In 2021 vom asista la cateva evolutii interesante in tehnologia ce are legatura cu businessul

E final de an, 2020 va deveni istorie in doar doua zile. E un moment bun sa ne gandim la ce va fi si in 2021. Dincolo de orice criza, lucrurile vor evolua si se vor deplasa intr-o anumita directie, asa cum e firesc. Depinde doar de noi si de cei care lucreaza in domenii cheie sa gaseasca o directie corecta si sa dezvolte tehnologiile din prezent suficient de mult pentru un viitor cat mai bun pentru noi toti.

La ce sa ne asteptam de la 2021 in materie de tehnologie? Ramane sa descoperiti in articolul ce urmeaza.

2020 a fost anul in care ne-am reinventat din toate punctele de vedere. Nu e sector si nu e industrie care sa nu fi trecut prin niste schimbari importante intr-un an diferit, in care cu totii am trecut prin momente grele. Si cu toate astea tehnologia si-a continuat avansul si a ajuns deja intr-o zona in care e loc de imbunatatiri si de inovare.

Pentru 2021 sunt deja cateva directii clare de evolutie in privinta tehnologiilor moderne. In afaceri si in sectoarele cele mai afectate de criza economica si sanitara noile tehnologii chiar pot face diferenta intre faliment si supravietuire. Care ar fi trendurile pe care le vom vedea in 2021 in domeniul tehnologiei?

Producatorii se vor indrepta spre digital ca sa poata sa isi vanda marfa. 2020 le-a demonstrat micilor si marilor producatori cat de important este sa ai un lant de distributie si o strategie de distributie care cuprind si componenta on-line. E nevoie de informatizare si de modernizare in orice fel de sector si asta s-a vazut inca de la primele semnale ale pandemiei. Nu ai cum sa ajungi cu marfa la client daca nu ai si un lant de distributie digitalizat, daca nu ai investitii in tehnologii si servicii moderne on-line. Cu cat vom fi mai atenti la ce se intampla in on-line, cu atat vom avea sanse mai mari sa putem sa depasim momentele mai dificile prin care trecem cu totii, producatori si distribuitori.

Dezvoltarea produselor va depinde tot mai mult de SaaS. Cei care nu sunt familiarizati cu limbajul de afaceri trebuie sa stie ca acest SaaS se refera la Software ca serviciu. E vorba despre un model de oferire a unui soft bazat pe Cloud. Toti cei care ofera servicii Cloud dezvolta si intretin software pentru diverse aplicatii din Cloud. Softul ajunge la clientul final prin Internet. Costurile sunt mai mici pentru clientul final, gestiunea serviciilor, parte hardware, software, mentenanta cade in sarcina firmei care are Cloud.

Din 2020, pe fondul pandemiei, SaaS a ajuns sa fie foarte important si pentru dezvoltatorii de produse. Se poate colabora global in timp real, inovatia in diverse domenii e accelerata, comunicarea e mult mai buna si mai sigura. Cum colaborarea de la distanta si lucrul in echipa remote vor deveni realitati ale viitorului apropiat, astfel de servicii vor fi de baza chiar si in productie. E mai ieftin, e mai eficient, e mai sigur si te poti baza oricand pe aceasta componenta a dezvoltarii de produse.

Intreprinderile si AR-ul. Deja Realitatea Augmentata e pe val si e privita cu mult interes indiferent in ce domenii activezi. Orice fel de business poate deveni mai valoros cu ajutorul Realitatii Augmentate. Vanzatorii AR, strategiile dezvoltate in jurul AR, toate vor fi in vizorul oamenilor de afaceri care cauta succesul in 2021. Experientele imersive, simplitatea interactiunii in AR, multiplele modalitati de a folosi Realitatea Augmentata, iata doar cateva motive pentru care AR-ul va fi regele anului 2021 in business.

IIoT se va regasi si in cadrul platformelor cu o flexibilitate mai mare si va oferi solutii neasteptate. Industrial Internet of Things sau IIoT se refera la senzori, instrumente, alte dispozitive conectate, interconectate, care comunica cu niste computere industriale si aplicatii industriale. Se imbunatateste productivitatea, eficienta, colectarea datelor e mai simpla, la fel si schimbul de date si analiza lor.

Foarte multe domenii vor cauta sa integreze si ele aceasta noua tehnologie si sa gandeasca scheme de colaborare intre diverse dispozitive. Industriile ofera mereu idei si aduc in atentie cele mai moderne tehnologii, asa ca nu e de mirare ca inspiratia va veni fix de acolo.

Decat sa te gandesti la solutii pentru probleme din prezent, de ce sa nu folosesti tot ce ai la dispozitie si sa utilizezi intreg pontetialul IIoT-ului. Discuti cu oamenii care au pus la punct deja lanturi de „colaborari” si ai din start un avantaj in construirea unei noi tehnologii revolutionare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *