Multe domenii au de suferit din pricina blocajelor pricinuite de măsurile de restricție impuse de autoritățile române şi autoritățile europene.

Nici sectorul auto nu a fost un domeniu ocolit de efectele nefaste ale pandemiei. Dacă în primele luni ale lui 2020 cei mai mulţi cumpărători îşi puneau probleme legat de momentul oportun pentru a face achiziţii, spre a doua jumătate a anului ș sfârșitul acestuia se observa dificultăți la înmatricularea vehiculului. 

Totuși, starea generată de pandemie a venit şi cu mai multă precauţie din partea românilor care doresc să investească în vehicule. Continuă să fie preferate vehiculele rulate. Conform www.checkcardna.com, în perioada pandemiei mai mulţi români au solicitat rapoarte VIN, ceea ce ne arată un plus de atenţie când vine vorba de cheltuirea banilor.  

Perioade mai lungi de înregistrare a vehiculelor

Pandemia de Covid 19 a adus modificări legislative la nivelul tuturor instituțiilor. Prin directivele europene se măresc perioadele de realizare a inspecțiilor tehnice, pentru mașinile personale şi pentru cele utilizate în transport. Perioada de graţie este prelungită cu până la șase luni, dar nu mai mult. Pentru a nu se produce aglomerație la ghișee a fost prelungită şi perioada de înregistrare şi înmatriculare a vehiculelor, dar termenul limită nu trebuia să depășească trei luni. Măsură este valabilă pe durata stării de alertă. 

De asemenea s-au modificat şi modalitățile de plată pentru tarifele reprezentând taxa de înmatriculare. Acestea nu mai pot fi achitate la ghișeu, ci direct în contul trezoreriei, prin virament bancar sau alte mijloace de plată online. 

Înmatricularea Vehiculului – doar cu programare

Înmatricularea vehiculelor se realizează cu efectuarea în prealabil a unei programări online. Se accesează pagina instituției şi se realizează programarea. Solicitantul trebuie să furnizeze o adresă de e-mail validă, în vederea recuperării ulterioare a datelor. Datele furnizate trebuie să fie valide. Trebuie completate câmpurile obligatorii cu CNP-ul şi şi numărul de înregistrare VIN al vehiculului dar şi numărul de înmatriculare.

Operațiunea este simplificata şi este menită să faciliteze interacțiunea dintre solicitant şi reprezentantul instituției. După cum se observa măsurile luate sunt menite să protejeze sănătatea şi respectă standardele de siguranță impuse de criza sanitară.

Numărul de vehicule înmatriculate în anul pandemiei nu a scăzut, cum se preconiza în primul trimestru al anului, doar că oamenii au devenit mai prudenţi. Dacă în lunile martie şi aprilie românii se întrebau cât de rentabile sunt investițiile în vehicule rulate, în trimestrul următor s-a manifestat un interes major către accesarea instrumentelor de verificare a vehiculelor, astfel investiţiile au devenit mai sigure.  Portalurile precum bestvindecoder.com care facilitează intrarea în posesie rapoartelor VIN au fost preferate de potenţialii cumpărători, în detrimentul altor tool-uri. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *