Si in orasele mici iti poti pune pe picioare businessuri foarte profitabile

In orasele mari orice afacere porneste cu un mare avantaj: ai mai multi clienti, ai expunere mai mare asadar. Orasele mari atrag ca un magnet afaceri de toate tipurile, asta si pentru ca profitul este garantat daca te implici si reusesti sa iti faci rapid o imagine cat mai buna in baza serviciilor si produselor oferite.

Dar ce faci cand ai o idee de business si esti intr-un oras mic, acolo unde nu ai nici asa de multi clienti nici expunerea pe care ti-o doreai? Solutii sunt, dar trebuie sa le cauti si sa muncesti de zece ori mai mult pana sa ajungi si la un profit…

Afacerile de succes vin in general din orasele mari. Dar sunt si cazuri, multe, in care afaceri mici, din orase mici, au reusit sa fie mai profitabile decat afaceri cu vechime din orase foarte mari. De ce? Pentru ca orasele mici ascund adevarate „comori” daca stii sa le descoperi. Da, nu ai clienti atat de numerosi ca in orasele mari, dar ajungi mai repede la ei, iti vinzi mai repede serviciile si produsele si reusesti sa iti gasesti clientii foarte usor, promovarea fiind de multe ori suficienta.

Cu un plan de afaceri si de marketing foarte bine puse la punct, dar si cu investitii pe masura s-ar putea sa ai afaceri in orasele mici care vor concura lejer cu orice afacere din orasele mai mari. Atentie insa, afacerile din orasele mici trebuie sa porneasca de la idei si estimari realiste, de la planuri de afaceri solide pentru a nu ajunge la faliment la cateva luni de la lansare. Iata in continuare cateva idei de afaceri foarte bune pentru orasele mici, care s-au dovedit un real succes de fiecare data cand au fost puse in practica.

Cafenea. In orasele mici cafenelele vor merge excelent. Sunt un loc placut si relaxant unde se poate discuta pe orice tema, se pot pune la cale afaceri, poti sa te intalnesti cu cineva drag sau cu partenerul de afaceri acolo. Investitia nu e asa de mare la inceput, ai chirii mai mici sau preturi de vanzare mai mici in orasele micute, iti amortizezi investitia rapid si vei avea clienti fideli care vor reveni la tine de cate ori ai ocazia. Cu o cafea de calitate si personal care stie sa se faca placut, o atmosfera perfecta de cafenea si muzica buna vei ajunge la profit mai repede decat iti inchipui. Si daca o cafenea merge bine poti deschide mai multe pentru a „cuceri” cat mai multi clienti si a avea o cafenea cat mai aproape de locuintele lor.

Restaurant. Ai nevoie de ceva mai multe resurse financiare, dar un restaurant va merge de minune si in orasele mici. Incearca sa te diferentiezi de restul restaurantelor, vino cu restaurant tematic, adopta un anumit tip de mancare, incearca sa aduci ceva nou in oras si sa vii si cu un decor inedit, cu o abordare unica a meniurilor si a evenimentelor organizate acolo. Vei avea mereu evenimente, nu vei sta fara restaurant plin, asta e o certitudine. Si profitul va veni, mai ales ca nu vei avea taxe atat de mari de platit ca intr-un oras mare.

Ingrijirea animalelor de companie. Tot ce tine de animalutele de companie este o sursa importanta de venit. Nu conteaza ca ai servicii de tip hotel de animale, cabinet veterinar, clinica, poti sa iti faci ce doresti si sa oferi cele mai bune servicii pentru ingrijirea animalutelor. Stapanii sunt dispusi sa plateasca oricat ca sa aiba un animal fericit si sanatos, asa ca afacerea va merge excelent. Investitia initiala poate fi mai mare daca vrei sa iti deschizi mai multe tipuri de afaceri, ca sa poti „juca” pe mai multe planuri, dar se va amortiza in timp, pe masura ce ai o baza din ce in ce mai mare de clienti.

Servicii de curatenie. Oras mare sau mic, peste tot e nevoie de curatenie si de servicii de calitate. De cand cu pandemia de COVID-19 oamenii sunt mai atenti la curatenie si la igiena, vor cauta serviciile eco de curatenie, firmele serioase care pot igieniza si curata de la birouri la case si apartamente. Preturile destul de mari pe care le poti practica iti vor garanta si profitul destul de rapid, singura conditie este sa te promovezi inteligent si sa iti gasesti rapid clientii.

Servicii IT si reparatii computere/telefoane. Astazi am ajuns sa depindem de tehnologie mai mult ca oricand, asa ca afacerile cu un service unde oricine isi poate repara imediat un laptop sau un telefon vor fi un real succes. Profit vei avea, daca mai ai si servicii unice si te tii de treaba, esti serios, vei atrage din ce in ce mai multi clienti. Plus ca in orasele mai mici sunt multi cei care nu au bani sa isi cumpere telefoane noi mereu si vor cauta sa le repare pe cele vechi, la fel cum se intampla si cu PC-urile sau laptopurile.

Salon de infrumusetare. Vrei, nu vrei ai nevoie de saloane de infrumusetarea chiar si in orasele mici. Iti mai aranjezi parul, te pregatesti de evenimente importante, mai ai nevoie de unghiute facute si de o ingrijire a unghiilor de la maini si picioare plus de alte servicii tipice dintr-un astfel de salon. Da, investitia de la inceput poate fi mai mare pentru ca ai de cumparat si materiale, substante diverse, ai de angajat oameni care sa se ocupe de clienti, dar amortizarea investitiei va fi destul de rapida odata ce salonul va fi mereu plin de clienti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *