Munca de acasa in sistem hibrid impune cateva schimbari esentiale la nivelul dispozitivelor moderne pe care le detii deja.

Lucrul in sistem hibrid este din ce in ce mai apreciat de catre angajatii din toata lumea. Pandemia de COVID-19 ne-a invatat ca putem lucra si de acasa si putem fi chiar mai productivi daca avem aceasta libertate si acest privilegiu. Lucrul in mod hibrid presupune cateva zile la birou combinate cu cateva zile lucru remote. Si cand te-ai decis ca vrei sa lucrezi si de acasa e nevoie sa iti faci un upgrade serios la toate dispozitivele pe care le aveai ca sa poti sa ajungi la performantele pe care le ai si la birou…

Nu e nevoie de o investitie prea mare ca sa ai tot ce iti trebuie acasa si sa faci performanta. Daca vrei sa economisesti si sa nu investesti fara rost, ghidul de mai jos iti va fi foarte util. E bine de stiut ca trebuie sa te gandesti bine inainte sa alegi ce fel de upgrade vei face si la ce anume si sa il faci doar acolo unde chiar ai nevoie de ceva in plus.

Un computer cu putere de procesare mai mare. Daca vrei sa fii eficient si sa nu pierzi timp asteptand sa se incarce o pagina sau sa transferi un document important destul de mare investeste intr-un computer cu procesor puternic, AMD, Intel de ultima generatie, cu cat mai multa memorie RAM, 12GB RAM ar fi perfect, cu o placa video dedicata de top si cu un SSD rapid ca mediu de stocare pentru o viteza foarte mare de procesare. Atentie si la partea de ventilare, cumpara un calculator care are ventilatie excelenta mai ales daca lucrezi foarte mult in fiecare zi si ai sarcini destul de complexe de realizat pentru la job. Prefera computere mai scumpe, de top, poate cele de gaming ar fi perfecte pentru tine, dar citeste cu atentie specificatiile inainte sa cumperi un computer si fii sigur ca ai inteles foarte bine ce poate face pentru tine. E importanta si retelistica, conectica, porturile existente si rapiditatea lor, dar si banda pe care ti-o ofera modulul WI-Fi, Bluetooth ca sa poti asigura o comunicare cat mai buna intre calculator si alte dispozitive. 

Un monitor extern sau doua cat mai mari posibil. Nu conteaza ca ai deja un laptop sau un monitor mai vechi destul de bun, ai nevoie de un monitor cat mai mare, de preferat curbat, daca gasesti unul, cu panel IPS, OLED chiar, daca ai un buget mai mare. Asa ai culori redate cu fidelitate mare, vezi mult mai bine totul nu esti obosit cand lucrezi ore intregi si poti fi productiv pentru ca poti face multitasking cu adevarat. Alege un monitor de 24-27 inch sau chiar doua, puse unul langa altul pe birou, prefera “bratele” pentru a putea sa le misti cum vrei si sa nu iti ocupe loc prea mult pe masa. Atentie aici si la rata de refresh, care trebuie sa fie apropiata de cea suportata de calculator, de laptop, de preferat peste 90 Hz. 

Accesorii pentru incarcare ca sa nu mai fii stresat din cauza bateriei. Daca preferi un laptop in loc de desktop si iti place sa lucrezi de oriunde te afli, sa nu stai mereu langa priza, accesoriile pentru incarcare si un upgrade al lor iti vor fi de un real folos. Investeste in incarcatoare inteligente, in baterii externe, in statii de incarcare, orice te-ar ajuta sa fii rapid si productiv si mai putin stresat cand lucrezi in sistem remote, hibrid, si de acasa. Investeste, de asemenea in cabluri pentru conectare de cea mai buna calitate, in produse din categoria conectica de la branduri de top. 

Sistem audio de calitate pentru calculator. Indiferent ca iti place sa asculti muzica in timp ce lucrezi sau ca editezi mult in programe pentru editare video, audio si ai nevoie de un sunet redat cu fidelitate ca sa fii cat se poate de productiv, un sistem audio pentru birou va fi un upgrade de care vei avea nevoie. Renunta la difuzoarele stereo vechi si investeste intr-un sistem audio cat mai complex, cu tehnologii moderne incorporate de procesare a sunetului. Vei putea asculta melodiile preferate sau posturile de radio in cele mai bune conditii, vei avea si multiple modalitati de control asupra sunetului redat prin acest sistem audio pentru birou de ultima generatie.

Lampa de birou inteligenta si lampa LED pentru monitor. E un upgrade la care poate nu te-ai gandit pana acum, dar e foarte util cand lucrezi de acasa, in sistem hibrid. Lampa de birou iti ofera o lumina ambientala buna mai ales dupa lasarea serii, cand vrei sa notezi ceva, sa vezi bine tot ce se intampla in jurul tau, sa gasesti ceva. Lampa LED pentru monitor te va ajuta sa lucrezi mai usor noaptea si sa iti ajustezi lumina din zona monitorului, plus ca ochii iti vor multumi. 

Tastatura ergonomica si router WI-Fi 6 sau 6E. Tastatura e foarte importanta mai ales daca ai mult de scris, de redactat, daca lucrezi in programe unde mai si scrii, ai nevoie de scurtaturi, calculezi etc. Vechea tastatura era buna, dar ai nevoie de una ergonomica, cu design ergonomic ca sa fii productiv si sa tastezi si mai rapid, sa nu simti oboseala deloc la nivelul mainii si sa ai si o pozitionare corecta a degetelor si a mainilor in timp ce o folosesti. De cealalta parte, routerul WI-Fi 6 sau 6E iti va permite sa ai mai multe dispozitive conectate simultan, banda larga, uniform distribuita intre dispozitive si mai bine gestionata. Singura conditie este sa ai si un laptop, telefon, tableta compatibil WI-Fi 6 si 6E. Vitezele de transfer vor fi foarte mari, stabilitatea conexiunii mult mai buna si banda alocata per dispozitiv va fi mult mai mare decat daca foloseai in continuare vechiul tau router 5G, de exemplu. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *