In lume sunt multe religii, iar unele dintre ele sunt de-a dreptul ciudate si foarte interesante

Religia poate fi privita ca o incercare a unui grup de indivizi de a intelege intrebari existentiale in baza unui set de practici culturale specifice acelui grup. De multe ori aceste practici nu prea corespund asteptarilor noastre legate de o religie. Insa sunt folosite in continuare si reusesc sa indeplineasca ce se asteapta de la o religie, unirea oamenilor care cred in ceva. 

Cand te gandesti la religie te gandesti la cele mai importante religii ale lumii, la obiceiuri si traditii care se respecta, la o anumita rigoare si la idei foarte bine conturate si intelege, explicate celor care ajung sa faca parte dintr-o biserica, sa creada in anumite divinitati. Daca ne uitam cu atentie peste toate religiile din lume vom observa usor ca exista si cateva pe cat de ciudate, pe atat de interesante pentru toti cei care nu fac parte din gruparile/grupurile din jurul lor. Fiecare religie din randurile de mai jos este unica, are adeptii sai, are niste idei in care anumiti oameni cred, asa ca e respectata si tolerata pana la un punct…

Biserica Eutanasiei. Este o religie foarte ciudata, aparuta ca urmare a cresterii numarului de oameni de pe pamant si a scaderii valorilor si moralitatii din lume. Ideea de baza in aceasta religie e simpla: fara copii. In plus, se sustine si ideea de eutanasiere, poate chiar de suicid pentru a mai scadea numarul populatiei existente la ora actuala. Nu este o religie pe care o accepta multi, dar are adeptii ei si o comunitate mica pe care a reusit sa o convinga…

Rastafarianism. Este vorba despre un protest impotriva colonianismului opresiv. Adeptii acestei religii cred ca Regele Etiopian Haile Selassie este divinitatea suprema. Ideea din spatele religiei e la fel de simpla: restabilirea mandriei in privinta identitatii africane, care a avut de suferit de pe urma fortelor colonialiste. Zion e locul de unde s-a „nascut” omenirea si respind Babilonul sau lumea materialista. Poate cea mai cunoscuta personalitate care crede in aceste idei e Bob Marley, care a respectat intocmai cerintele religiei foarte ciudate pentru multa lume.

Raëlism. Oamenii au fost creati de catre extraterestri, asta e ideea de baza in aceasta religie. Fondatorul e Claude Vorilhon si religia dateaza din 1974. Special Elohim de extraterestri ar fi responsabila de geneza rasei umane. Practic ingerii erau de fapt extraterestri si toti profetii erau trimisi de acesti Elohim. Adeptii religiei cred si in trezirea mintii prin trezirea corpului, svastica este simbolul religiei, un simbol care a cauzat probleme in Israel.

Iglesia Maradoniana. Toata lumea il stie pe Diego Maradona. Fanii au fondat o religie in jurul sau in 1998, sunt peste un milion de adepti ai acestei religii in mai mult de 60 de tari. Biserica lui Maradona numara anii de la nasterea lui Maradona pana in prezent, adica in 1960. Are pana si o terminologie specifica si niste cuvinte asociate cu o simbolistica strans legata de legenda fotbalului mondial.

Aum Shinrikyo. Doar cei care il vor urma pe fondator vor scapa de Armageddon-ul nuclear. Asta e ideea din spatele religiei fondate de catre Shoko Asahara in Japonia, in 1984. Doar printr-o „purificare” facuta de fondator toti adeptii religiei pot scapa de armageddon-ul nuclear declansat de America, asa cred oamenii, putini la numar, care au ales sa il urmeze si urmareasca pe fondator. Trilogia Fundatiei a lui Assimov si scrierile lui Nostradamus fac parte din doctrinele acestei religii.

Scientologie. Toate raspunsurile din religie poti fi clarificate prin intermediul stiintei. Religia dateaza din 1954 si a fost fondata de un anume Ron Hubbard. Bazele religiei au venit din publicatia Dianetics din 1950. In acea publicatie se punea problema sufletului, care ar face ceva, nu se stie ceva, corpului. Religia incearca sa restabileasca un echilibru intre cunoasterea omului despre sine si cunoasterea omului legata de stiintele fizice. Scientologia trateaza omul ca o fiinta spirituala.

Jediism. Este inspirata din Star Wars, a fost fondata de catre Danies Jones si fratele sau, Barney, prin 2008. Membrii bisericii lupta pentru drepturile celor care cred in Jediism, iar la baza religiei se afla ideea potrivit careia forta este o realitate si moralitatea este o trasatura innascuta a fiintelor umane. Cei care cred in aceasta religie trebuie sa se fereasca de partea intunecata a fortei, care va aduce frica, ura si suferinta. Exista pana si reguli clare despre casatoriile in Jediism.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *