Asigurarea afacerilor e doar primul pas spre un business care se poate dezvolta in directia dorita fara nici cel mai mic obstacol

Afacerea ta este supusa unor riscuri multiple zi de zi. Daca vrei sa fii protejat mereu si sa nu fii stresat ca vei pierde tot sau vei avea probleme cu veniturile trebuie sa te asiguri. Asigurarea afacerilor va proteja bunurile financiare, intelectuale si fizice. Este bine sa o ai si sa platesti cat mai mult pentru ea pentru a avea la dispozitie sume cat mai mari de bani cand apare un scenariu in care ai nevoie de bani oferiti rapid.

In momentul in care iei o decizie de a face o asigurare pentru afacere te gandesti la industrie, la marime, la locatie, la numarul de angajati. Acoperirea de raspundere si de proprietate ar trebui sa fie la baza asigurarii tale. Pe masura ce te dezvolti vei avea nevoie de mai multe tipuri de asigurari pentru a putea fi pus la adapost indiferent ce se intampla. Unii asiguratori ofera si optiuni de risc management pentru afacerile mici, se identifica orice fel de cauze ale accidentelor sau ale pierderilor suferite de afaceri. Care sunt motivele si avantajele, in acelasi timp, pe care le-ar oferi asigurarea afacerii?

Partajarea riscurilor si sprijinul financiar. Orice afacere vine la pachet cu un anumit risc. Poate fi vorba de riscuri legate de piata sau poate fi ceva neprevazut. In momentul in care apare o problema, daca ai afacerea asigurata, raspunderea e impartita, asigurarea te va ajuta sa ramai pe linia de plutire indiferent in ce scenariu au aparut problemele si indiferent de natura lor. Primesti ajutor financiar cand apare riscul si ai de suferit la nivel de afacere, treci mult mai usor peste obstacolele pe care le tot intalnesti in timpul dezvoltarii afacerii tale. Plus ca ai si o siguranta mai mare ca vei trece de momente critice cand vine vorba de faliment, il poti evita.

Procesele si revendicarile. E mai bine sa previi decat sa tratezi, spune o vorba din popor. Daca ai asigurare pentru afacere esti pus la adapost de orice fel de riscuri. Nu poti sa fii perfect pe toata durata dezvoltarii afacerii, foarte multe afaceri mari au ajuns sa aiba mari probleme din cauza unor greseli minore. Asigurarea afacerii ajuta enorm cand vine vorba de continuitatea businessului. Chiar si cand apar procese, revendicari ai asigurarea care iti ofera o baza pentru plati si pentru sustinerea cauzei tale in instanta. E mult mai usor sa treci peste un proces cu asigurare decat sa fii nevoit sa platesti absolut tot din bugetul afacerii tale.

Acoperirea daunelor materiale. Bunurile sunt extrem de importante pentru toate afacerile, activele cum sunt denumite ele in termeni economici. Cand apar defectiuni la echipamente sau le pierzi, se intampla ceva grav la ele vine asigurarea si te ajuta sa cumperi altele sau sa le repari mai repede fara sa suferi pe termen mediu. Si in contextul in care altcineva iti provoaca daune tot esti acoperit de asigurare si vei avea bani sa remediezi orice fel de probleme. Importanta asigurarilor afacerilor este cu atat mai mare cu cat te bazezi pe din ce in ce mai multe echipamente si instrumente, tehnologii moderne pentru a realiza tot ce ti-ai propus.

Gestionarea raspunderii comerciale. Nu conteaza ce afacere ai, in ce domeniu, nimeni nu iti garanteaza ca vei reusi sa ai venituri bune an de an. S-ar putea sa ai si perioade in care pierzi foarte mult si nu ai nici profit. Atunci va fi foarte utila o asigurare mai ales daca nu vrei sa ajungi foarte repede la faliment. Activele vor fi protejate si ele foarte bine, stii ca ai banii necesari pentru reparatii, pentru recuperarea pierderilor oricand, imediat ce ai discutat cu asiguratorul afacerii tale.

Protectia impotriva efractiei. Ai asigurare, ai despagubiri in caz de efractie sau de spargere a sediului afacerii tale. Asiguratorul te va ajuta cu bani sau cu repararea unor bunuri pe care le ai in cadrul afacerii tale. E foarte usor sa ai asigurare si sa stii ca esti protejat mai ales ca efractiile sunt din ce in ce mai dese si sunt cu atat mai periculoase cu cat ai bunuri mai valoroase pe care te bazezi si stii ca nu vei avea alte probleme mai mari atunci cand apar astfel de situatii neplacute.

Protejarea imaginii afacerii. Daca te confrunti cu publicitate negativa si imaginea ta are de suferit vei avea probleme si cu veniturile, cu profitabilitatea afacerii tale. Are de pierdut si brandul, au de pierdut si actionarii si chiar si clientii afacerii tale. In orice fel de scenariu in care apare afectarea imaginii afacerii tale asiguratorul va fi alaturi de tine si te va sustine in asa fel incat sa poti merge mai departe si sa nu iti fie afectata afacerea pe termen lung in niciun fel.

Suport in caz de pierderi financiare. Asigurarile acopera si finantele afacerii. Daca apar pierderi financiare fara precedent la nivelul afacerii tale, asigurarea va ajuta enorm in momentul in care vrei sa recuperezi o parte importanta din pierdere. Asiguratorul va avea grija sa nu treci deloc prin dificultati financiare si sa mergi in continuare pe plus. Sansele unor piederi majore, cu repercusiuni asupra afacerii sunt minime cand ai asigurare. Cu cat iti faci asigurare din timp, inca din primele luni de la lansarea afacerii pe piata, cu atat vei avea o mai mare siguranta in timpul dezvoltarii afacerii in directia dorita.

Protectia impotriva incendiilor si dezastrelor naturale. Stii ca ai acoperire in caz de incendii sau urmari ale dezastrelor naturale. Poti sa iti refaci bunurile si spatiul in care activezi daca apar incendii, efecte ale dezastrelor naturale, ai bani pentru a cumpara sau a repara orice se afla in sediul asigurat, afacerea e asigurata si nu va suferi foarte mult dupa astfel de scenarii nedorite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *