Bucatariile internationale sunt intotdeauna o sursa de inspiratie si de creativitate culinara

Sunt tari de vizitat, tari unde te poti plimba si descoperi locuri minunate. Sunt tari unde poti sa inveti totul despre cultura si istorie, sa iti imbogatesti cultura generala in doar cateva zile. Dar sunt si tari unde nu mai poti face aproape nimic pentru ca mancarea si bucataria te cuceresc si vrei sa incerci tot ce se poate din toate variantele de preparate puse la dispozitie…

In fiecare zona din lume exista preparate foarte bune, bucatarii extraordinare si oameni care de abia asteapta sa te serveasca cu feluri de mancare de care nu ai mai auzit si pe care posibil sa nu le fi gustat niciodata in viata ta. Desigur, nu poti sa le vizitezi pe toate, asa ca nu ar strica sa ai la indemana o lista cu tarile unde gasesti cele mai bune preparate si unde bucatariile traditionale te vor surprinde de fiecare data. Mai jos vei descoperi doar cateva tari unde trebuie neaparat sa ajungi daca vrei sa nu ratezi niciun preparat delicios si niciun fel de mancare genial.

  1. Grecia. Grecia are o bucatarie sanatoasa, extraordinara, poti manca orice, de la salate la supe sau deserturi incredibil de gustoase. Nu ai cum sa nu te indragostesti de souvlaki, niste carne de porc marinata pusa pe gratar, un preparat traditional pe care il gasesti peste tot. Poti incerca celebra mousaka, salatele grecesti, bauturile grecesti ouzo, tsipouro, dar si ingrediente proaspete, legume si fructe din belsug si combinatii culinare unice. Si sa nu uitam de masline de toate felurile, de portocale sau de iaurtul delicios, cu suficienta grasime si zahar cat sa te ajute sa ai energie pentru o zi intreaga.
  2. Italia. Bucataria traditionala italiana se bazeaza pe trei culori, rosu, verde, galben, reusind sa creeze un mix de gusturi si arome. Cam toate felurile de mancare au la baza rosii, pasta de tomate, paine, ulei de masline. Produsele din bucataria italiana sunt proaspete, se gateste sanatos mereu si ai ce alege din varietatea de preparate italiene. Pe langa pizza si paste poti incerca caprese cu mozzarella di bufala, Cuor di Bue, rosii si ulei de masline extravirgin din belsug. O bucata de paine italiana proaspata si totul se transforma intr-o armonie culinara perfecta. La desert celebra Panna cotta, niste vin italian ca sa acompanieze toate delicatesele culinare primite si ai o masa exceptionala.
  3. Pakistan. Daca vrei sa nu ai pe masa porc sau alcool mergi in Pakistan. Ai vita, pui, peste, multe legume proaspete in cam toate preparatele. Condimentele unice transforma fiecare farfurie intr-un regal culinar, poti sa comanzi mancare cu paprika, usturoi, curry, ghimbir si multe alte condimente deosebite. Vei putea incerca si Shahi tukra, un fel de desert facut cu bucati de paine taiate, crema, zahar, sofran si lapte, tandoori de pui, niste pui marinat bine si copt in tandoor, roti, painea locala, Dhal, o tocana delicioasa de linte. Raita va completa orice masa pakistaneza, o salata de legume proaspete cu iaurt, iar daca vrei ceva mai light bei o bautura pe baza de iaurt proaspat, lassi.
  4. Thailanda. Bucataria asiatica, pe care o intalnim si in Thailanda, se bazeaza pe orez. Cam in toate preparatele de acolo gasesti sos de peste, ardei iute, sare, ceva dulceata de la palmieri, dar si preparate unice pe care le vei adora. De exemplu, poti manca Tom Yam Goong, o supa cu diverse condimente locale, Pad Thai, niste fidea cu orez prajit, cu tofu, ou, tamarind, dar si Som Tam, o salata de papaya foarte condimentata. Thailanda e recunoscuta pentru mancarea foarte gustoasa si pentru diversitatea de preparate cu gusturi excelente si combinatii neasteptate.
  5. Japonia. Japonia are preparate unice, originale. Sushi, sashimi, unagi, sake, nu ai cum sa nu le cunosti si poate sa le fi gustat macar o data. Bucataria japoneza nu e doar despre ingrediente si retete, e si despre cultura si traditii. Are cea mai mare varietate culinara, poti sa mananci o Tempura, un Wagashi, un dulce cu pasta de fasole rosie, Soba si Udon, niste taitei japonezi, Tonkatsu, carne de porc bine facuta. Si sa nu uitam de bauturile lor, berea Yakitori, de ceai sau de Sake.
  6. Spania. Spania are mancare buna, ai de unde alege mereu, ai si preparate cu un gust unic si o varietate impresionanta de condimente sau de modalitati de pregatire a mancarii. Poti incerca Paella, un fel de risotto spaniol, cu fructe de mare, Tapas, niste gustari spaniole delicioase, Jamon, sau poti bea Sangria si bere spaniola. Nu ai cum sa nu te indragostesti de bucataria spaniola, mai ales ca totul este foarte bun si merge de minune cu bauturile lor locale.
  7. Franta. Franta are o bucatarie extraordinara care combina istoria, cultura, traditia si gusturile desavarsite. Baguettes, macaroni, praline, Madeleines, ciocolata, branza, paine frantuzeasca, pe toate le gasesti in Franta. Tortul de ceapa, supa de peste frantuzeasca sunt doar doua preparate absolut delicioase si unice. Roquefort, branza albastra, Bouillabaisse, supa de pui extrem de buna, Tartar, carne cruda sau peste, servite cu ulei de masline si condimente variate, Croque-Monsieur, un mic dejun pentru campioni si iubitori de gusturi fine cu oua prajite, sunca, branza topita proaspata, toate pe o felie de paine frantuzeasca proaspat scoasa din prajitor. Si la final totul se „stinge” cu niste vin frantuzesc exceptional…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *