt implicate echipele nationale din toate tarile membre FIFA. Are loc la patru ani distanta, se joaca inca din 1930, nu a avut loc insa insa 1942 si 1946 din cauza celui de-Al Doilea Razboi Mondial. In 2018 Cupa Mondiala s-a tinut in Rusia si a fost castigata de Franta, dupa ce a invins Croatia cu 4-2 intr-o finala exceptionala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *