miliardar
Miliardarii lumii stiu sa isi pastreze averile

Miliardarii lumii sunt o categorie aparte de oameni. Au averi mari si idei bune mereu, stiu in ce sa investeasca si reusesc sa faca bani mai repede decat oricine. In anumite parti ale globului avem insa o concentrare mai mare de miliardari. Care ar fi acestea?

Sa ai un salariu decent si suficienti bani cat sa iti platesti facturile si sa ajuti familia este tot ce si-ar putea dori un om de rand. Sunt insa o multime de oameni de afaceri care au ajuns sa aiba averi de miliarde, care tot cresc de la un an la altul. Miliardarii lumii stiu cat de importanta este o afacere si sumele castigate sunt reinvestite pentru a genera si mai multa valoare si castiguri si mai mari.

Ciudat sau nu, anual apar alti si alti miliardari, si nu neaparat din zone in care te-ai fi asteptat sa ii vezi. De la afaceri banale ajunse sa valoreze miliarde de dolari, la afaceri care au pornit cu un capital mic si au ajuns peste noapte sa fie in top 10 cele mai valoroase afaceri din lume, toate sunt de mare ajutor cand vrei sa intri neaparat pe lista scurta a miliardarilor planetei.

Fiecare tara are miliardarii ei, numarul lor depinde si de puterea economica a tarii respective, de modul in care oamenii stiu sa se descurce. Insa sunt cateva locuri de pe glob unde „concentratia” de miliardari este in crestere si unde sumele de bani detinute impreuna sunt uriase. Nu se intampla nimic deosebit acolo, doar ca exista, poate, un context economic si social prielnic sau oamenii au stiut in ce sa investeasca si cum sa aiba din ce in ce mai multi bani fara efort.

Potrivit businessinsider.com, intr-un top al locurilor cu miliardari pe banda rulanta, pe locul 6 am gasi Marea Britanie. Desi a cam suferit din cauza Brexit si din cauza pandemiei, Marea Britanie are inca un numar impresionant de miliardari si multimiliardari, 100. Averea lor cumulata ajunge si la 217 miliarde de dolari si a cunoscut o crestere usoara in 2019, insa cresterea a disparut odata cu pandemia. Britanicii stiu insa cum sa isi pastreze banii si cum sa ii investeasca, asa ca s-ar putea, dupa ce trec cele doua crize, sa vedem un salt urias in materie de avere si sa apara si alti miliardari „de criza”. E in spiritul britanic sa iti doresti sa fii mai bun si sa gasesti solutii la probleme, asta mai ales daca deja ai o avere de cateva miliarde pe care nu vrei sa o pierzi prea repede.

Ceva mai bine decat Marea Britanie sta Elvetia, aflata pe locul 5. Stim deja ca Elvetia este patria bancilor si a oamenilor de afaceri care stiu foarte bine ce au de facut, dar si a taxelor nu atat de impovaratoare. Inovatiile din tehnologie si rapiditatea dezvoltarii au atras mereu afaceri si investitori, deci e firesc ca averile miliardarilor sa fie mai mari. Avem tot 100 de miliardari in Elvetia, dar averea lor cumulata depaseste 274 miliarde de dolari. Diamantele, ciocolata de lux, iata doar doua produse transformate in surse de bani sigure pentru toti cei care activeaza in industriile asociate. Elvetia isi va continua ascensiunea cu siguranta in anii urmatori.

Cele doua tari anterioare au fost depasite categoric de Rusia, care ocupa locul 4 in topul locurilor cu miliardari pe banda rulanta. Sunt 114 la numar, au peste 390 de miliarde de dolari, insa nu trebuie sa ne mire aceste cifre. Rusia are politici economice destul de bine gandite, are o piata puternica, deci si valoarea averilor miliardarilor creste simtitor fata de alte parti ale globului. Si mai e un lucru. In Rusia miliardarii nu se mai tem sa faca avere si incearca sa gaseasca o multime de moduri de a avea si mai multi bani…

In Europa, tara care se poate lauda cu multi miliardari este Germania. Ea este pe locul 3 in top, are o economie nationala uriasa, 153 de miliardari si peste 477 miliarde de dolari avere cumulata la toti acesti miliardari. Germanii sunt foarte conservatori si tin la bani, gandesc de doua ori inainte sa investeasca, dar cand au investit castiga enorm si isi maresc averile peste noapte. Politica si economia germana lucreaza mereu impreuna, cei care le gestioneaza sunt atenti sa existe mereu un echilibru intre ele pentru a putea ajuta la dezvoltarea unei economii sanatoase. Si de acest lucru profita si miliardarii.

Locul 2 pe podium este ocupat de China. Cu toate problemele pe care le are aceasta tara, te asteptai sa vezi o crestere a averilor miliardarilor, dar nu atat de mare si de spectaculoasa. In prezent sunt 342 de miliardari, au peste 1.1 trilioane de dolari! impreuna. Daca mergi in China vei gasi concentratie mare de miliardari in Shenzhen si Hangzhou. Nici tensiunile dintre SUA si China, nici volatilitatea pietelor emergente, nici cererea in scadere la nivel global in industrie si din perspectiva consumului nu a oprit cresterea. China a dovedit iarasi, daca mai era nevoie, ca are o economie de fier.

Cei mai multi miliardari si locul 1 in topul amintit. SUA este tara la care ne referim, cu peste 788 de miliardari si peste 3.4 trilioane de dolari ca avere cumulata. SUA e o tara uriasa, economia americana e una prospera indiferent de vremuri, oamenii stiu cum sa faca bani si in ce sa investeasca, au si in ce investi. Daca vrei sa gasesti rapid miliardari in SUA mergi in San Francisco, Los Angeles, New York. Miliardarii americani sunt ceva mai cheltuitori decat restul miliardarilor din lume, insa au si de unde, averile lor sunt uriase fata de cele din coada topului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *