In secolul vitezei datingul s-a mutat in on-line si in aplicatii dedicate

Sa iti gasesti jumatatea este mult mai usor astazi decat in urma cu 10-15 ani. Pana sa ajungi la intalniri in parc, la un restaurant, in locul favorit din oras iti cunosti jumatatea on-line. Pe site-uri de dating sau in aplicatii dedicate, daca iti doresti cu adevarat sa gasesti persoana de care sa te indragostesti o poti face si asta foarte rapid.

Cu fiecare an care trece apar din ce in ce mai multe alternative la intalnirile clasice, in realitate. Asa ca nu e de mirare ca datingul 2.0 este deja un concept la moda si o modalitate simpla de a gasi un partener chiar si atunci cand timiditatea este in joc.

Cea mai buna modalitate sa iti cauti si sa iti gasesti jumatatea astazi ramane cea in care intri intr-o aplicatie sau pe un site de dating si incepi sa vezi daca poti gasi alesul sau aleasa. Ai multe variante din care sa alegi, ai si o multime de recomandari in functie de profilul pe care ti-l faci la inceput. Sansele sa ai un partener cresc daca stii ce vrei si gasesti si doamnele sau domnisoarele care sunt dispuse sa inceapa imediat o relatie on-line.

Aplicatiile de dating sunt cele mai populare, se pot instala pe orice dispozitive, au si interfete web. Spre deosebire de site-urile simple sau de platformele care ofera servicii de dating 2.0, aplicatiile sunt mai accesibile, mai simple, e mai usor sa le intelegi si sa le folosesti.

Recent Facebook a facut un pas important in lumea aplicatiilor de dating si a lansat una si in Europa, dupa ce testase deja aplicatia in SUA. E vorba despre Facebook Dating, un competitor puternic al celebrei aplicatii Tinder. Desi trebuia sa o avem de Sfantul Valentin, anul acesta, lansarea a fost amanata pe fondul crizei generate de SARS-CoV-2.

Cu ajutorul profilului de Facebook aplicatia incepe sa faca recomandari de persoane „potrivite” pentru intalniri virtuale. Preferintele, activitatea de pe retea, grupurile sau evenimentele pe care le-ai bifat deja, toate devin referinte pentru recomandarile viitoare. Profilul din aplicatia de dating a celor de la Facebook poate prelua postari si fotografii de pe Instagram, poate initializa conversatii video pornind de la chat-uri.

Inca din februarie au fost probleme legate de viata privata si de datele pe care le foloseste Facebook Dating. In Irlanda au fost multe discutii legate de datele private si lansarea a fost amanata. Ca sa poti lansa asemenea produse in Europa trebuie sa treci de o analiza DPIA (Data Processing Impact Assessment), care are legatura cu GDPR si incearca sa protejeze drepturile cetatenilor care vor accesa serviciile de dating de la Facebook.

Secret Crush, o caracteristica interesanta a aplicatiei Facebook Dating

In prezent Facebook Dating e oferita in peste 50 de tari, Facebook a promis ca nu va sugera posibile „relatii” pornind de la prietenii de pe Facebook si nu va notifica prietenii cand incerci sa iti faci un profil in aplicatie. Pana acum compania se lauda cu peste 1.5 miliarde de „legaturi” in peste 20 de tari unde serviciile sunt deja disponibile.

Aplicatia de dating este integrata in aplicatia principala de la Facebook, insa e nevoie de un profil separat. Singurele date care se partajeaza intre profilul de Facebook si cel de Facebook Dating sunt numele si varsta. Se vor primi recomandari si in functie de localizarea celui care cauta parteneri pentru o relatie serioasa. Experienta va deveni din ce in ce mai dinamica si mai autentica.

Instagram, detinut tot de Facebook, va fi parte integrata din Secret Crush, o caracteristica a Facebook Dating care permite selectarea a cel mult noua prieteni de care esti interesat, asta daca persoana selectata a folosit si ea Secret Crush. Urmaritorii de pe Instagram vor fi si ei Secret Crush-ul cuiva si asta e foarte funny. Sistemul e simplu: daca cineva te adauga pe lista de Secret Crush primesti notificari. Daca alegi si tu aceeasi persoana in lista ta, deja Facebook Dating face „legatura” intre voi si va dezvaluie numele. Daca nu exista sentimente reciproce nu se intampla nimic. Identitatea de gen nu va fi dezvaluita niciodata indiferent ce „legaturi” iti face Facebook Dating.

Functionarea Facebook Dating

Ca sa initiezi o conversatie in Facebook Dating trebuie mai intai sa dai un Like la profilul persoanei respective sau sa raspunzi direct la intrebarile lor, la fotografii, la postarile de pe Instagram. Poti sa dai si Not Interested si sa mergi mai departe cu toate cautarile tale on-line. Second Look e o caracteristica importanta aici, te lasa sa te razgandesti si sa revii asupra unui profil care ti se pare interesant.

Mesajele de pe Facebook Dating sunt doar in format text si au un Inbox separat. Nu se pot trimite link-uri, fotografii, diverse detalii legate de plati din motive de securitate. De la inceput poti sa opresti crearea de „legaturi” cu prietenii prietenilor de pe Facebook. Asa nu mai ai probleme daca vrei sa gasesti pe cineva din afara retelei personale de pe Facebook. Si daca vrei poti bloca oameni alesi de tine si nu vor mai putea sa iti vada profilul de Facebook Dating. Nu va fi afectat accesul la profilul de Facebook si de Instagram din perspectiva acelor indivizi blocati pe Facebook Dating.

Faptul ca Facebook stie deja foarte multe pentru tine poate fi un avantaj daca vrei sa iti gasesti jumatatea mai rapid. Facebook poate cauta prin profilul de pe retea ca sa vada ce detalii poate evidentia ca sa determine o „legatura” mai rapida cu un partener. Orice nu doresti sa impartasesti cu altii se poate elimina, chiar daca Facebook a facut ceva sugestii.

Nu te astepta sa ai un „match” imediat ce iti faci profil pe Facebook Dating. Va dura ceva, zile, poate saptamani pana sa ai o prima „legatura”. Vei fi notificat prin notificari push obisnuite cand se intampla „minunea”, asa ca va trebui sa ai telefonul la tine daca vrei sa nu ratezi o „ocazie”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *