Inelul de logodnă reprezintă o bijuterie importantă. Este prețioasă și marchează primul pas către începutul unei noi vieți în doi. Totodată, ea simbolizează angajamentul, iubirea și respectul față de persoană iubită. Cu toate acestea, alegerea inelului de logodnă perfect poate fi o adevărată provocare. În articolul de mai jos, îți vom prezenta, pe scurt, câteva criterii de care ar trebui să ții cont atunci când vrei să cumperi inelul. Hai să vedem care sunt acestea!

Metalul prețios

Materialul (sau metalul prețios) este unul dintre cei mai importanți factori pe care ar trebui să îl iei în considerare.

De exemplu, anumite inele de logodnă, cum ar fi cele din platină, vor avea întotdeauna un preț mai mare, însă avantajele sunt pe măsură. Platina este unul dintre cele mai rare și prețioase metale, cunoscută pentru durabilitatea și rezistența în timp.

Pe de altă parte, aurul alb este mult mai strălucitor, datorită placării cu rodiu. În același timp, această inserție îl face mai rezistent la zgârieturi și abraziuni.

Culoare

Vrei să ieși din tiparul clasic și să o surprinzi cu un inel special, original? Atunci poți opta pentru un inel de logodnă din aur roz sau chiar bicolor. În acest caz, trebuie să iei în considerare personalitatea iubitei tale. Aurul roz se va potrivi de minune unei femei care este optimistă, visătoare și calmă, în timp ce aurul alb este ideal pentru acea femeie modernă, îndrăzneață și energică.

Piatra

Este adevărat că nimic nu va impresiona mai mult decât un inel cu diamant. Fără niciun dubiu, este piatra prețioasă cea mai apreciată, dorită și purtată care exprimă lux și rafinament. Cu toate acestea, există alte pietre prețioase la fel de valoroase.

Rubinul are o duritate de 9 pe scara Mohs, situându-se imediat sub diamant. Este piatra pasiunii și a sentimentelor puternice. De asemenea, safirul merită toată atenția noastră. Cu aceeași duritate pe scara Mohs, această piatră prețioasă este asociată cu regalitatea, credința și devotamentul profund.

Când alegi piatra, ar trebui să ții cont și de forma acesteia. Poți opta pentru modelul clasic de inel de logodnă cu diamant solitaire sau te poți îndrepta către unul cu piatră în formă de inimă. Cel din urmă ar fi o alegere romantică și o modalitate unică de a-ți exprima sentimentele profunde.

Design

Inel solitar – așa cum am menționat mai sus, este un model simplu, clasic, dar elegant. Acesta are o singură piatră centrală, o montură simplă, iar metalul este de obicei aur galben sau alb.

Inel vintage – acest model pune accent pe detalii, îmbinându-le pe cele clasice cu cele romantice. Este un design ce se va potrivi unei femei cu personalitate artistică și creativă.

Inel cu bandă subțire – dacă iubita ta preferă stilul minimalist, inelul cu o bandă subțire este o alegere potrivită. Acest model este discret, dar de o frumusețe rafinată, fiind potrivit pentru persoanele care apreciază simplitatea și subtilitatea.

Indiferent de modelul ales, inelul de logodnă va fi bijuteria care va purta povestea voastră de dragoste și va marca începutul unei călătorii minunate împreună. Te încurajăm să iei în considerare prețul acestuia, dar, mai important de atât, să ții cont de stilul și personalitatea viitoarei soții. Nu uita că îl va purta pe deget toată viața, în orice moment, alături de verighetă.