Personalitatile creative au multe obiceiuri neobisnuite la care nu ar renunta pentru nimic si care ii ajuta sa fie si mai creativi

Oamenii creativi sunt o categorie aparte de indivizi. Ei au reusit sa isi foloseasca imaginatia si creativitatea mult mai eficient decat o facem noi in mod obisnuit si castiga cu ajutorul acestora mai mult decat ne inchipuim. Dar ca sa poti fi mereu la fel de creativ ai nevoie si de multe schimbari in viata ta. Creativitatea depinde de o multime de factori si de alegerile pe care le facem in viata. Stimularea creativitatii poate avea loc intr-o multime de moduri. Unul dintre cele mai importante stimulente ale creativitatii sunt obiceiurile pe care oamenii creativi au reusit sa le includa in rutina de zi cu zi.

Sa fii creativ mereu nu e asa de usor. Ai nevoie de un mediu care sa impulsioneze creativitatea si imaginatia, de cat mai multe ore de relaxare si de gandire neincorsetata. Mai ai nevoie si de anumite obiceiuri de care sa te tii mereu in asa fel incat mintea ta si creierul sa poata contribui la dezvoltarea creativitatea. Aceste obiceiuri sunt banale, dar suprapuse peste o creativitate foarte bine cultivata si stimulata pot duce la atingerea tuturor obiectivelor. Care ar fi obiceiurile pe care le regasim la toti oamenii creativi?

„Me time”. Creativii au nevoie de acest „me time” si de cateva momente cu ei insisi pentru a putea sa isi puna gandurile in ordine si sa gaseasca cele mai bune idei pentru proiecte viitoare. Acest „me time” este ca o gura de aer pentru creativi, pot sa se concentreze doar pe ce conteaza cu adevarat pentru ei si sa fie si mai creativi. Asta nu inseamna ca toate persoanele creative vor sa fie singure mai mereu. Ei gasesc mereu un echilibru intre socializare si solitudine. Insa cand vor sa fie foarte creativi si productivi se izoleaza adesea si incearca sa descopere noi modalitati de a pune in opera diverse idei care pana nu demult erau doar niste schite pe o hartie.

Riscul. Persoanele creative risca si isi asuma riscuri foarte bine calculate. Creativii au curaj si risca oricat de mult ca sa isi indeplineasca scopurile si sa atinga toate obiectivele avute pe termen scurt. Daca nu risti, nu castigi, spune o vorba si creativii o respecta in totalitate. Prin risc poti sa iti depasesti anumite bariere, ai curaj sa faci si mai mult si sa fii si mai creativ din moment ce vezi ca lucrurile pot functiona si altfel. Creativitatea vine de cele mai multe ori de unde te astepti mai putin si cand te astepti mai putin, asa ca riscul este de baza daca vrei sa reusesti in viata si mai esti si creativ.

Colaborarea. Am vazut ca oamenii creativi tind sa se izoleze de multe ori ca sa gaseasca in sfarsit ideea cea mai buna pentru urmatorul proiect. Insa colaborarea e si ea de baza pentru ca ai nevoie mereu si de o perspectiva „din afara”, din avion. Ca sa iti dai seama daca o idee creativa e buna sau nu ai nevoie si de parerile altora, ai nevoie de colaborare si de alte idei ca sa ajungi la cea mai buna idee. Asta ar putea fi cheia succesului in cazul creativilor: colaborarea inteleasa ca un schimb de idei excelent pentru gasirea acelei idei geniale care va pune iarasi pe roate proiectul la care lucrati cu totii.

Miscarea. Ai nevoie de multa energie ca sa gasesti mereu cele mai bune idei si sa fii creativ. Cei mai importanti oameni din mai toate industriile si-au facut deja un obicei din a face miscare si mult sport daca isi doresc sa ajunga mai rapid la o idee geniala care sa salveze un proiect care risca sa ajunga in sertar. Miscarea te ajuta sa fii mai creativ, te relaxeaza, cele mai bune idei vin de multe ori cat faci miscare, creierul functioneaza si el mai bine cand faci miscare. Creativii au un program strict de exercitii fizice si asta ii ajuta enorm sa poata pune ordine in toate ideile lor si sa se descurce in orice fel de context.

Curiozitate foarte mare. Creativii tind sa aiba coversatii lungi cu ei insisi si incearca sa gaseasca raspunsuri la toate intrebarile lor in cadrul acestor conversatii. Curiozitatea ajuta enorm cand vrei sa fii creativ si sa gasesti mereu cele mai bune idei. Creativitatea depinde de curiozitate. Omul curios vrea sa descopere mereu lucruri noi, isi pune intrebari, este dispus sa accepte si alte metode si raspunsuri. Curiozitatea iti pune mintea in miscare, te obliga sa gandesti si sa iti depasesti anumite limite, sa ajungi foarte usor la idei la care nu te-ai fi gandit pana atunci. Cele mai importante personalitati din lume care mai sunt si foarte creative si-au facut un obicei din a-si alimenta curiozitatea si a cauta sa o satisfaca in cele mai nebanuite moduri.

Visatul cu ochii deschisi. Creativitatea fara imaginatie nu ar putea exista, asta e sigur. De multe ori gasesti cele mai bune idei atunci cand iti lasi mintea sa „zburde” cand esti cu ochii deschisi si nu o „incorsetezi” cu ganduri dintre cele mai banale. Visatul cu ochii deschisi este unul dintre obiceiurile preferate de catre creativi. Asa pot sa apara idei imediat daca imaginatia si creierul nu mai sunt „fortate” sa se orienteze doar in anumite directii. Oamenii creativi prefera acest proces al visarii cu ochii deschisi mai ales cand ideile bune par sa nu mai vina atat de repede cand ai nevoie de ele.

Calatoriile. Se spune despre Hemingway ca a locuit in multe tari diferite de-a lungul vietii sale. Avea nevoie sa se intalneasca cu o multime de oameni, sa exploreze culturi si sa bea, cat mai mult😊. Creativii vor sa calatoreasca foarte mult, sa exploreze si sa isi alimenteze creativitatea cu provocari noi. Cu cat se plimba mai mult prin lume, cu atat au si alte perspectiva asupra vietii si reusesc sa gaseasca cele mai bune idei inspirandu-se din cele mai neasteptate surse.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *