Preparate din meniurile restaurantelor pe care le poti face si acasa

Meniurile restaurantelor contin o multime de preparate mai simple sau mai complicate. Ele sunt pregatite cu atentie de chefi cu experienta, au un gust foarte bun si o prezentare de cinci stele. De multe ori ti-ai dorit sa le fi putut avea si acasa, sa te bucuri de ele in confortul caminului tau. Ai sa fii surprins, insa foarte multe feluri de mancare din meniurile restaurantelor pot fi pregatite si acasa fara prea mare efort.

E nevoie doar de ingredientele potrivite, care sunt simplu de gasit in orice hypermarket, de putina pricepere si atentie si de rabdare. Nimic nu e imposibil daca iti doresti sa ai pe masa un meniu complet exact asa cum ai vazut in restaurante. Da, conteaza mult si experienta si modul in care stii sa combini ingredientele, metodele de gatire alese. Documentatie e din abundenta pe fiecare reteta, sunt videoclipuri si fotografii, descrieri detaliate, deci nu va fi o problema.

Singurul lucru de care trebuie sa tii cont in mod special este gustul, poate preferintele celor care vor manca din preparatele tale. Daca ai o petrecere sau o cina cu prietenul, sotul trebuie sa te asiguri ca tot ce vei pune pe masa este si pe placul celor care sunt asezati in jurul ei. Alegerea atenta a preparatelor, a ingredientelor, a gusturilor dominante este esentiala atunci cand vrei sa ai si acasa un meniu de restaurant perfect echilibrat.

Ce preparate poti pregati si acasa ca sa ai un meniu exact ca la restaurant?

Risotto. Risotto e un orez mic italian, foarte gustos si usor de gatit, de inclus in orice fel de mancare simplu sau sofisticat. Trebuie sa ai grija cu el si sa nu il fierbi prea tare, nu trebuie spalat inainte, nu trebuie sa folosesti prea mult, 100 de grame sunt suficiente la o portie. De regula facem risotto intr-o tigaie adanca, in care calim legume, ceapa, nu calim orezul prea mult pentru ca s-ar putea sa devina prea tare.

Pentru un gust foarte bun se adauga si vin rosu sau alb, in functie de reteta, supa adaugata se face in casa si se adauga doar cand se ajunge la fierbere, inainte de a pune orezul. Se urmareste cu atentie orezul sa nu se prinda, se amesteca si la final se lasa la racit. Se poate adauga si parmezan, unt, alte legume dorite in timpul gatirii. Daca respectam cu atentie reteta vom avea un plating exact ca la restaurant si acelasi gust. Nu ai cum sa gresesti la risotto daca ai facut macar o data in viata ta orez sau pilaf.

Paella. Alt preparat foarte cautat in meniurile restaurantelor si cu un gust deosebit este Paella. Preparatul e perfect pentru o masa in doi sau pentru o petrecere, este un fel de mancare clasic din Spania, pe baza de orez, la care se adauga fructe de mare, carne, carnati, legume, se asezoneaza cu diverse sosuri. Se poate pune si sofran, fasole, ceapa, usturoi, rosii, se gateste in tigaie adanca denumita Patella. Nu trebuie sa iti fie frica sa experimentezi, in reteta poate fi integrata si carnea de pui sau de iepure, chiar si chiorizo. Spre deosebire de risotto, tot lichidul se adauga deodata in tigaie, nu treptat. Nu se amesteca ca la un pilaf normal, preparatul trebuie sa fie fraged si uscat. Se serveste cu patrunjel si felii de lamaie, se poate manca direct din tigaie.

Spanakopita. Este o placinta greceasca foarte buna, se bazeaza pe aluat crocant si pe mult spanat si feta, verdeata proaspata din belsug. Se poate umple si cu altceva aluatul, tot ingrediente grecesti daca spanacul nu e pe gustul tau, la verdeata se poate pune marar, busuioc, maghiran, fenicul, oregano. Prepararea Spanakopita este simpla. Se caleste ceapa si usturoiul in ulei de masline de calitate, se adauga treptat spanacul, branza feta, verdeata tocata cat mai marunt, un ou. Foietajul poate fi facut usor ca orice foietaj de placinta, dar trebuie sa fie destul de crocant si moale in acelasi timp, o textura destul de usor de obtinut. Totul se da la cuptor si se asteapta coacerea. Spanakopita se mananca pe post de garnitura la petrecerile in familie.

Galette. Placinta rustica cu un aluat fraged la baza, framantat cu mult unt, este o delicatesa pe care o poti manca in orice sezon. Aluatul este denumit pâte brisée, este o placinta dulce care poate contine si fructe diverse, vanilie, si orice ingrediente care i-ar putea da o aroma diferita. In Franta Galette poate fi facuta si din felii subtiri de cartofi, din faina de porumb si ovaz, chiar mei in unele regiuni.

Se poate face cu ardei copti si ceva nuci, cu leurda si branza, mere si iaurt delicios, cu broccoli, rosii si mozzarela, sunt foarte multe variante. E un fel de tarta foarte simplu de facut, mai simpla decat o placinta. Aluatul se aranjeaza pe o tava rotunda, se adauga umplutura in mijloc, se aduc marginile inauntru si se da la cuptor. Simplu si rapid, usor de facut. Cu Galette vei impresiona cu siguranta la orice fel de petrecere facuta acasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *