5 sfaturi care va vor ajuta sa treceti cu brio examenul auto

Obtinerea permisului auto este unul dintre cele mai emotionante momente. Si nicio greseala nu e permisa daca doriti sa va vedeti implinit si sa deveniti in cel mai scurt timp un participant responsabil la trafic, cu acte in regula.

Ca totul sa decurga in mod firesc, trebuie sa va organizati corespunzator si sa fiti meticulosi, chiar daca apropiatii care au avut o astfel de experienta afirma ca e floare la ureche. Fiecare om vede primul examen in mod diferit si e indicat sa nu va culcati pe o ureche, ci sa va asigurati ca aveti toate cunostintele necesare pentru a trece cu brio de proba scrisa si de cea practica. In acest sens, poate fi util sa va verificati cunostintele pe noile teste drpciv, disponibile online.

Iata 5 sfaturi care va vor ajuta sa luati permisul cu succes.

Asigurati-va ca v-ati insusit toate cunostintele legislative necesare

Ghidul rutier este cu adevarat amplu, dar necesar pentru a intelege ce se intampla atunci cand va aflati in trafic. Scopul orelor teoretice de la scoala de soferi este sa va ajute sa vi le insusiti mai usor astfel incat, in momentul in care ati ajuns pe traseu, sa stiti cu precizie cum trebuie sa procedati. Asigurati-va ca nu va este strain niciun semn de circulatie pentru a evita situatiile nefericite in care primiti intrebari la examen sau sunteti nevoiti sa faceti anumite manevre. Puteti revizui ghidul rutier chiar si inainte de proba teoretica, respectiv cea practica.

Completati teste drpciv ca sa va testati cunostintele si sa va familiarizati cu procesul

Potrivit publicatiei SiteX, orice viitor sofer efectueaza mai multe chestionare similare celui pe care va trebui sa-l realizati la partea teoretica. Iar acest lucru va fi de mare ajutor caci, multe dintre intrebari pot coincide cu cele primite in ziua examenului. Chestionare-az.ro va recomanda sa completati teste drpciv care sunt realizate dupa codul rutier de actualitate si conform legislatiei curente. Aceste aplicatii practice vor contribui la fixarea notiunilor teoretice.

Patrati aceeasi masina cu cea pe care ati invatat sa conduceti

In urma cu multi ani nu exista avantajul de a alege masina pe care se va da proba practica. Astazi insa, lucrurile stau diferit. Intr-adevar, ca sofer trebuie sa stii sa conduci orice masina dupa finalizarea scolii. Insa, acest lucru necesita practica. De aceea, se recomanda ca examenul practic sa fie efectuat pe aceeasi masina pe care s-a realizat pregatirea, modalitate prin care se pot evita incurcaturile de orice fel si riscul de a fi respins. Pentru antrenamente si pregatire suplimentara folositi noile teste drpciv.

Inainte de examenul practic, efectuati cateva sedinte de condus

Daca programarea examenului practic are loc la o distanta considerabila de ziua in care au fost finalizate cursurile sau de la data in care s-a trecut cu succes peste proba teoretica, cateva sedinte de condus efectuate inaintea examenului vor fi de mare ajutor pentru a reimprospata anumite cunostinte.

Asigurati-va ca aveti permisiunea instructorului pentru manevrele “interzise”

Pentru a se asigura ca viitorii soferi vor fi responsabili in trafic, unii instructori aleg sa solicite o serie de actiuni capcana. Scopul e cel de a testa atentia, aptitudinile si de a se asigura ca permisul va ajunge pe maini bune. Astfel, daca instructorul afirma trecerea pe interzis sau alte indicatii care sunt interzise de catre codul rutier, analizati atenti cerintele si asigurati-va ca exista permisiunea acestuia pentru a le efectua.

By marcel

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *