Cand te gandesti la vacante te gandesti prima data la pachetele all inclusive. All inclusive inseamna pensiune completa, 3 mese pe zi, plus bufet suedez, bauturi alcoolice si non alcoolice locale, cu servire diferita, prepate din bucataria locala, plus locuri de joaca pentru micuti, animatie, programe adulti si copii, acces la piscina, la fitness.
Continutul pachetelor all inclusive variaza de la un hotel la altul si de la o regiune la alta. Chiar daca pachetele all inclusive de vacanta sunt aproape perfecte poti sa faci multe greseli care iti vor da peste cap vacanta si nu te vor mai lasa sa te bucuri de ea asa cum trebuie.
Ai bagajele facute, esti cu gandul la vacanta urmatoare, stii cam unde mergi si ce vei face. Nu iti mai ramane decat sa vezi ce pachete alegi si ce unitati de cazare excelente ai la dispozitie.
Planificarea vacantelor implica un proces foarte minutios si multa atentie. In foarte multe cazuri, doar cand auzi de all inclusive deja nu mai gandesti clar si te astepti sa fie totul atat de roz si de bine incat greselile vor fi la tot pasul. Multe nici nu le constientizezi, poate, asa ca ti-am pregatit o lista de greseli pe care sa nu le faci in cazul vacantelor all inclusive.
Subestimezi pretul pentru consumul realizat. Mancarea va fi oricum mai scumpa decat te astepti tu sa fie, nici nu trebuie sa te gandesti ca nu vei putea tu manca de cati bani ai acest all inclusive si toate serviciile. Daca un aperitiv este 10 dolari ai putea sa ai surpriza sa il ai la all inclusive la 25 de dolari, niste bauturi banale de la 15 dolari le vei gasi la 30 de dolari la all inclusive. Deci pretul pentru all inclusive si capitolul mancare chiar va merita si nu vei ajunge niciodata sa „iti mai ramana bani” din ce ai platit tu pentru all inclusive.
Mananci si bei in exces, de toate. Daca tot e all inclusive si ai la dispozitie de toate, de ce sa nu mananci si sa bei pe saturate pana ti se face rau, nu? Da, mananci de cati bani dai, dar trebuie sa ai o limita ca sa nu te faci nici de rusine si sa nu ai nici stari de rau dupa ce ai mancat si ai baut tot ce ai gasit pe mese. Mananca atat cat iti cere organismul, incearca orice fel de mancare vrei, care iti face si bine si nu te gandi nicio secunda la vechea vorba „mananc de cat am platit, sunt banii mei”.
Nu verifici ce fel de vibe are locatia unde ajungi, ce fel e la resort. Ai tu de toate, all inclusive, dar daca nu prea te regasesti in atmosfera de acolo degeaba, vei avea o vacanta ratata. Vezi ce evenimente se organizeaza, cam ce muzica se va pune pe la petreceri, ce fel de turisti si ce public tinta are un hotel, resort all inclusive. Daca te regasesti in publicul tinta, bine, mergi acolo, daca nu mai cauti. Unele locatii sunt pentru familii, altele pentru tineri, chiar si pentru cei mai in varsta. Fa o cercetare minima inainte sa te apuci de rezervari si vei avea toate sansele sa ai cea mai tare atmosfera, care iti mai si place si care te ajuta sa te relaxezi excelent.
Presupui ca totul e inclus, doar e „all inclusive”. Crezi ca totul e inclus in all inclusive-ul asta, inclusiv transferuri, bilete de avion, activitati gratuite, orice. Poti sa primesti doar niste servicii de baza, mancare, fara bauturi, in acest all inclusive, deci verifica foarte atent orice fel de pachete care iti lasa impresia ca ai de toate, desi nu prea ai mai nimic „pe gratis” cu bani cum ar veni. Daca nimeresti la un resort de lux poti sa ai avion privat care sa te duca acolo, dar asta doar daca ai suficienti bani ca sa iti mai permiti asa ceva in vremurile grele pe care le traim.
Te bazezi doar pe agentul de la agentia de turism. Nu prea mai avem nervi si chef sa ne ocupam noi de tot ce tine de vacanta all inclusive, asa ca lasam totul pe agentii, cu un pret, evident. Incearca sa faci si tu o documentare paralela, sa vezi si tu unde mergi, analizeaza pachetele primite, vezi care sunt eventualele probleme cu locul unde te vei caza, cu mijloacele de transport si firmele care iti asigura deplasarile, transferurile. Doar asa vei avea o vacanta all inclusive perfecta si te vei feri de eventualele neplaceri.
Stai pe proprietatea unde te afli tot timpul. Te multumesti de multe ori cu tot ce ofera un resort all inclusive, nu mai mergi sa incerci si un restaurant local, sa gusti o mancare traditionala, nu faci excursii sau activitati in afara complexului hotelier all inclusive. Pierzi mult din relaxarea pe care ti-o ofera calatoriile, vacanta nu va mai fi asa de interesanta daca stai intr-un loc si te multumesti fix cu ce servicii ai platit si atat. Daca ai copii e bine sa mergi sa descoperi cat mai mult in zona unde te afli si sa le oferi cele mai tari experiente de vacanta.
Platesti pentru facilitati pe care nu le folosesti. Cumpara mereu pachetele all inclusive cu facilitatile si serviciile de care ai nevoie si pe care le vei folosi. Nu plati pentru servicii spa, pentru anumite tipuri de mancaruri, pentru fel de fel de alte facilitati de care nici macar nu te vei atinge vreodata. Mai bine mergi pe pachetele traditionale à la carte pentru vacante si vei fi mai castigat din toate punctele de vedere daca te multumesti si cu putin.
Mananci doar mancarea pe care o cunosti, pe care ai mai mancat-o. Frumusetea all inclusive este ca poti testa orice, preparate si bauturi, servicii de calitate. La restaurantele all inclusive din hoteluri si unitati de cazare ai tot felul de delicii pe care ar fi bine sa le testezi, macar sa stii ce gust au. Daca nu iti place, nicio problema, alegi altceva sau revii la ce mancai de obicei. Vei fi surprinzi sa vezi ca ai foarte multe mancaruri pe care nici macar nu le cunosteai si care iti vor place si iti vor face bine, le vei putea manca fara probleme.