Recordurile din lumea teatrului sunt incredibile si arata cat de mult se poate munci intr-un teatru

Cand auzi teatru te gandesti la piese de teatru, la actori, la puneri in scena si la multa munca. Toate acestea sunt rasplatite cu aplauze si cu prezenta in numar foarte mare la fiecare piesa de teatru. Munca si reprezentatiile din teatru sunt rasplatite insa si in alte moduri. Unul dintre ele este includerea in Cartea Recordurilor.

Actor, producator, om care lucreaza in teatru, in echipa teatrului. Nu conteaza ce functie ai si ce job ai. Iti doresti ca totul sa iasa cat mai bine si sa ai un public care sa revina in sala de spectatol si sa aplaude la finalul fiecarei reprezentatii. Dar satisfactia este mai mare daca toata munca iti este recunoscuta prin includerea in Cartea Recordurilor.

Cartea Recordurilor are o multime de recorduri unice, inedite din universul teatrului. Pe cele mai interesante le veti gasi in randurile ce urmeaza.

Cel mai lung spectacol de teatru. A avut 110 ore si 46 de minute, recordul ii apartine lui Adrian Hilton si a fost stabilit in 1987. Cum s-a ajuns aici? A fost recitata opera completa a lui Shakespeare. Doar Bardathon a tinut patru zile si jumatate, recordul a fost doborat pe locul unde a fost odinioara Globe Theatre in Londra. Mai tarziu, actorul a ajuns sa lucreze la Departamentul de Educatie de la Universitatea Oxford.

Cea mai rapida productie teatrala. Apartine Grupo de teatro Albatros si a durat doar 11 ore. A fost doborat recordul precedent de patru ore, spaniolii au reusit sa aiba cea mai rapida productie din lume. A inceput la 8.15 si a durat 11 ore fix. E o performanta remarcabila chiar si in ziua de astazi.

Cel lung spectacol de teatru maraton. Recordul e detinut de Teatrul Lamb’s Players din SUA, este de 76 de ore, 18 minute si 25 de secunde. S-au jucat peste 50 de piese de treatru si musicaluri. Conform regulamentului era nevoie de cel putin 20 de spectatori care sa asiste la piesele de teatru la un moment dat. Trei zile si jumatate de teatru continuu si o suma de 175.000 de dolari stransa la final. Asa s-ar rezuma cel mai lung spectacol de teatru maraton din istorie.

Primul teatru care a primit numele unui actor. Teatrul Garrick detine acest record. David Garrick a fost o legenda. Actor, manager de teatru, dramaturg, Garrick a fost recompensat pentru toata munca sa la Theatre Royal. Cand a murit a avut funeraliile in Westminster Abbey. In 1889 un teatru construit recent a primit numele sau, devenind astfel primul teatru din lume care a ajuns sa primeasca numele unui actor.

Cea mai mare piesa de teatru jucata simultan in mai multe locatii. Recordul a fost doborat prin jucarea a 73 de piese simultan in scolile de teatru Stagecoach in Marea Britanie, SUA, Canada, Germania. Ele si-au batut propriul record cu inca 7 productii in plus jucate simultan.

Cele mai multe costume schimbate de catre un personaj in rol principal. Paul Kieve a reusit s aiba 29 de costume schimbate in cadrul unei piese de teatru. Era magician si iluzionist si avea spectacole interesante, a creat niste costume de care te puteai schimba rapid pentru actorul Michael Jibson in 2002. Aveai nevoie de cateva secunde sa te schimbi si eficienta costumelor cu schimbare rapida a fost excelenta.

Cel mai prolific producator de teatru. Howard Pechet detine acest record, are 485 productii la activ. A lucrat la aceste productii in 10 teatre de restaurant intre 1975 si 2008. Producatorul continua sa aiba cele mai interesante creatii in Calgary si sa le ofere publicului care gusta spectacolele de calitate.

Cei mai multi vizitatori la un musical intr-un singur teatru. Starlight Express detine recordul cu 13.044, 148 oameni. Musicalul lui Andrew Lloyd Webber este foarte popular si are si propria sa „casa” in Germania, unde avem Teatrul Das Starlight Express, care functioneaza de 29 de ani. Acolo se joaca musicalul in germana, dar s-a jucat si o data in engleza. Numarul celor care au participat deja la musical atinge insa 16 milioane in prezent si va fi si mai mare pe masura ce oamenii vor descoperi frumusetea acestui musical original.

Cea mai batrana acrita de teatru. Jeanne Louise Calment. Nu va spune nimic acest nume? A fost cea mai batrana actrita din lume, a trait 122 de ani si 164 de zile. A detinut si recordul pentru cea mai varstnica persoana din lume. S-a nascut cu 14 ani inainte de constructia Turnului Eiffel din Franta, si era una dintre ultimele persoane care il cunostea pe Van Gogh. Ea a vandut picturile lui Van Gogh in magazinul tatalui sau. Manca un kilogram de ciocolata pe saptamana, fuma la greu, de la 21 la 117 ani a fumat in continuu. A murit din pacate in 1997…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *