Nuggets-uri de pui vegane, viitorul e in meniul KFC

Te-ai gandit vreodata ca mancarea viitorului va fi printata 3D? KFC propune un nuggets de pui printat 3D. Primii care il vor incerca vor fi rusii. Cu un feedback pozitiv s-ar putea ca de anul viitor sau peste doi ani sa ajungem sa cerem in fast-food mancaruri sanatoase printate 3D.

Imprimarea 3D. E un concept la care in urma cu ceva ani nici nu ne gandeam. Si iata ca astazi putem sa imprimam 3D de la organe vitale pentru corpul nostru la proteze si chiar gadgeturi, arme, accesorii, jucarii, orice avem nevoie. Utilizarea imprimantelor 3D a inceput sa fie din ce in ce mai prezenta in vietile noastre si a ajuns si in… bucatarie. In marile bucatarii din lanturi de restaurante mai precis.

Pana in 2014, imprimantele care puteau imprima mancare 3D se limitau la a produce fel de fel de dulciuri pline de zahar. Totul a trecut la alt nivel cand o companie din Barcelona a reusit sa printeze 3D ceva ce puteai manca la cina. Compania a fost prima din lume care a reusit sa faca o imprimanta 3D pentru mancare, care se baza pe tehnologia 3D printing si pe IoT pentru a produce pe banda rulanta produse savuroase si dulci doar din ingrediente proaspete. Din 2012 compania produce dulciuri, snacksuri, insa la un moment dat, odata cu schimbarea conducerii, firma a produs doar mancare sanatoasa.

Din 2014, cand s-a lansat imprimanta bazata pe Android pentru imprimare 3D a mancarii, compania a devenit foarte profitabila. Clientii se conecteaza via WiFi la o baza de retete, aleg din librarii de forme si creeaza propriul preparat la imprimanta 3D. Pana la cinci capsule se puteau introduce in imprimanta la o singura tura de imprimat. Se obtineau asa mai multe tipuri de texturi, nu mai era nevoie nici de aditivi ca sa isi mentina forma diverse feluri de mancare.

Inteligenta artificiala este de baza la imprimarea 3D. O pizza se face in cinci minute, mancarea mai complicata chiar si in 20 de secunde.

In prezent, un mare lant de fast-food-uri, KFC, vrea sa printeze 3D nuggets-uri de pui pentru clientii care frecventeaza restaurantele tip fast-food. In parteneriat cu rusii KFC isi doreste mult sa printeze 3D, strat dupa strat, un nuggets perfect pentru cei mai pofticiosi dintre clienti. Se vor folosi celule de gaina, si ingrediente bazate pe plante ca sa se obtina un gust autentic.

Anuntul celor de la KFC vine la doar cateva saptamani dupa ce o alta companie anuntase prima friptura printata 3D. Daca totul va merge bine de anul viitor rusii vor manca delicioasele nuggets-uri de pui printate 3D. Tehnologia de bioprintare nu este ceva nou pentru lumea bucatariei moderne, insa KFC isi doreste sa aduca in prezent restaurantele viitorului intr-o incercare de a schimba putin perceptia oamenilor despre fast-food.

Tot mai multe companii se preocupa din ce in ce mai des de impactul productiei lor asupra mediului, amprenta de carbon este la ordinea zilei si orice fel de evolutie in directia reducerii sale este una excelenta pentru toata lumea. E ieftin sa produci mancare la imprimante 3D, nu te temi ca distrugi mediul, carnea e inlocuita fara probleme de produsele printate 3D cu un gust asemanator.

Deja KFC a facut pasi importanti spre un fast-food sanatos. Anul trecut am vazut in oferta lor primul burger vegan. Cu nuggets-urile de anul acesta clientii nu vor avea probleme, vor arata exact ca produsele vandute in lanturile de restaurante, vor mirosi foarte bine si gustul va fi… uau!. Cel putin asa promit reprezentantii fast-food-ului. Nuggets-urile de pui vor avea nu mai putin de 11 ierburi aromatice si condimente de buna calitate, toate naturale.

Primele teste cu noile nuggets-uri de pui de la KFC vor fi facute din toamna, la Moscova. Daca totul merge bine si rusii spun „да” se va incepe productia globala. Si cand te gandesti ca, KFC a servit primul copanel de pui in 1952… Evolutia din domeniul culinar este una uriasa daca se va ajunge la printarea 3D de mancare in toate restaurantele, nu numai in fast-food-uri.

Fie ca e vorba de un desert foarte bun sau de feluri de mancare mai sofisticate, imprimarea 3D ramane o alternativa foarte buna la orele petrecute in bucatarie si la un proces de productie care nu este intotdeauna unul foarte simplu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *